Hol van az elnyomó, kizsákmányoló Nyugat-Európa, amiről annyian beszélnek?
Voltam kint bátyámnál Londonban, ott töltöttem két hetet és vasárnap jöttem haza.
Nem igazán tapasztaltam azt, amiről olyan sokan beszélnek, nem láttam a gürcöléstől és a versenytől megtört és idegileg széthullott embereket.
Helyette fényes nappal tele voltak az utcák, a parkokban ücsörögtek az emberek, kroketteztek, beszélgettek és sokkal barátságosabb volt minden, mint itt.
A fizetés is sokkal normálisabb, mint nálunk, rendesen meg lehet belőle élni és a főnök is rendesen viselkedik az emberrel, nem kutyaként kezeli az alkalmazottait, legalábbis bátyámnak így van.
Szóval merre van az a hely, ahol dolgozni, versenyezni, teperni és hajtani kell megbolondulásig, nem úgy, mint Magyarországon, ahol csak lusta és semmirekellő emberek élnek és ezért nem jutnak előre?
Mertén nem igazán találkoztam vele...
Hazám, hazám, te mindenem!
Tudom, hogy mindenem neked köszönhetem.
Arany mezők, ezüst folyók,
Hős vértől ázottak, könnytől áradók.
Sajgó sebét felejti Bánk,
Zokog, de szolgálja népe szent javát.
Magyar hazám, te mindenem!
Te érted bátran meghalok,
Te Szent Magyar hazám!
Ha valaki a saját történetét meséli el akkor az azért nem igaz, ha pedig valaki a barátja/ismerőse sztoriját akkor pedig azért nem. :D
Egyébként amíg lehetséges próbálok magyarországon maradni a családom miatt. 3 tervem (A, B, C) van magyarországra nézve. Ha ezek közül egyik sem válik be vagy még csak meg sem közelítem azt a fizetést amit a "hanyatló nyugaton" keresnék akkor jón a D terv és kimegyek. De akkor is megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni amíg itt vagyok.
Kedves 30 -as, ne álltassuk magunk, mi is beletartozunk ám ebbe a kizsákmányoló körbe.
Az okostelefonjainkban a ritkaföldfémek ugyan honnan és milyen körülmények közt származnak? Akik meg gyártják kiugrálnak a gyárak ablakán... ugyanígy készül szinte minden műszaki cikk amit használunk, a ruháink szintén. Semmivel nem vagyunk jobbak mint a "nyugat" csak nekünk ez a kizsákmányolás "sem" sikerül.
A kelet meg összeomlott 25 évvel ezelőtt, az ennél is szarabb volt, még mindig annak a hagyatékát nyögjük.
Egy normálisabb világrendhez más emberek is kellenének olyan tulajdonságokkal mint önmegtartóztatás, önmérséklet, elfogadás... csakhogy nem ilyenek vagyunk.
"Fél év után még én sem akartam. Akkor minden szép és új. El kell telnie 4-5 évnek mire rájössz mennyire görény élet az."
Érdekes, én már 8 éve élek itt, állampolgárságom is van, és láss csodát, még mindig jól érzem magam. Görény élet Magyarországon van, és nem Nyugaton.
"Te magad is leírod, hogy kizsákmányolják Afrikát azért a jólétért. Meddig lehet ezt csinálni?"
Sokáig. Nagyon sokáig. Néhány száz éve már ez működik, pedig az ókorban hírből sem ismerték a kapitalizmust. És még néhány száz évig garantáltan képes lesz működni.
"Hanyatlani az nem hanyatlik ami fenntartható. Innentől kezdve meg miről beszélünk?"
OK, nevezd hanyatlásnak... :-) A Római Birodalom is vagy 700 évig egyfolytában csak hanyatlott. De azért egészen jól fenntartható volt a 700 év túlnyomó részében.
"A kapitalizmus nem működik, kár ezt tovább ragozni, ha regényt írtok róla sem fog működni."
De, működik. Az egy egészen más kérdés, hogy nem tartod jónak. Sokan nem tartják jó rendszernek, én sem. Kizsákmányolást, egyenlőtlenségeket szül, fokozza az ellentéteket, egyéb (jó) különbözőségeket pedig egybemos... Hadd ne ragozzam. Nem éppen egy pozitív politikai-gazdasági rendszer.
De minden ellenszenved (ellenszenvünk) ellenére bizony működik, és még egy jó darabig működni fog.
Egyébként meg mit akarsz helyette?
- Feudalizmust? Kissé túlhaladtuk.
- Szocializmust? A világ 1/6-án megbukott, nálunk is!!!
- Anarchiát? Inkább ne...
Szóval mi is legyen, ha nem kapitalizmus? Találj ki jobbat!
Annyira rossz ez a nyugat ( hogy ne mindig csak barátok,ismerősök sztoryja következzen), hogy itt a kérdező be is bizonyítja,hogy ott a "legalja" munkából is simán meg tud élni, míg ugyanezzel a melóval itthon kilátástalan lenne:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__5852..
Istenem, ennyi besértődött embert még nem láttam egy helyen. :D Hanyatlik a Nyugat? Melyik barom találta már ki ezt megint? :D Most őszintén, egyeseknek nincs itt jobb dolga? :D
Ja, hogy akik kimentek pusztán mosogatni fognak, és megsértődtek a Nyugatra, mert nem adott nekik csili-vili fizetést, amiből vehetett volna magának csili-vili telefont, csili-vili autót, csili-vili házat, stb? :D Most komolyan ilyen orbitális nagy gyökerek vagytok? :D
Különös, a településnek, ahol lakok, a fiatalok fele kint van már jó pár éve a csúnya, gonosz, hanyatló Angliában, Németországban, stb. Különös, ők nem azt mondják, hogy hanyatlik a nyugati világ. :D
Megmondom én mi a ti legnagyobb bajotok: saját hibátokból átvertek külföldön, nem tudtatok normális munkát szerezni, és emiatt kell keresni egy bűnbakot. Milyen lenne az már, ha bevallanátok az egész a ti hibátok volt. :D Viszont az különös, hogy sokan szakma nélkül is találtak normális munkahelyet maguknak? :O Miként is van ez? :O Ja, hogy ők nem voltak lusták és utána néztek a dolgoknak, beszélték normálisan az adott nyelvet, és saját maguk kerestek munkát (ha már úgyis beszélik a nyelvet, akkor minek közvetítő), stb. Akkor miről beszélünk? :D
Kérdező az ilyeneknek ne higgy. Mint írtam ezek mind olyanok, hogy kimentek 0 nyelvtudás nélkül, 0 bármilyen tapasztalattal, és mosogatni tudtak csak, amiből nem tellett arra a luxusra, amit ők elképzeltek. Látod, sokan abban a meggyőződésben vannak, hogy a munkások tömegszállón laknak. :D Az ilyeneken jót kell röhögni, mert tudnak igazán vicceset mondani. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!