Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hol van az elnyomó, kizsákmány...

Hol van az elnyomó, kizsákmányoló Nyugat-Európa, amiről annyian beszélnek?

Figyelt kérdés

Voltam kint bátyámnál Londonban, ott töltöttem két hetet és vasárnap jöttem haza.

Nem igazán tapasztaltam azt, amiről olyan sokan beszélnek, nem láttam a gürcöléstől és a versenytől megtört és idegileg széthullott embereket.

Helyette fényes nappal tele voltak az utcák, a parkokban ücsörögtek az emberek, kroketteztek, beszélgettek és sokkal barátságosabb volt minden, mint itt.

A fizetés is sokkal normálisabb, mint nálunk, rendesen meg lehet belőle élni és a főnök is rendesen viselkedik az emberrel, nem kutyaként kezeli az alkalmazottait, legalábbis bátyámnak így van.

Szóval merre van az a hely, ahol dolgozni, versenyezni, teperni és hajtani kell megbolondulásig, nem úgy, mint Magyarországon, ahol csak lusta és semmirekellő emberek élnek és ezért nem jutnak előre?

Mertén nem igazán találkoztam vele...

2014. aug. 27. 08:53
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
18%
Végre egy újabb nyugati farkat szopdosó kérdés. Kiírhattok még pár ilyet, jókat tudok rajta mulatni .:)
2014. aug. 27. 09:44
 12/39 anonim ***** válasza:
40%

Áruld már el nekem te szerencsétlen, h hol beszélnek "annyian" arról, h ott aztán idegileg szét vannak hullva az emberek?

Az meg tény, h dolgozni ott is kell.,

Jah meg h sokkal jobban kijössz, hát nem mondanám, nem véletlenül laknak tömegszállón egy csomóan....

De magyarázkodj csak, látom a bátyád meg a két hét alatt jobban belelátsz, mint akik kint vannak/voltak.

Hihetetlen h ennyi elég neki, h leállja osztani az észt.

2014. aug. 27. 09:53
 13/39 anonim ***** válasza:
84%

Legalább 60 éve mondogatják itt magyarországon hogy "a hanyatló nyugat", "a nyugat a szakadék szélén van", "a nyugati lufi mindjárt kipukkan" stb, stb stb. Azóta már volt rendszer/gengszter/módszer váltás, a szovjetúnió széthullott, a vasfüggöny leomlott, stb. Az a fránya nyugat pedig csak nem akar hanyatlani.

Egyik barátom kiment egy német áruházlánchoz dolgozni először csak két hónapig. Most már fél éve van kint és haza sem akar jönni a hanyatló nyugatról.

2014. aug. 27. 10:11
 14/39 anonim ***** válasza:
79%

#13 nem állt le osztani az észt, hanem volt egy erős prekoncepciója (amit te is vallasz), és amit ő alaptalannak talált, ezért rákérdezett. Acsarkodás helyett megpróbálhatnád megvédeni az álláspontodat.

A "nem jössz ki sokkal jobban" érvedhez annyit, hogy én 3 hónapot dolgoztam egy szuper munkakörben londonban, és annyi pénzt kerestem, hogy meg tudtam finanszírozni a maradék két év egyetemet és megélhetést mindenestül, a maradékból pedig körbe utaztam Délkelet-Ázsiát. Most jöttem vissza három napja, és köszönöm a hanyatló nyugatnak a lehetőséget.

2014. aug. 27. 10:14
 15/39 anonim ***** válasza:
20%

"Egyik barátom kiment egy német áruházlánchoz dolgozni először csak két hónapig. Most már fél éve van kint és haza sem akar jönni a hanyatló nyugatról."

Fél év után még én sem akartam. Akkor minden szép és új. El kell telnie 4-5 évnek mire rájössz mennyire görény élet az.

2014. aug. 27. 10:29
 16/39 anonim ***** válasza:
28%

"én 3 hónapot dolgoztam egy szuper munkakörben londonban"

És miért nem mentél vissza még pár évre? Jahh hogy annál azért szarabb...

2014. aug. 27. 10:36
 17/39 anonim ***** válasza:
4%
Minek menne vissza? Megtűrt másodrendű állampolgárként élni nem akkora élmény, hogy az ember éveket vállaljon belőle. Van egy kettő aki kifejezetten szolga sorsra született, ők akkor is rabszolgák lennének, ha itthon élnének, a többi meg amint teheti otthagyja.
2014. aug. 27. 10:39
 18/39 anonim ***** válasza:
79%
#17 mert most fejeztem be a BME-t, aztán elhúztam Ázsiába pár hónapra. Egyébként már megvan a szerződésem frankfurtba egy szakmai pozícióra, tehát megyek is, ne aggódj :)
2014. aug. 27. 10:44
 19/39 anonim ***** válasza:
77%

Még Hofi is viccelődött a nyugat "halálával".

Érdekes, hogy már milyen régóta hanyatlik, de csak nem bír kimúlni a rohađék. :D

2014. aug. 27. 10:47
 20/39 anonim ***** válasza:
28%

"Egyik barátom kiment egy német áruházlánchoz dolgozni először csak két hónapig. Most már fél éve van kint és haza sem akar jönni a hanyatló nyugatról."

Neked is feltűnt már, hogy aki ott jól érzi magát az mindig a bátyám, a barátom, a szomszédom, vagy valami távoli ismerős?

2014. aug. 27. 10:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!