Hol van az elnyomó, kizsákmányoló Nyugat-Európa, amiről annyian beszélnek?
Voltam kint bátyámnál Londonban, ott töltöttem két hetet és vasárnap jöttem haza.
Nem igazán tapasztaltam azt, amiről olyan sokan beszélnek, nem láttam a gürcöléstől és a versenytől megtört és idegileg széthullott embereket.
Helyette fényes nappal tele voltak az utcák, a parkokban ücsörögtek az emberek, kroketteztek, beszélgettek és sokkal barátságosabb volt minden, mint itt.
A fizetés is sokkal normálisabb, mint nálunk, rendesen meg lehet belőle élni és a főnök is rendesen viselkedik az emberrel, nem kutyaként kezeli az alkalmazottait, legalábbis bátyámnak így van.
Szóval merre van az a hely, ahol dolgozni, versenyezni, teperni és hajtani kell megbolondulásig, nem úgy, mint Magyarországon, ahol csak lusta és semmirekellő emberek élnek és ezért nem jutnak előre?
Mertén nem igazán találkoztam vele...
"Neked is feltűnt már, hogy aki ott jól érzi magát az mindig a bátyám, a barátom, a szomszédom, vagy valami távoli ismerős?"
Igen, egészen feltűnő, hogy az emberek nem vadidegenek véleményét írják meg. Fantasztikus, hogy mindenki olyan emberektől szerez értesüléseket, akiket ismer. Ez egy teljesen szokatlan módszer. :-)
"én 3 hónapot dolgoztam egy szuper munkakörben londonban"
Ez teljesen hihető. Ott csakis szuper munkakörök vannak. Minden londoni segédmunkás szeretne lenne, hogy a szuper munkaköröket a bevándorlók tölthessék be...
Van még ilyen gombád?
"Igen, egészen feltűnő, hogy az emberek nem vadidegenek véleményét írják meg. Fantasztikus, hogy mindenki olyan emberektől szerez értesüléseket, akiket ismer. Ez egy teljesen szokatlan módszer. :-)"
Következő kérdésem az lenne, Ha ott mindenkinek űberkirály, szuperremek, miért nem hasítotok már kifelé és miért itt toljátok nem kis erőfeszítéssel a nyugati propagandát? Fogod, összepakolsz felülsz egy gépre és nem jössz haza többé. Senki sem hallana rólad és nem keverednél vitákba. Nem lenne egyszerűbb egy olyan kiemelkedő szuperállásban tölteni hátralévő éveid mint azon vergődni, hogy egy magyar kérdező oldalon magyarázd meg nálad idősebb tapasztaltabb és világlátott embereknek milyen fasza is ott kint?
Akvyr
Tehát!
Még mindig nem kaptam választ, h ki az a sok ember aki azt állítja?
Másrészt akkor szerinted ott nem kell dolgozni?
Az ázsiai utadat meg a többit nagyívben leszarom, ezt nem egy ismerősöm itthon is megcsinálta.
Tudod nekik nem kellett külföldre menni ezért.
Akkor most azt jelenti, h Magyarország az a hely, ahol minden király?
Nem, itthon is vannak jó állások meg Londonban is.
Az átlag nem utazgat Nyugaton se össze-vissza a világban.
De kérlek magyarázd meg, h rosszul tudom, sőt az ismerőseim is rosszul tudják és már voltak 3 ázsiai túrán....
Én két részre szedném a válaszom. Egyrészt az elnyomó nyugat itt van mellettünk. Némileg már mi magunk is azok vagyunk. Az itteni viszonylagos jólétnek az árát Afrikában, Indiában és Kínában fizetik meg, ilyen szempontból valamennyire igaz ez az elnyomó kifejezés. Vannak nemzetek akik tehetnének, hogy kikerüljenek az elnyomott szerepükből, máshol meg nincs túl sok lehetőség.
A másik része az, hogy én is voltam Angliában és igen, össze nem lehet hasonlítani az itteni viszonyokkal. Hiába hazudoznak hogy hanyatlik az a fajta berendezkedés, ez egyszerűen nem igaz. Utol se tudjuk érni, nem hogy felülmúlni. Mi is próbálgatjuk az ottanihoz hasonlóan a demokráciát, meg a kapitalizmust, csak egyrészt nem sikerül ez a mindenkori kormányaink felelőssége, másrészt meg lemaradásban vagyunk. Nem is csak gazdaságilag sajnos. Én úgy láttam, hogy a mindennapokban a kultúra és intelligencia sokkal inkább jelen van ott mint nálunk.
Gondolok olyan dolgokra mint tűzvédelem, viselkedés az utcán, vagy amikor a szórakozóhelyeken számolják hányan lehetnek benn. Érdekes van rá ember. itt meg munkanélküliség is van, tragédia is történt és még mindig nem jutottunk el odáig, de lehetne sorolni nap hosszatt. Helyette mindenféle utólagos meg piár intézkedések vannak nálunk.
"Ha ott mindenkinek űberkirály, szuperremek, miért nem hasítotok már kifelé és miért itt toljátok nem kis erőfeszítéssel a nyugati propagandát?"
Magam részéről azért, mert már öreg vagyok hozzá. 50 év felett már itthon sem én vagyok a munkavállalói célcsoport.
A többség viszont (fiatalok) azért nem megy ki (pontosabban nem jut ki), mert nem beszél idegen nyelvet. Sajnos a magyarok többsége az anyanyelvén tud csak megszólalni, az pedig külföldi munkavállaláshoz kevés.
"Fogod, összepakolsz felülsz egy gépre és nem jössz haza többé."
Sokan ezt csinálták, úgy 600 ezren, vagy egyes források szerint még többen.
"Senki sem hallana rólad és nem keverednél vitákba."
Igen, ők nem szoktak itt írogatni a GYK-n. :-)
"Nem lenne egyszerűbb egy olyan kiemelkedő szuperállásban tölteni hátralévő éveid mint azon vergődni, hogy egy magyar kérdező oldalon magyarázd meg nálad idősebb tapasztaltabb és világlátott embereknek milyen fasza is ott kint?"
Ha nálam idősebb, és tapasztaltabb vagy akkor te is pontosan tudod, hogy hol ferdíted el a valóságot.
Senki nem mondta, hogy odakint kolbászból van a kerítés. De odakint ugyanazért a munkáért mint itthon, a többszörösét fizetik. Dolgozni kell érte, nem lehet lazsálni, mint itthon a szocializmusban - de mostmár itthon is dolgozni kell, mert hamar az utcán találja magát, aki lazsál. Csak éppen tőlünk nyugatabbra átlagosan 4-6-szoros bérek vannak, kb. 2-3-szoros megélhetési költségekkel.
Vagyis ha kiszámolod, még mindig jobban jövedelmez egy külföldi munka, mint egy itthoni.
"A másik része az, hogy én is voltam Angliában és igen, össze nem lehet hasonlítani az itteni viszonyokkal. Hiába hazudoznak hogy hanyatlik az a fajta berendezkedés, ez egyszerűen nem igaz. "
Igaznak még igaz attól hogy te nem látod át. Te magad is leírod, hogy kizsákmányolják Afrikát azért a jólétért. Meddig lehet ezt csinálni? Hanyatlani az nem hanyatlik ami fenntartható. Innentől kezdve meg miről beszélünk? A kapitalizmus nem működik, kár ezt tovább ragozni, ha regényt írtok róla sem fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!