Milyen érvek vannak arra, hogy a palesztinokkal szimpatizáljunk?
Úgy vettem észre, hogy az interneten a többség a palesztinokat támogatja, és nem az izraelieket. Számomra egyértelmű, hogy bár a háború nem helyes, mégis az izraelieknek van igaza.
Amikor megalakult Izrael, az ENSZ két részre osztotta az országot. Ha a palesztinok nem kezdenek el háborúzni, most sokkal nagyobb területük lenne. (Olyan érveket nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a zsidóknak nincs joguk ott lenni. Ha már Európából elűzték őket, valahol nekik is élniük kell. Minden nép megérdemel egy saját államot, nem? Erről szól a nacionalizmus.)
A palesztinok kezdték megint az egészet. Mit szólnátok ha Románia elkezdene rakétákat lőni Magyarországra? Néznünk kéne ölbe tett kézzel?
Lehet hogy a válasz aránytalan, de ha valaki rád támad egy késsel, és van nálad egy pisztoly akkor elkezdesz kést keresni, vagy használod a pisztolyt?
Az ártatlanok megöléséről sem tehetnek az izraeliek, mert a palesztinok mentőautókban szállítják a harcosaikat, kórházakat használnak erődnek, és a lakosságra, mint valami élő pajzsra tekintenek.
Számomra úgy tűnik, hogy a média megpróbálja átmosni az emberek agyát, azzal hogy a palesztinokat áldozatként mutatja be. Azért írtam ki a kérdést, hogy bemutassam egy kicsit a másik oldal álláspontját is. Illetve nyitott is vagyok, és szívesen megismerném azok véleményét, akik a másik oldalon állnak.
"EGYIK SIRAS SEM LENNE, ha hamasz nem tamadta volna meg Izraelt."
Felesleges időtöltés minket győzködni. Én csak szórakozásból kommentelgetek itt. Viszonylag kicsi világpolitikai tényező vagyok.
A francia külügyminisztériumot vagy az ENSZ-t lenne érdemes meggyőznötök, ha egyenlőre nem is fizikailag, de ők már szóban állást foglaltak.
"Már hogyne lenne különbség egy katona meg egy gyerek halála között? A katona szülei tudják, hogy meghalhat a gyerekük bármikor, hisz benne van a pakliban. Egy pár éves gyerek halála viszont nincs. Főleg, ha csak a tengerparton focizgat."
Hogyne. Ha a katona szülei tudják, hogy meghalhat, akkor mindjárt más. Gondolom te is ilyen szülő vagy. Na...mindegy.
Szóval bombázzák a várost és a szülő elegnedi focizni őket a tengerpartra...de nem is sejtheti, hogy meghalnak...
Tehát ez már váratlanul éri őket.
Hát nem tudom...ha most bomáznák ezt a környéket...én is számítanék rá, hogy akiket szeretek már nem biztos, hogy újra látom. De ettől még nem ér máshogy a halálhírük. Ahogy a katona szüleit és a palesztin gyerekek szüleit sem.
A katona önként megy a harcba, a gyerek meg max oda, ahová a szülei viszik.
Ettől miért is hibás a gyerek, ha mondjuk tegyük fel, a link szülője engedte le a partra játszani? Ettől már egyből "úgy kellett neki"?
Katona halála: megesik, benne van.
(nem katona)gyerek halála: az egyik legfelháborítóbb dolog a világon.
Igen, a sorkatonaság eltörlése ide vezetett. Az embereknek fogalmuk sincs a "katona" szó jelentéséről.
Különben meg a lényeg az, hogy a CNN csak az izraeli temetést mutogatta, a palesztin gyerekekét nem. Szóval nincs itt "palesztin-mosdatás".
Ez a gyerektema egyszeruen aljassag. Egy hamasz tamaszpont mellett voltak, tevedesbol lottek le oket. A katonak azert jottek oda, hogy a raketakilovot semmisitsek meg. Azt sem ertem, hogy a szulok miert engedtek oda a raketakilovo melle a gyerekeiket. Es azt ne mondja valaki, hogy nem tudtak, hogy ott kilovo allas van. A kilovesnek a hangja is meg a fenye is eros.
Ha a hamasz nem lodozne raketakat Izraelre, akkor a katonak sem jottek volna oda a kilovoallas elhallgattatasara.
ja,és te itt a kereszténységeddel jöttél...
azt tudod-e hogy az ilyen konfliktusok alkalmával,általában előszeretettel rongálják az nagy izráeled katonái a keresztény kegyhelyeket? pl. legutóbb betlehemben 2000 akárhányban volt. lövik a templomokat,megrongálják. lelövik a temlom tetejéről a keresztet stb. utálják a kereszténységet! az idősebb zsidók,ha egy feszület előtt mennek el,köpnek egyet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!