Mit szólnátok, ha Romániában alapítanának egy Román Gárdát?
Ne nekem szegezd a kérdést, ugyanis semmi olyat nem állítottam, hogy BÁRKI veszélyes lenne a másikra, olyat pedig még kevésbé, hogy egy harmadik még veszélyesebb lenne a másik kettőre ;)
Talán ketten-hárman ha megértettük az iróniát, amit a kérdező megfogalmazott. Ha mégis alakulna egy román gárda, azt (a magyar analógiával) kizárólag úgymond a románság hagyományainak őrzése, a román nemzet fizikai, lelki, kulturális önvédelme motiválná minden kívülállóval szemben. Nem tudom, hogy mennyire tartanak minket magyarokat bűnözőnek Romániában, de hogy akadnak olyan taplók, akik rólunk, mint az ő sok ezer éves kultúrájukat meggyalázó barbár ázsiai hordáról beszélnek, az egészen biztos. Ugyanakkor arról is meg vagyok győződve, hogy a "szőröstalpúzás" egy nem elfogult románt is ugyanúgy bánt, mint engem a fenti szemlélet.
Akkor úgy látszik nem hallottatok a Vasgárdáról.Sőt, reguláris hadsereg tagjai is irtották a magyarokat.Na erre varrjál gombot.
De még mindig nem látjátok a különbséget.A magyarokat el akarják onnan tüntetni, azért amik.Magyarok.Így végérvényesen megszerezve Erdélyt, és aztán röhöghetnek a képünkbe: "dehogy a tiétek, itt már többszáz éve csak románok élnek, úgyhogy kuss."
És Mo-n nem azért gyűlölik a cigányokat mert cigányok.hanem mert gyakorlatilag nem lehet mellettük élni.Ahol megjelennek ott pusztulásnak indul mindené s mindenki költözni akar,az ingatlanárak lemennek stbstb.
És ha e életmód ellen próbálnál védekezni akkor
1.vagy megvernek/megölnek
2.téged visznek börtönbe
És ne gyertek azzal hogy nácik, mert a nácik lenézik a Jobbikot és a Gárdát.Ha már Gárdáznak akkor arra ott az MNA stb.
És még valami.A románoknak általában egészséges nemzeti öntudatuk van (sajnos sokszor sovinizmussal megtöltve), nemúgy mint nekünk.Szvsz nem érdemes összehasonlítani a két dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!