Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A Harwardon azt sem tudják,...

A Harwardon azt sem tudják, mi Kanada fővárosa! Vajon valóban sokkal jobbak a hazai egyetemistáknál?

Figyelt kérdés

Az a kép él az emberekben, hogy az amerikai top egyetemeken olyan csúcs tudást kapnak a hallgatók, melyekkel kapásból túlszárnyalják a hazai mérnököket, fizikusokat, természettudósokat és ez a jövedelmükön is meglátszik.

Nemrég egy cégnél, azt mondta a HR-es a termékfejlesztő mérnökkel együtt, miszerit a Harwardon végzettek hihetetlenül magasan kvalifikáltak a hazai szakemberekhez képest és egy cégnek hatalmas erőrelépés, akár havi másfélmillió nettóval foglalkoztatni ilyen külföldi szakembert.

Ugyanakkor egy friss kutatás szerint a Harwardi diákoknak fogalmuk sincsen, mi Kanada fővárosa és Kanada nem abban az Európában van, amelyet sikk sen ismerni számukra és kb annyit tudni a földrészükről, hogy párizs a fővárosa, hanem a közvetlen szomszéduk.

Ehhez mit szólsz ? [link]

2013. nov. 20. 19:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Yep, igy van ez kerem

Minden magyar zseni es minden zseni magyar

Az amerikaiak meg hulyek

Csak ennek a sok okos magyarnak nehogy szetcsattanjon a feje a sok esztol.

2013. nov. 21. 05:26
 22/33 JulesM111 ***** válasza:

Ma, amit felsöoktatàs címén tanulunk az pont arra megfelelö, hogy tudjunk alkalmazni, üzemeltetni egy amerikai vagy német technológiát.

Semmi fejlesztés, csak szimpla droidizmus.

Ez a különbség a színvonalasnak tekintett oktatásokban.

2013. nov. 21. 08:06
 23/33 anonim ***** válasza:

"Gimiben matekból kettes-hármas voltam, utolsó évben ötös és 100%-os lett a matek közepem. Magyarra semmit sem tanultam, szóbelire párszor elolvastam a tételeket, ennyit. Az is 86% ha jól emlékszem. Egy mukkot nem beszélek németül, az érettségim mégis 70 valahány százalék lett. Emelt törire tanultam egyedül, az 90 valamennyi lett. Informatika meg minimális gyakorlással szintén 95 vagy 96%. Kb semmit nem tanultam gimiben. Most egyetemen vagyok és szintén kb semmit nem kell tanulni. A semmi alatt azt értem, hogy nulláról 1-2 nap alatt fel lehet úgy készülni bármelyik vizsgára, hogy legalább hármas legyél. Közben én is mindig azt hallom, hogy a magyar oktatás milyen jó világviszonylatban... hát akkor ha ez a jó akkor máshol milyen? :D"

Na látod, ezért mondtam, hogy ne magadat vedd az átlagnak. Mások keményen tanultak, hogy bekerüljenek az adott egyetemre, miután bekerültek megint csak keményen küzdenek, hogy azt elvégezzék. Maximum Magyarországon hallod azt, hogy a magyar oktatás jó világviszonylatban. Valóság az, hogy a külföldiek is csak, azért jönnek ide, mert így sokkal jobban kijönnek pénzügyileg.

2013. nov. 21. 09:10
 24/33 anonim ***** válasza:

"Na látod, ezért mondtam, hogy ne magadat vedd az átlagnak."

Nem nekem mondtad először, azért írtam ezt le, hogy lássad, hogy rohadtul ez az átlag :D Jó, persze van egy rakás olyan ember, aki tojik az egészre, még az általánost nem bírja normálisan elvégezni, mert NEM IS AKARJA. Ma minimális erőfeszítéssel bárki szerezhet diplomát.

2013. nov. 21. 10:18
 25/33 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni, hogy milyen egy Harvardos felvételi, azután kell ítélkezni. Az átlag magyar végzős diák hozzá sem tudnak szagolni. Tapasztalatból mondom.
2013. nov. 21. 11:29
 26/33 anonim ***** válasza:
körkérdés: mi Szlovénia fővárosa?
2013. nov. 21. 13:48
 27/33 anonim ***** válasza:

"körkérdés: mi Szlovénia fővárosa?"

Igen, ezt feszegettem én is, hogy google nélkül hányan tudják (persze... bing :)). De az amcsik ebből a szempontból előnyben vannak, mivel összvissz 2 szárazföldi szomszédjuk van, nekünk meg ... na mennyi is? :) (annyian vannak, mint a gonoszok)

2013. nov. 21. 15:10
 28/33 anonim ***** válasza:

"körkérdés: mi Szlovénia fővárosa?"

Oké, Szlovénia fővárosának akkor sem tudnám helyesen kiejteni vagy leírni a nevét, ha legszebb álmomból felverve is eszembe jutna. :D

2013. nov. 21. 15:13
 29/33 anonim ***** válasza:
Na, megmondom mi, google nélkül: Ljubjana. Na, most mindjárt megnézem, hogy sikerült-e helyesen leírnom... nem.... Ljubljana. Amúgy ezt viszont szerintem pont tudná a magyarok nagy része (legalábbis kiejtésre).
2013. nov. 21. 16:39
 30/33 anonim ***** válasza:

Hány szomszédunk van? no, akkor hogyaszongya, vannak a cseszkók, a ruszkik, románok, a jugók, meg a sógorék :D

Szerintem elég sok magyar nem tudná felsorolni, milyen országok vesznek minket körül, Szlovénia fővárosának meg tuti Pozsonyt jelölnék meg :))

na, nem gonoszkodom...

2013. nov. 21. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!