A Harwardon azt sem tudják, mi Kanada fővárosa! Vajon valóban sokkal jobbak a hazai egyetemistáknál?
Az a kép él az emberekben, hogy az amerikai top egyetemeken olyan csúcs tudást kapnak a hallgatók, melyekkel kapásból túlszárnyalják a hazai mérnököket, fizikusokat, természettudósokat és ez a jövedelmükön is meglátszik.
Nemrég egy cégnél, azt mondta a HR-es a termékfejlesztő mérnökkel együtt, miszerit a Harwardon végzettek hihetetlenül magasan kvalifikáltak a hazai szakemberekhez képest és egy cégnek hatalmas erőrelépés, akár havi másfélmillió nettóval foglalkoztatni ilyen külföldi szakembert.
Ugyanakkor egy friss kutatás szerint a Harwardi diákoknak fogalmuk sincsen, mi Kanada fővárosa és Kanada nem abban az Európában van, amelyet sikk sen ismerni számukra és kb annyit tudni a földrészükről, hogy párizs a fővárosa, hanem a közvetlen szomszéduk.
Ehhez mit szólsz ? [link]
A magyarok többsége sem tudja, mi Kanada fővárosa.
Egyet felejtesz: nem az egyetemisták jobbak vagy rosszabbak egyik vagy másik országban, sőt, nem is országokat, hanem egyes egyetemeket érdemes inkább összehasonlítani.
Mint ahogyan a vidéki, noname, szakképzés színvonalú főiskolák sem viszonyíthatóak az ELTE-hez, úgy a magyar egyetemek sem viszonyíthatóak például a Harvardhoz. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne ugyanúgy számtalan színvonaltalan egyetem Amerikában sem.
Akárki akármit mond, én bármikor elcserélném az ELTE hallgatói jogviszonyomat egy Harvardosra, pedig én sem tudom hogy Toronto vagy Montreal a fővárosa Kanadának. Sőt nagy ívben teszek is rá. Az Egyesült Államok jobb középiskolában lineáris algebrából, analízisből a törzsanyag szerves része az a tudás, amivel Magyarországon még a legkomolyabb egyetemeken is küszködik a hallgatók többsége. Ott máshogyan viszonyulnak az emberek az oktatáshoz, mint itt. (Nagyon sokat ismerek, akik külföldiek, külföldi egyetemeken tanultak de Magyarországon dolgoznak, vagy magyarok, de külföldön éltek sokáig).
Mindemellett igen, az egyetem vajmi kevés ahhoz, hogy jó szakmai képzettséget adjon egy emberhez, de valljuk be, nem hiszem, hogy akár én, akár te elértük volna azt a színvonalt, amit ezek az egyetemek nyújtanak. Ha jól sejtem, te még középiskolás vagy, vagy pedig soha nem jártál egyetemre.
És látod, Ottawa Kanada fővárosa. Fogalmam sem volt róla, pedig az ELTE egyik legnehezebb szakán vagyok a tárgyak jó részéből mindig ötös.
Mellesleg, ne mondd már komolyan, hogy ilyen videókból tájékozódsz. Ha Észak-Koreai lennél, azt is elhinnéd, hogy Európában több milliós áldozata van havonta az éhezésnek? Mert ott ilyesmit vetítenek "tényfeltáró videó" címén. Azért, mert itt ilyesmire mondják, hogy megbízható forrás, még nem az. 5 egyetemistát én is bármikor találok neked, aki azt sem tudja, mi a különbség a °C és a °F között, vagy pl. egy kb. egy szót nem tud angolul. Sőt, ha azt nem találnék, akkor is bármikor csinálnék olyan videót, amiről elhinnéd, hogy egyetemisták vannak rajta.
Mi köze Kanada fővárosának pl. egy villamosmérnöki diplomához? Mi köze az egyetemnek ehhez? Maximum az adott egyén műveletlenségét lehet belőni ezzel, semmi egyebet.
Az előző jól írta.
Merő nagy hülyeség az egész, már, ha alapból abból indulunk ki, hogy nem az egyetemen kell megtanulni mi Kanada fővárosa. Ill. amíg egy ilyen haszontalan információért elég, ha beírod, hogy Kanada a google keresőbe addig ennyi erőfeszítéssel nem fogsz megszerezni még egy takarítói szakma bizonyítványt sem, nem, hogy egy diplomát.
Nekünk nem is szomszédunk Kanada !
"De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne ugyanúgy számtalan színvonaltalan egyetem Amerikában sem. "
Ez nem egy színvonaltalan egyetem hanem a Harward !
"Az Egyesült Államok jobb középiskolában lineáris algebrából, analízisből a törzsanyag szerves része az a tudás, amivel Magyarországon még a legkomolyabb egyetemeken is küszködik a hallgatók többsége."
Pont amerikában középiskolából a magyar alsó tagozatos matematikát oktatják !
És egy mérnök milyen hasznát veszi, ha kapásból vágja, hogy Ottawa Kanada fővárosa? Én sem tudtam egyébként, Montreal-t mondtam volna ha kérdezik, nem vagyok földrajz faktos a gimiben bocsi... Cserében tudok integrálni meg deriválni valamilyen szinten. Te tudsz? Az emberek többsége tud?
A mérnököknek meg a TTK-soknak full felesleges érdekesség a világ fővárosainak pontos listája...
"Pont amerikában középiskolából a magyar alsó tagozatos matematikát oktatják !"
Amerikai középiskolát te is max tv-ben láttál. Akkor nem írnál ilyen ordas marhaságokat.
Nézd, én ismerek olyat, aki a Harvardon professzor, és az egyik legokosabb ember, akit ismerek.
De, ha valóban kíváncsi vagy, hogy milyen az amerikai top egyetemek színvonala, akkor végezz el néhány kurzust itt, teljesen ingyen: [link] Ez nem nyújtja azt a színvonalat, amit egy nappali tagozatos képzés, hiszen csak online, mégis ég és föld a magyar egyetemekhez képest.
"Ez nem egy színvonaltalan egyetem hanem a Harward !"
No igen... Szerintem ne menjünk bele, hogy mennyire önellentmondó az, hogy a Harvard színvonaltalansága mellett azzal akarsz érvelni, hogy a Harvard színvonalas.
Egyébként az amerikai oktatás kicsit más. Három szintes nem kettő, és a High School-ban ők kötelezően választanak valamit amit komolyabban akarnak megtanulni.
A magyar oktatási rendszer az érettségivel pedig mindenből meg akar veled taníttatni egy kicsit.
Volt a suliban egy kínai cserediák és mondta, hogy általános hatodikban tanult utoljára történelmet és kb 3 évig tanulták, mi meg 5.től érettségiig és úgy kérik számon, mintha tényleg számítana egy nem BTK-snak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!