Támogatnál egy magyar-angol politikai, gazdasági szövetséget az EU-n belül?
Én úgy veszem észre, hogy az angolok igazi "rokonnépünk" Európán belül, mi is hagyományosabb, konzervatívabb, cinikusabb, szkeptikusabb emberek vagyunk, mint a kontinentális európaiak, és jobban illik a világnézetünk a brit, amerikai világképhez, ráadásul Nagy-Britannia elég gazdag ország, ilyen módon is jól elsülhetne a dolog.
Most is, ha külföldi politikai hírekre vagyok kíváncsi, elsősorban brit újságokat szoktam olvasni, mert a német és egyéb nyugat-európai lapok erőltetett vadliberalizmusa és nagytőkebarátsága egyszerűen vállalhatatlan.
Mit gondoltok az ötletről? Esetleg bevehetnénk Lengyelországot is, az is inkább ilyesmi nemzet.
Nagy Britannia eléggé vadliberális, vannak ott hihetetlenül abszurd dolgok is.
Például az egyik brit települést a munkáspárt vezeti, ezen a településen a munkáspárt levetette az angol zászlót(betiltotta a településen), mert szerintük sértik a muszlim kisebbséget, azért mert ez a zászló a kereszteshadjáratokra emlékezteti őket.
Bár, Magyarországon is volt hasonló, amikor be akarták tiltani a cigány szót...., de brit eset akkor is durvább.
Az EU-n belül inkább Franciaországgal kellene barátkozni.Lehet a magyar-francia kormánynak nincs olyan jó viszonya, de a magyar és francia emberek sokkal több dologban hasonlítanak egymásra, mint gondolnák.
A németek többségének nincs értékrendje.
Egyébként Magyarországon is van ez a kollektív bűnösnek nyilvánítás, csak a magyarok nem olyan fogékonyak az ilyesmire.
"A Britek egy jó része 35% lenézi a kelet-európaiakat, bajuk van velünk..."
Ha oda költöznek.
Nekem azt mondták azért nem szeretik a kelet-európaiakat mert elveszik előlük a munkát.
A cégek jobban szeretik a kelet-európai munkaerőt mert kevesebb pénzzel is beérik.
Tehát kevesebbet kell nekik fizetni és éppen olyan jól képzettek, mint a britek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!