Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit szóltok, hogy a norvég...

Mit szóltok, hogy a norvég tömeggyilkos Breivik tanulni akar a börtönben politológiát? és ahhoz hogy csak 21 évet kapott?

Figyelt kérdés

2013. júl. 31. 10:14
1 2 3 4 5 6
 41/59 A kérdező kommentje:

De ha életfogytiglanra ítéled akkor megmarad neki a remény, hogy még talán valaha, valahogy kiszabadulhat. Áldozatának hol van a remény, akit megölt? Ő miért élhet még évtizedekig? Az áldozatokra alig gondolnak ilyenkor.

Az esküdtek vagy a bíró döntené el mi az a büntetés, amiért halál járna. Persze minden rendszernek van hibája de az most más kérdés, hogy hogy lehetne megoldani, hogy kevés hibával működjön.

Nem tudom olvastad-e a régebbi kommenteket, ott írtam az amerikai tinédzserről, aki nem bánta meg amit tett stb. Minek erőlködni, hogy megjavuljon?

2013. aug. 7. 15:04
 42/59 A kérdező kommentje:

Kedves #40-es

örülök, hogy tökéletes vagy :) menj és csinálj sok gyereket, hogy felsőbbrendű értelmed továbbszálljon.

2013. aug. 7. 15:06
 43/59 anonim ***** válasza:
0%
Ez olyan jó, hogy rólad van szó a te ignoranciádról stb. és te csak a válaszadókkal és az ő személyiségeikkel tudsz foglalkozni, egyszer nem reagálnál érdemben, a válaszokra..
2013. aug. 7. 15:08
 44/59 A kérdező kommentje:

Aki értelmes írt annak válaszoltam értelmesen, aki szellemi fölényeskedésest játszik, azok nem érdekelnek.

Szerinted, aki támogatja a halálbüntetést az mind 8 általánost végzett buta,bunkó,paraszt?

2013. aug. 7. 15:13
 45/59 rajcziz ***** válasza:

Már hogy lenne meg a remény egy életfogytiglanra ítéltnek? (Most tényleges életfogytiglanról beszélek, nem pedig odadobottról.) Az áldozatának már nincs remény, mivel halott és akár kivégzik a gyilkosát, akár nem, az is marad. Már írtam, hogy meg tudom érteni az áldozatok hozzátartozóit is. De attól, hogy meghalt egy közeli hozzátartozója, még nincs joga vérszomjasan egy másik ember életére áhítozni. Hiú remény abban élni, hogy a kivégzés egy mennyire kulturált dolog. Amerikában például minden egyes kivégzéskor tüntetők csoportosulnak a börtön körül (pro és kontra), akik pedig támogatják a halálbüntetést, örömittasan ujjonganak, amikor kivégzik az elítéltet.

Tehát az esküdtek vagy a bíró gyilkolja meg az embereket.

"Persze minden rendszernek van hibája de az most más kérdés, hogy hogy lehetne megoldani, hogy kevés hibával működjön."

Mégis hány ember halhat meg hibás döntések következtében, hogy elfogadható legyen a rendszer?

"Nem tudom olvastad-e a régebbi kommenteket, ott írtam az amerikai tinédzserről, aki nem bánta meg amit tett stb. Minek erőlködni, hogy megjavuljon?"

Éppen azért, hogy megmutassuk, mi különbek vagyunk nála. Megkegyelmezünk neki, sőt, a börtönben kaphat egy második esélyt is, ahol megmutathatja, belátta, hogy amit tett, az rossz volt.

2013. aug. 7. 15:25
 46/59 A kérdező kommentje:

Szerintem van bennük remény, mint ahogy írtam nem sok de van. Több mint annak akit kivégezni visznek.

Nem mondtam, hogy kulturált dolog a kivégzés, szerintem van olyan bűn, amiért az elkövető halált érdemel.

Igen van minden rendszernek hibája, sajnos régebben is sokan meghaltak emiatt és valószínű sokan meg is fognak.

Utolsó gondolatod, hogy megmutassuk neki, hogy mi mások vagyunk, ez tényleg etikus cselekedet lenne, de más kérdés mi az etikus és mi az ami helyes lenne. Mert ugye ő nem fogja felfogni, hogy most nem végzik ki akkor milyen kegyesek vele, hanem azt várja, hogy kezdhesse előröl. Viszont nem kéne halálbüntetés abban az esetben, ha nem egyre jobb börtönökbe lennének a rabok (mint pl.: ahogy már írtam a fekete delfin oroszországban)

2013. aug. 7. 15:42
 47/59 rajcziz ***** válasza:

Te nagyon sztereotip képpel élsz a gyilkosokkal kapcsolatban. A gyilkos is ember. Félti a saját életét. Igenis felfogja, hogy a legtöbben legszívesebben kivégeznék. Igenis, képes felfogni, hogy a társadalom kegyelmet gyakorol vele szemben. Attól, hogy valaki gyilkol, még átlátja a helyzetét és képes elgondolkodni azon, amit tett. Sőt, nagyon sokan meg is bánják a gyilkosságot!

"van olyan bűn, amiért az elkövető halált érdemel. "

Lehet, hogy így van, viszont nekünk, embereknek, egy állam polgárainak semmilyen joga nincs egy másik ember életéről vagy haláláról dönteni.

Viszont a kérdésemre nem válaszoltál. Legfeljebb hányan halhatnak meg hibás bírói döntés miatt, hogy elfogadható legyen a rendszer?

Nem tudom, megnézted-e a filmet, ami ajánlottam (Ments meg, Uram! - Dead Man Walking); javaslom, mindenképpen tedd meg. Kicsit jobban átlátod ezt a kérdést.

2013. aug. 7. 15:55
 48/59 anonim ***** válasza:

Milyen fölényeskedés te jó ég, te olvastál Freudot?Jungot?Ferenczit? Úgy osztod a pszichológiát, hogy..na de mind1 is, életfogytiglani emberben van remény ezen kijelentésed, mivel indokolnád? Amerikában demokrácia van a gyakorlatban, ezen kijelentésedet mivel támasznád alá?

Szerintem aki támogatja a halálbüntetést az érzengős, legalább, de mindenesetre ott nincs elég önkontroll, az biztos, főleg úgy, hogy az nyílt titok, hogy a halálbüntetésnek nincs elrettentő, sőt ösztönző ereje van /nem kell börtönben ülni 40 évig, sokaknak ez fontos/ én olvastam rengeteg esetet amikor elektromos székes kivégzés közt miután megölt jó pár gyereket az arc még mosolygott a családtagokra utána, és ezt nem lehet elvenni tőle, ahogy akiket megölt sem lehet feltámasztani, meg a halálbüntetés amúgy is csak egyes emberek obszcén önkielégítése.

2013. aug. 7. 16:04
 49/59 A kérdező kommentje:

Meg fogom nézni, amit ajánlottál. Nincs sztereotip véleményem a gyilkosokról, mivel nem azt mondtam, hogy minden gyilkost halált érdemel. De nem minden gyilkos bánja meg a tettét, szerintem ez a naiv hozzáállás, hogy mindenki olyan mint mi, akik ha rosszat tesznek lelkiismeret furdalásuk van. Igaz ez az elenyésző kisebbség, akik a pszihopaták és pont náluk kéne a halálbüntetés. Tehát minden gyilkost kéne kivégezni. Csak néhány példa, hogy milyenekre gondolok: Dahmer, Gacy, Csikatilo, Fish Albert, aki megevett egy tizenegykét éves lányt és írt levelet a szüleinek, hogy milyen finom volt, Ed Gein, Lucas Henry Lee, Onoprienko, aki ezt nyilatkozta:

„ Raboltam és gyilkoltam, de én egy robot vagyok, nem érzek semmit. Olyan sokszor voltam már a halál torkában, hogy most már egyenesen érdekel, hogy mi vár rám a túlvilágon!” és ezt is :

„Számomra embereket ölni olyan volt, mint felhasítani egy paplant. Férfiak, nők, öregek, gyerekek, mind egykutya. Egyikük iránt sem éreztem semmi szánalmat. Se szeretetet se gyűlöletet, csak puszta közönyt.”

Ők a pszihopaták, nem tudom elhinni, hogy ezt az Onoprienkot babusgatják könyveket adnak neki, hogy Tanulj csak kisfiam jó leszel! akkor megváltozna. De lényeges, hogy az ilyen gyilkosok, nagyon kevesen vannak szerencsére.

Amit kérdeztél, hogy hány embernek kell még meghalnia, szerintem nem kéne egynek sem, de nem tökéletes a rendszer és lesznek sajnos a rendszer hibáiból áldozatok. Nem kell ahhoz halálbüntetés, hogy hibákat kövessenek el, pl. valahol külföldön volt, hogy egy rendőr lelőtt egy ártatlan fiatalt stb.

2013. aug. 7. 16:07
 50/59 anonim ***** válasza:
Hát ez az, ilyeneket minek kivégezni? Az nekik nem büntetés, itt meg egyesek büntetni akarnak, ezek hideg számító emberek, őket csak azzal lehet megbüntetni, ha az elméjüket lerombolod, ahhoz meg értenek egyesek. Az nem valahol külföldön volt hanem a "demokratikus" US-ben, ahol egy jelzem önkéntes rendőr lőtt le egy kis niggát sötétben ok nélkül..
2013. aug. 7. 16:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!