Mit szóltok, hogy a norvég tömeggyilkos Breivik tanulni akar a börtönben politológiát? és ahhoz hogy csak 21 évet kapott?
De nem vágod kérdező, hogy miről van szó. Az USA-ban meg van szavazva a halálbüntetés, ezért alkalmazzák, Norvágiában viszont nincs megszavazva. Fehéroroszország pedig inkább diktatúra, mint demokrácia.
Mindegy, nem akarok veled vitatkozni...
"ez az a kéz amivel meghúztam a ravaszt és ezzel maszturbálok a gyerekeitek emlékére."
Az ilyen emberekkel úgysem lehet mit kezdeni. Sajnos ezeket a társadalom jól felfogott érdekében el kell távolítani, és erre jobb megoldás nincs az elzárásnál. Még jobb, ha nem is engedik érintkezni az ilyet az áldozatok családjával, mert csak további sebeket okoznak.
#21-es Usa-ban demokrácia van, Szabadságszobor is a szabadság és a demokrácia jelképe. Az más kérdés, hogy ez mennyire nyilvánul meg.
Azért nem úgy megy az, hogy minden gyereket fejbelőnek, aki néger. Ráadásul Zimmermann nem rasszista négerek mellett tüntetett a hátrányos megkülönböztetésük ellen. Persze akkor sincs joga lelőni egy EMBERT. De felmentették nem lehet mit tenni ellene.
22#es miért nem értem miről van szó? Az a te véleményed, hogy nem érdemli meg, az meg az enyém, hogy megérdemli.
"Usa-ban demokrácia van, Szabadságszobor is a szabadság és a demokrácia jelképe. Az más kérdés, hogy ez mennyire nyilvánul meg."
Annyiban van demokrácia, hogy a média átmossa a társadalom fejét, hogy miről mit gondoljon, kire szavazzon. Megteheted, hogy nem szavazol, hogy akármilyen jelöltre szavazol, de ha a többség irányítva van, akkor az történik, amit odafent el akarnak érni. Nevezzük akkor irányított demokráciának.
A szobrokról pedig annyit, hogy rengeteg elnyomó rendszer állított szobrot magának különböző országokban, önmagában egy emlékmű a világon semmit sem határoz meg.
Nem azt mondtam, hogy a szabadságszobor miatt van demokrácia az USA-ban. :)
Köszönöm annak, aki intelligensen tudott hozzászólni a témához :)
"22#es miért nem értem miről van szó? Az a te véleményed, hogy nem érdemli meg, az meg az enyém, hogy megérdemli."
Azért nem érted, hogy miről van szó, mert az USA-t hoztad fel példaként és azt, hogy ott simán halálra ítélnek embereket (megjegyzem ott sem mindenhol, csak pár államban).
Na már most nem érted, hogy ott is csak azért lehet embereket halálra ítélni, mert ott az törvényes! Érted? Meg van szavazva, törvénybe van iktatva, hogy lehet ilyet csinálni, tehát a rendszer lehetővé teszi. Itt most tökmindegy, hogy demokrácia vagy nem demokrácia, halálbüntetés csak akkor lehet, hogy ha a törvény engedi és Amerikában pár államban engedi, ott ezért lehet végrehajtani.
De mivel Norvégiában nem engedi meg a törvény, ezért nem lehet végrehajtani, bármennyire is szeretné azt egy bíró vagy a családtagok. Tehát az USA-ban sem azért lehet, mert éppen olyan kedve van a bíróknak, Norvégiában meg éppen nincs olyan kedvük, hanem azért, mert a törvény lehetővé teszi nekik.
Megmondom őszintén, nem tudom, hogy mi kellene náluk a szabályok változtatásához. Írtam az országgyűlésük kétharmadát, de azt is, hogy lehet népszavazás is dönthet a büntetési törvények megváltoztatásáról. Nézz utána, hogy mik a feltételek, én ennyire nem akarok belemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!