Zsidó holokauszttal kapcsolatban IGÉNYES kérdés. Nem sántít valami?
Előre szólok, hogy nem tagadom a holokausztot, és csak olyan írjon ide, aki végigolvasta azt amit összegyűjtöttem olyan helyekről ami mindenki számára elérhető, alpári kommenteket nem kérek, úgy mint üres szavakkal való dobálózást sem!
Itt van ez a fotó: [link]
Ez az eredeti emléktábla, ami az emlékhelyen, Lengyelországban. 1947-ben megnyílt a múzeum, Izrael állam létrehozásának támogatása céljából sor is került az első kiállítására. Később 19 ilyen táblát helyeztek ott, mindet különböző nyelven, ezzel a szöveggel:
Four Million people suffered and died here at the hands of the Nazi murderers between the years 1940 and 1945.
A 4 millió 4,1 millióról lett lekerekítve az állami múzeum által, amit leginkább Rudolf Höss "vallomása" alapján tudnak, aki 2,5 évig vezette a tábort. Nürnberg után az emberekbe beleerőszakolták ezt a 4 milliót, akárki aki ezt megkérdőjelezte, azt megbüntették. Sokan elvesztették a munkájukat, eltűntek stb..Szóval ez egy elfogadott tény volt az embereknek, és maguk között sem nézték jól szemmel azt, aki azt hitte, hogy ez a szám kicsit túlzás lenne. Ez egyre megkérdőjelezhetetlenebbé vált, egészen 1990-ig ( a kommunizmus bukása utánig),amikor is a USSR kiadta az ún "Death Registry Volumes"-t, és ezért az egész zsidó közösségnek nem volt más választása, minthogy hivatalosan (persze minél kevesebb feltűnéssel) újragondolja ezt a 4 milliót, és le is cserélték az eredeti táblákat azokra, amik még ma is ott vannak. Ez áll rajta:
For ever let this place be a cry of despair and a warning to humanity, where the Nazis murdered about one and a half Million men, women and children from various countries of Europe. Auschwitz – Birkenau 1940 – 1945
Igen, 2,5 millió különbség (!!!!). magyarán majdnem egy fél évszázadig, a 2. világháború után az embereken agymosást hajtottak végre, hogy elfogadják azt, hogy 4 milliót végeztek ki ebben a táborban! Aki ezt megkérdőjelezte, az neo-náci, rasszista, antiszemita meg ki tudja még mi, úgy látszik ez az ütőkártya azóta megmaradt az emberek kezében..
Mit szólnátok, ha valaki azt mondaná, hogy még a 1,5 millió is túlzás? nyílván holokauszttagadónak könyvelnétek el, vagy nem is tudom.. Hát még mindig vannak meglepetések úgy néz ki mindenki számára, úgyanis.. Az Amerkai Egyesült Államok Holokauszt-emlékezeti Múzeuma (US Holocaust Memorial Museum) honlapján (ushmm.org) ez a szöveg található:
"At least 960,000 Jews were killed in Auschwitz. Other victims included approximately 74,000 Poles, 21,000 Roma (Gypsies), and 15,000 Soviet prisoners of war; and 10,000-15,000 members of other nationalities (Soviet civilians, Czechs, Yugoslavs, French, Germans, and Austrians)."
Az 1,1 millió és a 4 millió között elég szignifikáns a különbség, itt nem pár százalékról beszélünk, hanem majdnem 400% (!!) különbségről! Szóval a hivatalos szám az évek során egyre kisebb és kisebb lett, és még talán nincs is vége a csökkenésnek, ennek ellenére az emléktáblákat meghagyták. Ez mégis mennyire tünteti fel hitelesnek a többi információt a holokausztról? És a megválaszolhatatlan kérdés: A Nürnberg-i per után 6 millió zsidó áldozatról beszéltek, amit az egész világháború megkövetelt, a teljes időszaka alatt, hogy lehet, hogy ez a 6 millió megmaradt a mai napig, amikor nyílvánvalóvá vált mindenkinek, hogy nem annyi áldozata volt Auschwitz-ban, mint amennyit akkor állítottak?
Ezeket az információkat mindenki számára elérhető helyekről szedtem össze, nem tagadom a holokausztot, ez csupán egy apró részletére vonatkozik az egész dolognak, és látjátok milyen fejetlenség uralkodott körülötte..
:D
Írj emailt, az lesz a legjobb. XD
Kérdezō,
Nem érted, amit mondani akarnak neked, te leírtad, hogy, vitatkozni akarsz, ez az oldal nem ezért lett létrehozva. Amúgy nincs is konkrét kérdés, beszélgetni akarsz errōl, ez nem az a honlap, aminek ez a célja. Mellesleg, te azt állítod, hogy a zsidók direkt hazudnak, hogy pént szereznek... Ha így os van, mért zavar ez téged, irígyled ōket? Hidd el, hogy olyan veszteség érte ōket, amit semennyi pénz nem pótol...
"Itt bizonyított tényekkel alátámasztott érveléses vitának kéne folynia"
"Jellemző, hogy nem vagy képes vitába szállni"
"Ha jön még olyan, ami nem a kérdésre válaszol, akkor a moderátorokhoz fogok fordulni"
A jó öreg táblás "paradoxon"
Megsúgom az első tábla, általánosságban vonatkozik a koncentrációs táborokban lemészárolt emberekre, míg az utóbbi konkrétan Auschwitz-Birkaneu táborkomplexumban lelték halálukat, de ez a kiállításon nyilvánvalóan kiderül. A sok grafikonból, további emléktáblákból, az idegenvezető is elmagyarázza stb. De a nemzeti fényképészeket már gondolom nemigazán érdekli.
Mostanában volt szerencsém Lengyelországban menni egy konferencia okán és a programszervezők első napon valamiért oda akartak vinni minket.
De azért érdekelnek a tovább bizonyító erejű fényképek, hátha kiderül, hogy minden zsidó hermafrodita, mert valamelyik nemzeti rájött, hogy milyen muris, ha a női és a férfi wc-n lévő piktogramokat egy ajtóra rakja rá.
Az első tábla szövege alapján egyértelműen kiderül, hogy arra a táborra érti kifejezetten, ott van hogy "here", nem mellesleg ezt a tábort alapították 1940-ben (nem tudom hogy a többit mikor, de kétlem hogy mindet egy időben). De ha így lenne, ahogy te mondod, akkor miért kellett lecserélni a kommunizmus bukása után, miután nyilvánosságra hozták a halotti bizonyítványokat?
Utolsó mondatodra nem tudok reagálni, nem tudom mit szeretnél mondani vele, de mindegy, elnézem, mert biztos az indexről jössz vagy a mandarinról vagy egyéb oldalakról, ezért megmaradtak ezek a dolgok még benned.
Igen, a szöveben az van, hogy here, ennek ellenére a régi táblára összesített adat került.
Tudni kell, hogy pontos dokumentumok nem álltak rendelkezésre, mert a gyilkosok az összeomás közeledtével igyekeztek megsemmisíteni, amit lehetett. Így az adatok valójában kutatasi eredmények. És hát nyilván siettek.
Úgy tudom, összesen háromféle tábla volt, az utsó, ami a megfelelõ adat.
A legrégibbre az összes áldozatok akkor becsült száma került, a másodikra az összes lengyel áldozatoké, az utolsón már tleg Auschwitz - Birenau áldozatainak száma van.
Amúgy a Német Történelmi Múzeum honlapja ( [link] ) szerint LAGALÁBB 1.300.000 -et deportáltak Auschwitzba, közülük kb 900.000 érkezés után azonnal gázkamrába.
Igen, eleinte fejetlenség, mert, mint írtam alig maradt dokumentum, a krematóriumokat is ( melyekkel egybeépültek a gázkamrák ) ferobbantották ( talán egy kivétellel ).
"a krematóriumokat is ( melyekkel egybeépültek a gázkamrák ) ferobbantották ( talán egy kivétellel )"
miért?
TIPIKUS HAMISITÁS AZ EGÉSZ TÁBLA- FOTÓ!!!!!!!
"Itt van ez a fotó: [link]
Ez az eredeti emléktábla, ami az emlékhelyen, Lengyelországban."
Biztos hihető, hogy 47-ben Lo.-ban, az orosz érdekszférában, a két tömb szembenállásakor angol nyelvű táblát helyeznek el!!!! Nem lengyelt, nem oroszt, vagy egyebet, nem egymás alatt a több nyelvű szövegeket, ahogy ilyen helyen szokták. Nem. (Az nem mondott volna semmit az ilyen hamisitásra fogékony embereknek, mert egy lengyel nyelvű táblán a nyelvet nem értőknek lehet bármi )
" 1947-ben megnyílt a múzeum, Izrael állam létrehozásának támogatása céljából sor is került az első kiállítására. "
Ha minimálisan lennél tájékozott akkor tudnád, hogy 47-ben Izrael még nem is létezett!!!!! Egy évvel később alapították csak!!!! És a szovjet érdekszféra országai nem éppen barátiak voltak vele.
"Később 19 ilyen táblát helyeztek ott, mindet különböző nyelven, ezzel a szöveggel:
Four Million people suffered and died here at the hands of the Nazi murderers between the years 1940 and 1945."
Hol vannak ezek????
De nem is folytatom, mert ugy kamu az egész ahogy van.
"IGÉNYES kérdés" Persze......
Kérdező!
Hány éves vagy egyáltalán, hogy ilyeneket elhiszel? 1 6 körül?Hányas voltál történelemből?
# 38:
"De nem is folytatom, mert ugy kamu az egész ahogy van." Így van, jól mondod.
47-ben még nem létezett, ezért rendeztek gyűjtést a részükre, hogy megalapíthassák. Ha már létezett volna, akkor mi szükség lett volna a pénzre?
# 21: Nem tudom, hogy hol jár a 4. generációnak is kárpi, mert hogy én nem kapok egy petákot sem a dédim után, az biztos. Pedig őt is elvitték a nyilasok és nem tért élve vissza. Vagy az már nem számít Holocaustnak?
A kérdésre pedig, hogy ne legyek irreleváns teljesen:
Sok minden sántít a holocausttal kapcsolatban. A számokat rá lehet fogni arra, hogy először a kényszerített tanúvallomások után állították fel ezt a számot és utána kénytelenek voltak pontosítani, mert a tárgyi bizonyítékok mást mutattak.
A többi számtalan problémára pedig nekem sem tisztem rávilágítani, mert egyrészt böribe is kerülhetek miatta, másrészt meg nem tudhatom, hogy pontosan mi volt, mert nem éltem akkor. Viszont ha továbbra is törvényileg büntetik a megkérdőjelezését is, akkor valószínű, hogy soha nem fogjuk megtudni az abszolút valóságot.
Igyekeztem semleges és releváns is maradni valamennyire a válaszomban, remélem senki nem jelent ezért. :)
38-as, mondtam hogy alpári kommenteket nem kérek, a tudatlan meg te vagy, de nem is csak tudatlan vagy, hanem értetlen is. Szerintem egy dolog megszületését még a megszületés előtt kell támogatni, és nem a megszületése után, de idáig nem terjed el az eszed. Direkt mondtam, hogy nem vagyok kíváncsi üres szavakkal való dobálózásokra sem, ha szerinted nem úgy volt valami ahogy leírtam, akkor mutass róla bizonyítékot, azzal nem fogsz senkit meggyőzni, hogy "szerinted" ez máshogy volt, mert láttuk hogy nem vagy túl értelmes.
Utolsó válaszolónak viszont köszönöm a hozzászólását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!