Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az ilyen bugyuta törvényeknek...

Az ilyen bugyuta törvényeknek mi értelme van?

Figyelt kérdés

Utána néztem, és tényleg igazak. Egy olyan honlapon bukkantam rájuk ahol "tudtad-e" érdekességek vannak.

Leírok párat:

"Missouriban, St. Louis városában a tejesemberek nem szaladhatnak munka közben."

"Alabama állam területén tilos bekötött szemmel kerékpározni."

"Longmeadowban, Massachusettsben illegális, ha két férfi közösen egy fürdőkádat cipel keresztül egy parkon"

"Arizonában nem lehet egy házban kettőnél több vibrátort tartani."

"Texasban csak a liftben tilos szellenteni."

"Devonban (Connecticut) általánosan tiltott naplemente után hátrafelé menni."

"Dyersburgban (Tenessee) tilos egy nőnek randevúra hívnia egy férfit."

"New York Cityben viszont az követ el vétséget, aki az utcán sétálva újságot olvas."

"Oregonban illegális szex közben mocskos szavakat suttogni a partner fülébe."

"Wichitában (Kansas) az apák nem fenyegethetik lőfegyverrel lányuk udvarlóját."

"Cornsville-ben (Michigan) tilos a férfiaknak feleségük orgazmusa alkalmából lőfegyvert elsütni."

"Pénzbírsággal sújtják azt a hölgyet Seattleben (Washington), aki valamilyen tömegközlekedési eszközön egy férfi ölébe ül, anélkül hogy párnát használna."

"Los Angelesben nem lehet két gyereket egyszerre egy kádban fürdetni."

"New Hampshire polgárainak tilos vasárnap vizelés közben az égre nézni."

És még sorolhatnám.

Valamelyiknek utána néztem, és TÉNYLEG létezik....most ezeknek mi értelme van? Vagy hogyan hajtatják be?

2013. márc. 5. 19:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A precedensjog elég vicces is lehet.

Állítólag:

1. Valaki elhatározta Angliában, hogy bemegy (talán London) egyik legdrágább szállodájának a konyhájára, és ott főzi meg a kajáját. Mondani sem kell, páros lábbal rúgták ki onnét. Emiatt viszont pert nyert a szálloda ellen, mert egy középkori ítélet alapján egy vándor használhatja egy fogadós konyháját a vacsorája elkészítéséhez, ha az alapanyagokat ő maga hozza.

Állítólag:

2. Egy oxfordi hallgató szintén egy több száz évvel korábbi eset alapján tiltakozott a vizsgáztatóival szemben, szerinte szabálytalanul buktatták meg. Igen ám, csak ők sem voltak hülyék. Előszedték ugyanannak a kornak a vizsgaszabályzatát, eszerint a hallgató kérése jogtalan, hiszen ő pedig a vizsga formai követelményeinek nem tett eleget. Ugyanis nemesi öltözékben kellett volna megjelennie, karddal az oldalán.

Még ha hoaxok is, akkor is a lehetőség, hogy ilyesmi megtörténhet, önmagáért beszél. De ettől még nem rossz az a rendszer sem.

2013. márc. 5. 21:45
 12/14 anonim ***** válasza:
18%

"Kínában pl megbüntetik azt az autóst, aki megáll a zebránál..."

Magyarországon is, sőt szerintem a világon mindenhol.

2013. márc. 6. 03:39
 13/14 Benkoos válasza:
100%

Van még ilyen.Pl.asszem Kanadában nem mehetsz ki az utcára húsvágó bárddal,de gépfegyverrel igen.Vagy nem tudom melyik államban nem lökhetsz ki egy rénszarvast egy repülőből,miközben a levegőben van stb stb.

Ezeket mi nem érthetjük,Amerika más.Infantilis egy világ,de pl.az orális szex tiltása több államban nálam is KIVERTE. A biztosítékot. :)

2013. dec. 11. 16:23
 14/14 anonim válasza:

[link]

[link]

Itt van pár.

2014. jún. 2. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!