Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki a terrorista: Izrael vagy...

Ki a terrorista: Izrael vagy a Hamasz?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy unalmas kérdés, de én még mindig nem tudok eligazodni ebben. Mindkét tábor vehemensen és meggyőzően mondja a magáét, és én tényleg nem tudom, kinek higgyek, ami amúgy nem jellemző rám.

Erről a felhívásról és aláíróiról jutott eszembe a kérdés:

[link]

2012. nov. 19. 23:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
30%

"Izrael NEM CELOZ civil lakossagra."

Nem, ők csak úgy véletlenül leölik őket. Az sokkal jobb.

Ahol fát vágnak ott hullik a forgács is.

2012. nov. 20. 10:57
 22/32 Vadkan01 ***** válasza:
100%
A szavak ideje lejárt ideje fegyvert ragadni és elrendezni egymás közt és aki nyer azé a föld, mert olybá tűnik egyik se enged úgyhogy jöhet a totális háború aztán majd lesz valami. AHOY
2012. nov. 20. 11:06
 23/32 anonim ***** válasza:
62%

" Valamint: egyik oldalról sem hallottam még olyan nyilatkozatot, hogy sajnálják a civil áldozatokat..."

Hogy TE nem hallottad (vagy nem akartad hallani), hogy Izrael sajnalatat fejezte ki a CIVIL vesztesegekert, az nem azt jelenti, hogy ez nem tortent meg.

Es nem csak szavak, hanem minden ilyen esetben katonai bizottsag ul ossze, vegignezik a felveteleket, beszelnek a pilotaval, es megprobaljak megallapitani, hogy vajon letezik-e lehetoseg arra, hogy ilyen ne ismetlodjek meg. Ha talalnak megoldast, azt azonnal vegigviszik a tobbi pilotanak is.

2012. nov. 20. 11:30
 24/32 anonim ***** válasza:
46%

Elég egyszerű megállapitani a különbséget, ha megfigyeljük, hogy hogyan reagál a két oldal akkor, amikor a másik oldalon civilek sérülnek.

Gazaban örömujjongás, cukorkák osztogatása az utcákon, győzelmi ünnep.

Izraelben kudarc érzése, bizottság a hiba kivizsgálására.

2012. nov. 20. 11:36
 25/32 A kérdező kommentje:
Most én nem igazán vagyok tisztában az ottani helyzettel, de nem lehet, hogy azért helyezi a Hamasz a katonai létesítményeit sűrűn lakott helyek közelébe, mert olyan nagy a zsúfoltság, hogy nem lehet máshova?
2012. nov. 20. 11:42
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Rengeteg szabad terulet van a gazai ovezetben. Pld narancsligetek, szantofoldek, tengerpartok, azoknak a zsido falvaknak a kornyeke, amelyeket leromboltak, sivatagos teruletek.

Gaza az a GAZAI OVEZET, tobb varossal es faluval. .

2012. nov. 20. 12:20
 28/32 anonim ***** válasza:
78%

A VOLT zsidó falvakról csak ivrit filmet találtam

http://www.youtube.com/watch?v=6w_71VZGh6M&feature=fvsr

2012. nov. 20. 12:38
 29/32 anonim ***** válasza:

"Hogy TE nem hallottad (vagy nem akartad hallani), hogy Izrael sajnalatat fejezte ki a CIVIL vesztesegekert, az nem azt jelenti, hogy ez nem tortent meg. "

A feladat adott. Kérem a linket. Ha tényleg volt ilyen, akkor sajnálom, ez az egy mondatom valóban tévedés volt. Érdekes, hogy az írásom többi részét meg sem próbálod cáfolni. Ezekszerint egyetértesz vele?

2012. nov. 20. 12:48
 30/32 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem egyik sem. A terrorizmus az amikor civilek (nem hivatásos katonák) ölnek civileket politikai céllal.

A Hamasz átvette a hatalmat Gázában, ők vannak kormányon, a hadseregük így félig-meddig már reguláris hadseregnek számít.

Izrael hadserege is reguláris.

Tehát én ezt háborúnak tekintem, mint például a második világháborút, ahol a németek, amerikaiak, szovjetek is gyilkolták a civileket, de nem mondhatjuk őket terroristának.

2012. nov. 20. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!