Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Európa éhezni fog? Mit gondolt...

Európa éhezni fog? Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

[link]

.." Többször mondta, hogy Európában éhezni fognak. Mit ért ez alatt?

Biztos vagyok benne, hogy így lesz. Van egy kedvenc olvasmányterületem, a görög és római kor. Teljesen az játszódik le most Európában, mint ami ezeknek a birodalmaknak a bukásakor.

De az a kontinens, ahol most az egyik legnagyobb jólét van a világon, hogy fog eljutni oda, hogy éhezni fognak az emberek?

Ó, nagyon gyorsan fog bekövetkezni. Maga fiatal ember, még megéli. Mondjuk, a katalánok azt mondják, hogy mi jobban élünk, mint Spanyolország többi része, nem akarunk oda adózni - mert ezek így kezdődnek. És kirobban egy polgárháború.

Egy OECD-tanulmány szerint a világ GDP-jéből 30 év múlva Európa 5 százalékkal fog rendelkezni. A kínai GDP az európai 2,5-szerese lesz. Ennek az lesz a következménye, hogy egy átlageurópai Marokkó és Mali életszínvonalán fog élni. "

2012. okt. 1. 14:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Előre tudom, hogy le leszek pontozva, de azért leírom:

Le bizony, mert nagyon felületesen és direkt gondolkodol.

"egy támogatások nélküli világban a nyugat gazdái mehetnének tüntetni" Mert van olyan hogy pld gazdaságos üzemméret ami kb annyit jelent hogy egy egységre jutó felosztás (150hektár 1 traktor stb stb) esetén, már nincs jelentős eltérés ha 1500hektáron gazdálkodnak egy egységre levetítve. A támogatások és a kvóta kiosztásokban kell keresni a hátrányunkat, illetve a fejlesztések elérhetőségében a hitel lehetőségekben és a szövetkezésekben.

2012. okt. 1. 23:07
 12/13 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöld kezet küldtem, mert vette a fáradtságot és válaszolt. Minden vélemény vélemény.
2012. okt. 2. 10:04
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"A támogatások és a kvóta kiosztásokban kell keresni a hátrányunkat, illetve a fejlesztések elérhetőségében a hitel lehetőségekben és a szövetkezésekben."

Nem mondtam, hogy ezeken a tereken nincsenek problémák. A támogatás idén már elérte az EU nyugati tagországaiban kapott érték 100%-át, aki tudja hogyan kell igényelni az meg is kapja.

"Mert van olyan hogy pld gazdaságos üzemméret ami kb annyit jelent hogy egy egységre jutó felosztás (150hektár 1 traktor stb stb) esetén, már nincs jelentős eltérés ha 1500hektáron gazdálkodnak egy egységre levetítve. "

Nem igazán értem, hogy ez hogyan kapcsolódik ide. Persze, hogy kell egy bizonyos földterületméret, hogy megérje gazdálkodni. Erről beszéltem én is, csak ehhez jön az elcseszett birtokstruktúra, ami hazánkban van. Rengeteg gazdálkodónak van 3-4 hektár területe, amely akár 10-15 külön telekre oszlik, melyek fizikailag nincsenek egy helyen. Így hiába van termőföldje és eszköze, nem fog tudni hatékonyan gazdálkodni.

A szövetkezés lenne az előnyös ez egyértelmű, csak magyarázd meg ezt azoknak a gazdáknak, akik földjét anno szövetkezés címen elvett az állam. Hiába más a rendszer, a TSZ-ekre fognak asszociálni.

2012. okt. 2. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!