Állandóan a Harmadik Birodalom bűneiről van szó és a holokausztról, de arról miért nincs szó állandóan, hogy az USA is tízmilliós nagyságrendben kínozza és írtja a föld szinte összes kontinensén a civil lakosságot?
"Hittem hogy a "hódítás" értelmezhető. Ha nem, nem. :)" Hát látom neked nem. Csak egyetlen egy példa Texas nem lett elhódítva Mexikótól?
Amúgy ötven éve már béna harmadik világ béli országok hódtank földterülettel, amivel csak a gond van, Ma már csak a gazdasági hódítás a korszerű, és az amerikai tőke (szinte kizárólag) csak NATO országba megy. Ennyit meg Taszárról, bármikor leszállhat oda egy rakat USA katonai gép. (ágyúnaszád és anyahajó, repülőgép hordozó politika)
Indiánok megszavazták meghalnak, és csak egy kis maradékuk rezervátumba vonul nyugat felé hívogatták a telepeseket az USA államaiból és megkérték az USA kormányát, hogy motiválja őket földosztással a még el sem foglalt területeken. Valahogy így?
Mert én úgy emlékszem, hogy ahol a telepesek a puskáikkal nem bírtak el az indiánokkal és a szesz sem volt elég kemény fegyver, jött a könnyűlovasság magában, vagy más rivális indián törzset magával víve és az USA államhatárain túl szépen lemészárolta az indiánokat, hogy a telepesek ->"meghódítása a vadnyugat"<-
Texas tényleg szavazással lett, tag. De miután az USA katonailag megszállta és leválasztotta Mexikóról ... . Most (is) csak fejből, úgy emlékszem egyből csatolták, de ez után kilépett, majd valami öt-nyolc éve múlva újra helyi szavazással az USA része lett.
15:41,
Csak aztán ne sírd vissza az istenedtől az USÁ-t a nyakadba...
Magam részéről, elnézve a másik két lehetséges szuperhatalmat (Kína vagy Oroszország) én maradok az USA-val a nyakamban...
" ... A nem zsidó megjegyzésre. - Amúgy a holokauszt kizárólag valamilyen zsidóknak fent tartott különleges téma lenne, és a zsinagógákon kívül, és Bálint Zsidó Közösségi Ház féle helyeken kívül, zsidó vallási műsorokon kívül csak a zsidók közt lehet téma? Egy goy már fel sem hozhatja?
Nem vagyok zsidó ellenes.
Az "Oszd meg és uralkodj!"-tól van herótom. ..."
Tanulj ... !
Amúgy meg éppen zsidó szokás, - hogy rossz vagy jó, mindenki döntse el maga - mindenbe beleszólni.
Szerintem a Holokauszt kérdés nem származás függő, hogy kiket érint. Jó-jó a németeket érinti a legjobban, mert valami állat a mai napig az akkor újszülöttekig bezárólag, kollektív bűnösnek ítéli őket. De akkor sem származás kérdés.
És soha nem fog megoldódni ez a kérdés, amíg nem soá kérdés kérdésről, hanem holokausztról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!