A zsidók miért tartják magukat "választott nép"-nek? Hogyan érvényesül ez a civil életben?
Egyszerűen vallási szinten érvényesül az egész, bár egyesek rasszizmust látnak benne.
Az igazság az, hogy a gójokat is úgy kezelik, mint a sajátjukat. Meg szerintük akik betartják Noé hét törvényét, az velük együtt fog üdvözülni a mennyországban.
"Melyik vallás mondhatja ezt el magáról, hogy más vallásokat is elfogad bizonyos szinten?"
A vallások többsége elmondhatja!
Sőt, olvasd el Bhagavad-Gítá 4.tanítás 11. strófa (Lakatos-féle fordítás):
"Sok úton jönnek énhozzám
s én minden elébük megyek,
mert az út, melyen érkeznek,
minden irányból az enyém."
Nem konkrét vallás, hanem egy könyv, a címét le is írtam...
Ha úgy tetszik, ez a hindu vallás egyik szent könyve, de más vallások is foglalkoznak vele.
Tudom. Igazad van abban - hogy bár a keresztény egyházak többsége hivatalosan a toleranciát hirdeti - a kis helyi közösségek egyre középkoriasabb nézeteket vallanak.
Közép-Európára már nagyon ráférne egy vallási vérfrissítés. Remélem, jobban érint majd minket a bevándorlási hullám, így más vallások is ismerté válhatnak! Nézd meg Németország példáját: a többnyire keresztény országban egyre több német etnikumú tér át a mohamedán hitre.
Az egész hit kérdést magánügyként kellene kezelni. Otthon mindenki azt csinál amit akar. Amit a vallásos emberek egy része csinál az idiotizmus. A zsidó propagandától mást sem lehet hallani, mint azt, hogy őket mindenki bántja. Ha valaki az év 200 napján nem sopánkodik a holokauszt miatt az már lassan bűncselekményt követ el.
A muzulmánoktól sem lehet mást hallani mint a dzsihad meg a bosszú.
A keresztények most már nyugton vannak, de volt azért itt boszorkányüldözés meg keresztes háború.
Ráadásul az állam az én általam befizetett adóból pénzeli a történelmi egyházakat. Miért nem tartják fenn a hívek az egyházaikat ?
Nyugodtabb lenne a világ ezek nélkül a vallások nélkül.
23:58
Az iszlám kis helyi közösségek/köztársaságok gyakorlatban mennyivel toleránsabbak, mint a keresztények?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!