Melyik német hajó volt az, amit a II. vh után az oroszok elsüllyesztettek, noha civil hajó volt?
A Wilhelm Gustloff katonákat és fegyvereket is szállított, nem volt civil hajó. Nem kell bedőlni a neonáci mártírkodásnak.
"Nagyobb katasztrófa volt, mint a Titanic és mégsem beszéltek róla egészen 2002-ig."
Micsoda leleplezés! Nem beszéltek róla 2002-ig! Csak pl. filmet rendeztek róla 1959-ben :))))
Én egy beszélgetésfoszlányt kaptam el éa abból írtam ki a kérdést.
Nem tudtam róla, hogy Hitler hajója volt. Azt, hogy nem beszéltek róla, azt is csak a beszélgetésből kaptam el, de tény, hogy az ember nem hall róla, pedig rengeteg civil meghalt. Az emberek nagy része a Titanicot tekinti a legnagyobb hajó katasztrófának, erről semmit nem tudunk.
Lehet, hogy készült róla akkor film, de az emberek köztudatában akkor sincs benne. Mondjuk fura, de nem akarok vele sokat foglalkozni.
A Titanic több okból is felkapott téma. Egyrészt abban a korban még sokat pörögtek a sebesség, illetve méret rekordokon. Akkoriban nagy híre volt egy ilyen hajó megépítésének. Amennyire én tudom, az volt korának legtöbb áldozatát követelő "közlekedési" balesete. Az 1 világháborúig nem volt napi esemény, hogy egy ekkora hajó elsüllyed. Amúgy maga a tragédia háttere az, ami híressé teszi a balesetet:
-Azt mondták elsüllyeszthetetlen
-Bagatell emberi hibákon múlott a baleset
-Bagatell emberi hibákon múlott, hogy nem sikerült kimenteni az utasokat. A legközelebbi hajó azt hitte, hogy csak tűzijátékoznak.
-Nem volt elég mentőcsónak.
-Az elsüllyedés menete sem volt mindennapi. Azért lássuk be, elég "látványos" lehetett, ahogy egy ilyen méretű hajó kettétört.
Hát, nagyjából ennyi.
Szegény 3-as válaszoló hisz a történelemkönyvekben...idióta
Mindig a győztesek írják a történelmet..ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!