Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mikor bukik meg a kapitalizmus...

Mikor bukik meg a kapitalizmus a világban?

Figyelt kérdés

Illetve milyen lehet majd az új világrend?

Ha a kapitalizmus megbukik, szerintem az USA-nak is annyi. A Szovjetunió is felbomlott a szocializmus bukása után, illetve azért az USA-ban is vannak feszültségek, zavargások...

2012. aug. 5. 10:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10:52 szebben én sem tudtam volna leírni.

a kapitalizmusban csak a felső 10 000 él vígan a többi kuporgat valakinek még biciklire se telik.

Igazságos??? :D mikor valakinek 2-3 milliárd dolláros a vagyona, valaki meg 3 műszakban 2 munkahelyen nyomja, hogy a gyerekeit el tudja tartani (most köptem a földre) le a kapitalizmussal!

2012. aug. 5. 21:25
 12/16 anonim ***** válasza:
soha... igazából a kapitalizmus a mohoság és a félelem egyensúlyán alapszik. mint egy inga, ha valamelyik felé nagyon kitér, akkor a másik felé is nagyon kifog majd, ez válsághoz vezet... de nem olyan erős hogy megbuktassa
2012. aug. 5. 23:36
 13/16 anonim ***** válasza:
A kapitalizmus sok száz éve létezik, és nem valószínű, hogy a közeljövőben megbukna, mert az eddig ismert alternatívák mind sokkal borzalmasabbak voltak nála. A kapitalizmus jelenlegi, az áruk, szolgáltatások és mindenekelőtt a tőke teljesen szabad áramlásán alapuló formájában viszont jöhetnek változások, mert ennek a rendszernek már egyre kevesebb ország és ember a nyertese, a vesztesek viszont annál többen vannak.
2012. aug. 16. 13:39
 14/16 Waff ***** válasza:

Maga a kapitalizmus,legjobban leegyszerűsítve nem máson alapszik mint a pénzéhségen azaz az emberi kapzsiságon.

Egy olyan rendszer ahol csak egy valami számít:a profit,a pénz.Csak egy isten létezik:a pénz.

És nem számít hogy milyen módszerekkel van megszerezve a lényeg h mindig "nálam" legyen a profit,csak az "én" zsebem legyen tele :)Nem számít ha a másik ember éhen hal a "buli" alatt,az sem számít ha ezmiatt "én" is bedöglök holnapután,a lényeg az hogy akkor is enyém legyen a profit.

Na ez az igazi,elvakult,embertelen ördögkerék.Ez a kapitalizmus.És soha nem fog megbukni,mert az ember egyik ősi bűne a kapzsiság,és még ember lesz a földön addig lesz kapitalizmus is.

2013. jan. 13. 16:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha az uralkodó osztály nem tud a régi módon kormányozni (működésképtelen lesz) a kizsákmányoltak pedig nem akarnak a régi módon élni.
2013. jan. 15. 14:53
 16/16 Finnugor&Szláv válasza:
Sajnos tudom hogy nem fog, de attól még reménykedem hogy 2 év múlva annyi lesz neki!
2020. jan. 15. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!