Félholtra verték a toulouse-i zsidó iskola egyik diáklányát. Vélemények?
A kuruc.info zsidó-muszlim meccsnek titulálja az esetet, a kommentelők ujjonganak, egy-két ember leszólja őket. A többi hírportál nagyjából semleges, tényeket tudósít.
Szerintem sürgősen gátat kellene vetni az ilyen eseményeknek, én nagyon szigorúan büntetném, ha valakit nemi identitása, vallási vagy etnikai hovatartozása miatt támadnának meg. Ti mit gondoltok erről?
A véleményem az, hogy külföldiek vertek külföldieket külföldön. Amíg ez így marad, engem nem hoz lázba.
Az ilyen és hasonló esetektől a kuruc.info mindig így tudósít. De hát véleményszabadság van nem? Ha nem tetszik, nem kell olvasni. Én sem teszem.
A hozzászólók szintén, bár ez csak passzív agresszió, az meg nem fáj senkinek. Inkább ott éljék ki magukat, minthogy cigány módra embereket verjenek az utcán.
Az ilyen esetek ("ha valakit nemi identitása, vallási vagy etnikai hovatartozása miatt támadnának meg") pedig már most is szigorúbb elbírálás alá esnek.
Ennyi lenne a véleményem.
Franciaországban ez nagy divat mostanában. Biztos nem volt Közel-Keleten valami komolyabb radioaktív sugárzás az elmúlt 30 évben, ami miatt ennyi mutáns muszlim születik? De most komolyan, mi lehet erre a magyarázat, hogy ennyire primitívek? A legtöbb ilyen már a fejlett, jómódú Franciaországban született és ott is szocializálódtak, aztán hirtelen bekattannak és fiatal srácok fejét verik szét kalapáccsal, meg kisgyerekeket lőnek le, most meg ez... egy fiatal egyedül utazó lányt összeverni mekkora féregség?
Liberális megoldást nem tudnék felvázolni a muszlimkérdésre, ilyenkor pénzkidobásnak tűnik az a hatalmas befektetés, amit a muszlimok szocializálására költöttek a fejlett nyugati országokban. De reménykedjünk, hogy ritka eset, végül is Franciaország 10%-a muszlim, ahhoz képest viszonylag tűrhető az őrültek száma.
A kurucinfot meg nemsoká letiltják és nálunk is lenyugszanak a szélsőségek.
1. Valakik megvertek valakit külföldön. Miért érdekes ez?
2. Nem tudjuk, hogy mi volt a verekedés kiváltó oka. Lehet, hogy a származás, valószínűbb, hogy más. Miért kell ezzel foglalkozunk?
3. Az esettől függetlenül (egy lányt megütni nem nevezhető "illendő" dolognak) miért fontos ennyire, hogy az illető zsidó?
Lehet, hogy az oroszoknál épp most vernek meg valakit csak azért, mert örmény. Hír nem lesz belőle.
Amerikában épp most vernek meg valakit, mert néger/fehér/kínai/spanyol/stb. Hír nem lesz belőle.
Párizs egyik külső kerületében lehet, hogy épp most vernek valakit, mert arab. Hír nem lesz belőle.
Izraelben most vernek épp valakit, mert palesztín. Hír nem lesz belőle.
Kérdem ismét, miért fontos ennyire, hogy zsidó az áldozat?
4. Szinte naponta történik hazánkban is etnikai indittatású támadás: cigányok ütik-vágják a "rohadt magyar"-t. Miért fontosabb egy Dél-Franciaoszágban történt egyedi eset, mint a hazánkban történő mindennapos támadások? Van esetleg valami köze ehhez annak, hogy a hazai áldozatok "csak" magyarok, és csak elenyésző részük zsidó?
43%, szerintem Téged rövid időn belül le fognak tiltani erről az oldalról. személyes jogod véleményt foglalni, de van pár dolog, ami túlmegy egy bizonyos határon. sajnálom, ha nem érzed.
Mindenkit kérek, hogy bármennyire is jóérzése ellen valók a kommentek, inkább a kérdésre válaszoljon, mert van ember, aki direkt azt szereti, ha provokálják. Köszönöm!
"Az esettől függetlenül (egy lányt megütni nem nevezhető "illendő" dolognak) miért fontos ennyire, hogy az illető zsidó?
Lehet, hogy az oroszoknál épp most vernek meg valakit csak azért, mert örmény. Hír nem lesz belőle.
Amerikában épp most vernek meg valakit, mert néger/fehér/kínai/spanyol/stb. Hír nem lesz belőle.
Párizs egyik külső kerületében lehet, hogy épp most vernek valakit, mert arab. Hír nem lesz belőle.
Izraelben most vernek épp valakit, mert palesztín. Hír nem lesz belőle.
Kérdem ismét, miért fontos ennyire, hogy zsidó az áldozat?"
Azért, mert ez nem elszigetelt eset. Amint azt valamelyik hírportál is említette (azt hiszem, a hvg) nemrég ennek az iskolának a közelében merényletet követtek el: rálőttek az épület előtt várakozó tanárokra, diákra és szülőkre. Négyen meghaltak, sokan megsebesültek.
Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy nem lenne hír a többi esetből ha ennyire provokatív és súlyos lenne. A magyarázat abban lehet, hogy a többi népcsoporttal szemben a többség egyre toleránsabban viselkedik.
ma 00:11
szerintem nem muszlim, szimplán egy antiszemita ember, a fanatikusabb fajtából. egyébként én személy szerint minden népcsoport befogadását támogatom, amennyiben az érdemes arra. nem lehet pusztán származás vagy bőrszín alapján megítélni valakit, mert (ahogy de Saint-Exupéry is mondta) ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan.
"Azért, mert ez nem elszigetelt eset."
Hazánkban a cigányok átlal a többségi társadalom ellen intézett támadások sem "elszigetelt esetek", hanem gyakorlatilag mindennaposak. Mégsem zeng a nemzetközi sajtó arról, hogy "cigány szélsőségesek összevertek és kiraboltak egy 79 éves magyar nőt", holott épp eleget lehetne cikkezni róla.
Szintén nem látom a nagymédia figyelmét akkor, ha izraelben történik etnikai indittatású támadás pl. egy palesztín ellen. Pedig ezek sem tekinthetőek "elszigetelt esetnek", és legalább olyan súlyosak, mint a megvert zsidó diáklány esete.
Kérdem tehát ismételten: miért fontosabb a médiában, ha zsidó az áldozat, mint ha más etnikai- vagy vallási csoporthoz tartozik?
Miért reagál azonnal és teljes mellbedobással a média, ha egy zsidó kap két pofont, és miért nem reagál legalább ugyanilyen hevességgel, ha egy nem zsidót ér etnikai indíttatású támadás?
Röviden: miért fontos ennyire, hogy zsidót támadtak meg, ha teljesen jelentéktelen az összes olyan eset, ahol az áldozat nem zsidó, sőt: elhallgatandó akkor, ha a támadók zsidók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!