Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem érdekes, hogy a valóság...

Nem érdekes, hogy a valóság igazolja "buta, paranoid" összeesküvés-elmélet hívők téziseit?

Figyelt kérdés

Milyen érdekes, hogy a valóság igazolja a tényfeltárók szónoklatait, elméleteit.

Pl van az az elmélet, mely szerint azért kellett az iraki háború, hogy az USA a gazdasági összeomlás szélére kerüljön és hogy ott bevezethessék az NWO-t.

Olvasgattam szépen a napi híreket, és találtam ezt:

[link]

Vagy ott van a világkormány és a népességcsökkentés esete. Azokról is nem csak az összeesküvés-elmélet hívők beszélnek, hanem hivatalos emberek. Pl a Bilderbergek, Rockefellerék vagy Obama tudományos tanácsadója. Soros Gyurit ki is hagytam az egészből.

[link]

[link]

David Rockefeller memoárjában egy világkormány létrehozását sürgeti.

Soros György

„Igen nagy az esély arra, hogy ez a válság súlyosabb kimenetelű legyen, mint a Lehman Brothers válság. Ezért is komoly a probléma. Szükség van a válságra, hogy Európában kialakuljon a központi hatalom iránti igény és közös akarat, de azt még nem tudni, hogy ez a központi hatalom mit fog tenni," nyilatkozta Soros a New York Times-nak.

Kiemelném a lényeget:

"Szükség van a válságra, hogy Európában kialakuljon a központi hatalom iránti igény és közös akarat..."

Egészen véletlenül nem ezt szajkózzák azok a "buta összeesküvés-elmélet hívők" már évek óta? Hogy ez a céljuk a legnagyobb pénzembereknek?

Vegyünk egy másik példát. A Bilderbergeket.

A hivatalos álláspont szerint nem csinálnak semmit, csak a rosszmájú, buta és paranoid összeesküvés gyártók tételezik fel róluk, hogy politizálnak, beleszólogatnak más országok dolgaiba.

A tények mutatják, hogy ez a csoport vette rá Bokrost a megszorításokra, és a 2009-es miniszterelnök-jelöltek is tagjai.

A magam részéről totálisan elutasítom ezt a nem szkeptikus, hanem naiv álláspontot. (A teljesen fatalista és betonozott álláspontot szintén, de most éppen nem erről van szó.)

Idézzünk az Index Holbrooke-kal készült interjújából egy részletet:

„— Tudja, hogy kicsoda Laborc Sándor?

— Nem.

— Ő a magyar titkosszolgálatok új vezetője. Nagy belpolitikai vita kísérte kinevezését, mert a Szovjetunióban, a KGB egyetemén diplomázott. Orbán Viktor, a magyar ellenzék vezetője novemberi amerikai útja után azt mondta, hogy Washingtonban is aggódnak Laborc kinevezése miatt. Ön is találkozott akkor Orbánnal. Tud erről az ügyről bármit is, hallott róla?

— Nem. De egyébként sem akarok beleszólni a magyar belpolitikai vitákba. Az ügy részleteit pedig nem ismerem.

— Igaz az, hogy 1995-ben amerikai külügyminiszter-helyettesként nyomást gyakorolt a magyar kormányra, hogy vezesse be a megszorító intézkedéseket?

— Ez igaz. 1995 tavaszán történt. Daniel Frieddel látogattunk Budapestre, ő most az európai ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes, és velünk tartott David Lipton pénzügyminiszter-helyettes is. Találkoztunk Horn miniszterelnökkel, Bokros Lajos pénzügyminiszterrel és Surányi Györggyel, a nemzeti bank elnökével. Bokros határozottan egy erős gazdasági csomagot javasolt és mi ebben támogattuk őt. Keserű pirula volt, de Horn bölcsen vállalta. A történelem szerintem bebizonyította, hogy jó döntés volt. Tudom, hogy Bokrost ezért nagyon keményen támadták, de én csodálója vagyok bátorságának és előrelátásának. Bokrost épp olyan nagyra kellene értékelni, mint Bob Rubint értékelik Amerikában. (Robert Rubin amerikai pénzügyminiszter volt 1995-99-ben, irányításával az amerikai gazdaság szárnyalni kezdett — szerk.) Bokros a magyar gazdasági fellendülés atyja. Tudom, hogy rengeteget bántották. Kiheverte azóta?”

Vegyük tehát csak ezt a részletet.

Mit szólnak ahhoz, hogy Holbrooke két egymást követő kérdésre egymást homlokegyenest kizáró válaszokat ad? Két állítás:

1. „Nem akarok beleszólni a magyar belpolitikai vitákba”

2. „Bokros határozottan egy erős gazdasági csomagot javasolt és mi ebben támogattuk őt.”

Ja, hogy végül is az nem politikai kérdés?

És az a 120-130 ember tényleg csak úgy találkozgat, iszogat.

Hát persze. :–>

Elsősorban a szkeptikusok véleményére lennék kíváncsi, érdekelne, hogy hogy magyarázzák ki ezeket a dolgokat.

2012. jan. 30. 21:19
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
71%

"jól van yossarian44 csak az nem világos számomra, hogy:

- akkor vagyok naiv, amikor elhiszem, hogy egy kis tűztől, meg sok portól teljes mértékben magába roskad egy vasbeton felhőkarcoló, vagy"

Ezzel égetted le magad végérvényesen.A vasnak mint jó pár fémnek szokása magas hőmérsékleten elkezd lágyulni. .Annyira meglágyult a vasszerkezet hogy nem bírta már el a az épületet és magába roskadt.

- "akkor vagyok naiv, amikor azt hiszem el, hogy mindez az amerikai titkosszolgálat által előre meg volt tervezve???"

Akkor csak szimplán tájékozatlan vagy .Anélkül is "felszabadította" volna az őket nem kellett ahhoz a a WTC lerombolása.

2012. febr. 4. 09:31
 22/38 anonim ***** válasza:
14%

oké, teljesen igazad van, a nem tudtam, hogy a vas egy szimpla tűztől, képes annyira meglágyulni, hogy magába roskad, csak azt magyarázd meg hogy BBC-nél miért jelentették be az összedőlést 20-25-percel előtte?

[link]

2012. febr. 4. 15:31
 23/38 yossarian44 ***** válasza:
85%

pptthh

Ez a legostobább videó, amit valaha láttam. Aki a szövegeket írta az egész mellé, az egy bohócsapkát érdemel. A csaj egyértelműen azt mondja, hogy az épület fele dőlt be, és amikor elmozdítja a fejét, akkor ez látszik is. Az utalások a zsidó harmadik templomra annyira nevetségesek, hogy felröhögtem közben.

Ez talán a legagyamentebb a konteósokban, hogy azt hiszik, hogy a gonosz ellenséget még mindig ókori babonák irányítják, és így évezredes hülyeségek összekombinálásával rakják össze a dolgokat.

2012. febr. 4. 16:43
 24/38 yossarian44 ***** válasza:
92%
Ugye tudod, hogy a videóban, amit linkeltél, ott nem az ikertornyok összeomlásáról van szó?
2012. febr. 4. 16:44
 25/38 A kérdező kommentje:

"Engem jobban aggasztana, hogy mi történik a kínai kommunista párt találkozóin. "

- Engemet az aggaszt, hogy ezek a bankárok és cionista haverjaik világkormányt akarnak.

"Bilderbergek"

Az, hogy ők döntik el egy adott ország dolgait, mit jelent? Nem árnyékkormányt?

"Nem a zsidók parancsára pattognak az amcsik. Csak ti eszelősök, ha egy zsidó keres 5 dollárt, mert valaki aláírt egy papírt, már sírva kiabáljátok tele a világot az elmezavaraitokkal. Ha közben 300 nem zsidó 1000 dollárt keres ugyanazon az aláíráson, titeket akkor is a zsidó 5 dollárja zavar.

Persze, problémáitok vannak a zsidókkal. Van akinek ugyanilyen parája van a pókokkal, kígyókkal, vagy a magassággal. Orvosi segítséggel kezelhető."

- Felebaráti szeretetből nézik el a bűneiket meg szállítják nekik a fegyvereket? Freedman is kijelentette ezt.

"Ja, történt egy béna üzlet, és már a világ összes pajeszosa csakis és kizárólag folyamatosan zuhanó értékű magyar ingatlant akar... hihető."

- Fogadjunk, ezek a dolgok nem jelentenek neked semmit.

- Club Algia (izraeliek által áron alul, jogtalanul megvett ingatlanok),

- Sukoró (izraeli befektetők által a Velencei-tó partjára tervezett bűnbarlang-rendszer + külön erre szóló alkotmánymódosítás és az államot megkárosító telekcserék),

- Törökbálint (óvodák és egyéb közhasznú épületek helyett többezres lakópark építési tervezete, szintén izraeli befektetők által),

- Hunvald-ügy, Hagyó-ügy (mindegyikben érdekes módon "izraeli üzletemberek" szerepelnek a vádiratokban)

- A luxusvillák vevői között egyre magasabb számban vannak az izraeli állampolgárok (egy ingatlanokkal foglalkozó, pártfüggetlen műsorban mondta egy ingatlankereskedő.)

Simon Peresz is eldicsekedett ezzel a dologgal.

Ha ész nélkül zsidóznék, akkor szidnám a Neturei Kartásokat vagy a zsidó származású barátomat. A zsidó származású barátom egypár éve költözött ide, mert elege volt neki Izrael fanatikus kormányából.

Amint láthatod, csak a cionistákat szapultam.

Olyat nem mondtam, hogy minden háttérhatalmi zsidó, csak azt, hogy annak egy része zsidó.

2012. febr. 4. 17:57
 26/38 A kérdező kommentje:

"9/11"

Nézzétek meg a Loose Change Final Cut-ot, és abban egypár építész megmondja, hogy nem lett volna szabad összedőlni az ikertornyoknak. Abban a filmben megdöntik a Bush kormány hazug álláspontját.

"USA"

Tudhatták volna, hogy az arabok mennyire elszántak...

Elég érdekes, hogy USA olyan indokokkal ment háborúba, amikről kiderült, hogy hazugság.

2012. febr. 4. 18:02
 27/38 anonim ***** válasza:
68%
Yossarian44: don't feed the troll. Rögeszméseket nem lehet eltántorítani a rögeszméjüktől. Felesleges a vita.
2012. febr. 4. 18:05
 28/38 A kérdező kommentje:

Mivel magyarázod Soros és Rockefeller kijelentéseit? Meg a Kennedy gyilkosság körülötti hablatyot? A Kennedy-s ügy bizonyítja, hogy kormányszinten van 'valami'.

Freedman meg Kennedy, Disraeli és Franklin Roosevelt elnökök bolondok voltak, mert háttérhatalomról, árnyékkormányról beszéltek?

2012. febr. 4. 18:56
 29/38 yossarian44 ***** válasza:

Roosevelt masszívan populista volt, amikor hatalomra került. Megválasztási beszédjében - amiről Niall Fergusson írt egy zseniális elemzést, ha gondolod, előkeresem neked - szinte mindent rákent a "pénzváltókra" akikre "rá kell dönteni a templomukat". Egy egészségeset bankározott, mert akkor az volt a divat, és összeesküvésre mutogatott, mert akkor az még nagyobb divat volt - hisz akkor is válság volt, az emberek meg mindig örülnek, hogy ha a bonyolult és unalmas gazdasági magyarázatok helyett mondanak egy egyszerűt.

Kennedyről tudom, hogy róla a Zeitgeist óta terjed, hogy beszólt egy háttérhatalomnak, előtte nem nagyon.

Megbízható forrást még nem találtam arra, hogy tényleg lett volna ilyen beszéde. Pedig kerestem, hidd el, egy időben nagyon foglalkozgatott a Zeitgeist mondanivalója.

Nagyon nagy csalódás volt, amikor kiderült, hogy nincs alapja van annak, amit mondanak.

Ha Benjamin H. Freedmanról van szó, na ő egy elég kemény elmebeteg volt. Tipikus példája az öngyűlölő zsidónak.

Disraeli - pironkodva bevallom - nem tudom kicsoda.

2012. febr. 4. 19:13
 30/38 yossarian44 ***** válasza:
72%

"- Felebaráti szeretetből nézik el a bűneiket meg szállítják nekik a fegyvereket? Freedman is kijelentette ezt."

Nem, hanem mert katonai szövetségesek. Ugyanabból az okból hagyják figyelmen kívül az izraeli bűnöket, mint amiért figyelmen kívül hagyták annó a szovjet bűnöket. Mert kellett egy szövetséges. Akkor a nácik ellen, most meg az arab fanatikusok ellen.

"- Fogadjunk, ezek a dolgok nem jelentenek neked semmit."

De jelentenek.

Azért ilyen könnyű izraelieket találni a magyar építőiparban, mert a nagy részét ténylegesen izraeliek tartják a kezükben.

Ausztráliában meg kelet-európai bevándorlók működtetnek nagyon sok építőipari céget. Most akkor ott is van összeesküvés?

Budapesten meg szinte az összes kebabos bevándorló.

Összeesküvést szimatolok.

"Simon Peresz is eldicsekedett ezzel a dologgal."

Egy politikus mondott egy nagyot a parlamentje előtt. Önfényezés. Boom.

"Olyat nem mondtam, hogy minden háttérhatalmi zsidó, csak azt, hogy annak egy része zsidó."

Jobb is. Bár nem létező szervezetnek tök mindegy, hogy zsidó-e a tagja, vagy sem.

2012. febr. 4. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!