Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem érdekes, hogy a valóság...

Nem érdekes, hogy a valóság igazolja "buta, paranoid" összeesküvés-elmélet hívők téziseit?

Figyelt kérdés

Milyen érdekes, hogy a valóság igazolja a tényfeltárók szónoklatait, elméleteit.

Pl van az az elmélet, mely szerint azért kellett az iraki háború, hogy az USA a gazdasági összeomlás szélére kerüljön és hogy ott bevezethessék az NWO-t.

Olvasgattam szépen a napi híreket, és találtam ezt:

[link]

Vagy ott van a világkormány és a népességcsökkentés esete. Azokról is nem csak az összeesküvés-elmélet hívők beszélnek, hanem hivatalos emberek. Pl a Bilderbergek, Rockefellerék vagy Obama tudományos tanácsadója. Soros Gyurit ki is hagytam az egészből.

[link]

[link]

David Rockefeller memoárjában egy világkormány létrehozását sürgeti.

Soros György

„Igen nagy az esély arra, hogy ez a válság súlyosabb kimenetelű legyen, mint a Lehman Brothers válság. Ezért is komoly a probléma. Szükség van a válságra, hogy Európában kialakuljon a központi hatalom iránti igény és közös akarat, de azt még nem tudni, hogy ez a központi hatalom mit fog tenni," nyilatkozta Soros a New York Times-nak.

Kiemelném a lényeget:

"Szükség van a válságra, hogy Európában kialakuljon a központi hatalom iránti igény és közös akarat..."

Egészen véletlenül nem ezt szajkózzák azok a "buta összeesküvés-elmélet hívők" már évek óta? Hogy ez a céljuk a legnagyobb pénzembereknek?

Vegyünk egy másik példát. A Bilderbergeket.

A hivatalos álláspont szerint nem csinálnak semmit, csak a rosszmájú, buta és paranoid összeesküvés gyártók tételezik fel róluk, hogy politizálnak, beleszólogatnak más országok dolgaiba.

A tények mutatják, hogy ez a csoport vette rá Bokrost a megszorításokra, és a 2009-es miniszterelnök-jelöltek is tagjai.

A magam részéről totálisan elutasítom ezt a nem szkeptikus, hanem naiv álláspontot. (A teljesen fatalista és betonozott álláspontot szintén, de most éppen nem erről van szó.)

Idézzünk az Index Holbrooke-kal készült interjújából egy részletet:

„— Tudja, hogy kicsoda Laborc Sándor?

— Nem.

— Ő a magyar titkosszolgálatok új vezetője. Nagy belpolitikai vita kísérte kinevezését, mert a Szovjetunióban, a KGB egyetemén diplomázott. Orbán Viktor, a magyar ellenzék vezetője novemberi amerikai útja után azt mondta, hogy Washingtonban is aggódnak Laborc kinevezése miatt. Ön is találkozott akkor Orbánnal. Tud erről az ügyről bármit is, hallott róla?

— Nem. De egyébként sem akarok beleszólni a magyar belpolitikai vitákba. Az ügy részleteit pedig nem ismerem.

— Igaz az, hogy 1995-ben amerikai külügyminiszter-helyettesként nyomást gyakorolt a magyar kormányra, hogy vezesse be a megszorító intézkedéseket?

— Ez igaz. 1995 tavaszán történt. Daniel Frieddel látogattunk Budapestre, ő most az európai ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes, és velünk tartott David Lipton pénzügyminiszter-helyettes is. Találkoztunk Horn miniszterelnökkel, Bokros Lajos pénzügyminiszterrel és Surányi Györggyel, a nemzeti bank elnökével. Bokros határozottan egy erős gazdasági csomagot javasolt és mi ebben támogattuk őt. Keserű pirula volt, de Horn bölcsen vállalta. A történelem szerintem bebizonyította, hogy jó döntés volt. Tudom, hogy Bokrost ezért nagyon keményen támadták, de én csodálója vagyok bátorságának és előrelátásának. Bokrost épp olyan nagyra kellene értékelni, mint Bob Rubint értékelik Amerikában. (Robert Rubin amerikai pénzügyminiszter volt 1995-99-ben, irányításával az amerikai gazdaság szárnyalni kezdett — szerk.) Bokros a magyar gazdasági fellendülés atyja. Tudom, hogy rengeteget bántották. Kiheverte azóta?”

Vegyük tehát csak ezt a részletet.

Mit szólnak ahhoz, hogy Holbrooke két egymást követő kérdésre egymást homlokegyenest kizáró válaszokat ad? Két állítás:

1. „Nem akarok beleszólni a magyar belpolitikai vitákba”

2. „Bokros határozottan egy erős gazdasági csomagot javasolt és mi ebben támogattuk őt.”

Ja, hogy végül is az nem politikai kérdés?

És az a 120-130 ember tényleg csak úgy találkozgat, iszogat.

Hát persze. :–>

Elsősorban a szkeptikusok véleményére lennék kíváncsi, érdekelne, hogy hogy magyarázzák ki ezeket a dolgokat.

2012. jan. 30. 21:19
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

ma 14:52

Egyébként rosszul tudod. Egyre kevesebb idő kell az újabb egy milliárdokról. Egyébként még mindig nem tudom mitől olyan ördögtől való gondolat a népességszabályozás (nem népírtás!) egy fogyó erőforrásokkal és növekvő népességgel megáldott bolygón. Nem nyugaton van a gond, de Indiában és Kínában iszonyat sokan vannak.

2012. febr. 1. 19:17
 12/38 anonim ***** válasza:
*milliárdokhoz
2012. febr. 1. 19:17
 13/38 yossarian44 ***** válasza:
69%

Ezek a szarságok már évek óta keringenek az interneten. Néha javítják őket, amikor egy naiv szkeptikus felhívja a figyelmet elég könnyen felfedezhető hibákra.

De ez a népességcsökkentés tartja magát. Hol a védőoltásokra fogják rá, hol valami titkos programra. A források, amiket linkeltél, azok légből kapják az infót.

President Obama's "science czar," John Holdren, once floated the idea of forced abortions, "compulsory sterilization," and the creation of a "Planetary Regime"

És ennyi, ezzel az erővel én is írhatnám, hogy mittudomén: "Orbán Viktor egy titkos összejövetelen, 25 bizalmasa, George W. Bush, és két izraeli rabbi társaságában eldöntötte, hogy 2016-ig minden második választott magyar állampolgárt megsemmisítenek".

És tessék, ennyi. Rizsálás még lehet utána, csak hát bizonyítani nem tudom, hogy ez tényleg így volt, maximum belinkelhetek egy forrást egy hasonló gondolkodású laptól, ami ugyanezt megismétli, ugyanígy bizonyíték nélkül.

A probléma az, hogy a valóság pont, hogy messze áll a konteóktól. Csak ugye aki hisz ezekben a baromságokban, az minden lehetséges hírt összefüggésbe hozza a hitével. Először felveszi az ilyen ember a hitét, és keres rá bizonyítékokat. Ha talál 10.000 bizonyítékot, ami a hite ellen szól, és egyet, amelyik mellett van, akkor a 10.000-et hagyja figyelmen kívül...

2012. febr. 3. 22:22
 14/38 anonim ***** válasza:
67%
Yossarian, zseniálisan összefoglaltad.
2012. febr. 3. 22:58
 15/38 A kérdező kommentje:

Kedves szkeptikusok, ha észrevennétek, én a fősodratú médiából linkeltem.

Meg le is van fényképezve, hogy mik vannak abban a könyvben...

Majd pont magától keveredik bele az USA egy olyan háborúba, ami az összeomlását indítja el. Persze.

Ha nem létezne semmilyen árnyékkormány, akkor a Kennedy ügy körül miért megy a hablatyolás a bizonyítékok ellenére? Vagy miért csinál az USA ilyen értelmetlen dolgokat?

Holbrooke az indexes interjúban akaratán kívül elárulta, hogy kemény politizálás megy a Bilderberg gyűléseken és belepofáznak más államok ügyeibe.

2012. febr. 3. 23:12
 16/38 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy a Bilderbergek belepofáznak jódolgukban az államügyekbe az IMF-fel meg a bankárokkal az élen, meg hogy a cionok parancsára pattognak az amcsik meg a ny-európai országok, de ez nem jelent semmit. Meg az sem, hogy kiárusítjuk önként a cionoknak telkeinket + államot károsító telekcserékbe megyünk bele.
2012. febr. 3. 23:26
 17/38 anonim ***** válasza:
0%

... a föld lakossága, kb 70 évente megduplázódik ... ebből ki lehet számítani, h ha a Földön elfogy a hely, és mondjuk addigra a Marsot is lakhatóvá teszik, akkor 70 év után már ott se lesz hely ...

... ja és 1-2 előttem szóló nem érti, hogy beszélnek népesség fogyásról, meg túlnépesedésről egyszerre, pedig nagyon egyszerű: a fejlett országok a bevándorlás ellenére csökkennek, míg a nagyon elmaradott országokban iszonyatos mértékben szaporodnak az emberek, 2025-re India meg fogja előzni Kínát és Etiópia a 10 legnépesebb országok között van!

... de azt nem értem, h miért a szkeptikusok véleményére vagy kíváncsi, ha velük egyezik a véleményed?

yossarian44: biztos, hogy a szkeptikusok a naivak? és te tényleg minden hivatalos álláspontot elfogadsz?

2012. febr. 4. 00:20
 18/38 yossarian44 ***** válasza:
Előző, biztos, hogy nem te vagy naiv? és te tényleg minden hivatalos álláspontot elutasítasz?
2012. febr. 4. 01:20
 19/38 yossarian44 ***** válasza:
75%

"Kedves szkeptikusok, ha észrevennétek, én a fősodratú médiából linkeltem."

A Blikk is az... a Fox News meg minimum politikailag elfogult. Egyébként a népességkontrollos dologban adnom kell egy pontot, most olvasom hosszabban. A képek azonban nem 100%-ig bizonyítanak. Ezeket én is nyomtathatnám, aztán bumm, scan.

"Majd pont magától keveredik bele az USA egy olyan háborúba, ami az összeomlását indítja el. Persze."

Majd pont magától. Ha jól tudom, az USA-nak sincs jövőbe látó kristálygömbje, ők sem tudhatnak mindent előre. Napóleon is azt hitte, hogy megtöri az oroszokat.

Aztán nem.

Vagy, lehet, hogy az USA nem is omlik össze, hanem csak simán válságban van, és - szokásos módon - a vészmadarak kárognak.

A Bilderberg már évek óta nyíltan bevallja, hogy néhány tagjuk világkormányt szeretne. Többen nem. Engem jobban aggasztana, hogy mi történik a kínai kommunista párt találkozóin.

"Holbrooke az indexes interjúban akaratán kívül elárulta, hogy kemény politizálás megy a Bilderberg gyűléseken és belepofáznak más államok ügyeibe."

Ezt már mindenki nagyon régóta tudja. Ez csak egy olyan embernek lehet új, aki egy szatyorban él.

" meg hogy a cionok parancsára pattognak az amcsik meg a ny-európai országok, de ez nem jelent semmit."

Nem a zsidók parancsára pattognak az amcsik. Csak ti eszelősök, ha egy zsidó keres 5 dollárt, mert valaki aláírt egy papírt, már sírva kiabáljátok tele a világot az elmezavaraitokkal. Ha közben 300 nem zsidó 1000 dollárt keres ugyanazon az aláíráson, titeket akkor is a zsidó 5 dollárja zavar.

Persze, problémáitok vannak a zsidókkal. Van akinek ugyanilyen parája van a pókokkal, kígyókkal, vagy a magassággal. Orvosi segítséggel kezelhető.

"Meg az sem, hogy kiárusítjuk önként a cionoknak telkeinket + államot károsító telekcserékbe megyünk bele."

Ja, történt egy béna üzlet, és már a világ összes pajeszosa csakis és kizárólag folyamatosan zuhanó értékű magyar ingatlant akar... hihető.

2012. febr. 4. 01:31
 20/38 anonim ***** válasza:
25%

jól van yossarian44 csak az nem világos számomra, hogy:

- akkor vagyok naiv, amikor elhiszem, hogy egy kis tűztől, meg sok portól teljes mértékben magába roskad egy vasbeton felhőkarcoló, vagy

- akkor vagyok naiv, amikor azt hiszem el, hogy mindez az amerikai titkosszolgálat által előre meg volt tervezve???

Mivel a WTC7-es épület összedőlése nagyon-nagyon sántít ... arról a baklövésről nem is beszélve, h a BBC tudósítója már olyan 20 perccel az összedőlés előtt bejelenti, hogy összedőlt, ezzel kapcsolatban még semmilyen kézzel fogható hivatalos álláspontot nem találtam és nem tudom, h mit higgyek:

A hírszerkesztők, látják a jövőt, vagy csak beavatottként tudják?

[link]

2012. febr. 4. 04:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!