Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USÁ-ban a demokratákkal...

Az USÁ-ban a demokratákkal vagy a republikánusokkal értesz inkább egyet? Ha amerikai lennél melyikre szavaznál és miért?

Figyelt kérdés
2012. jan. 11. 12:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
61%
republikánus
2012. jan. 11. 12:22
 2/29 A kérdező kommentje:
én is
2012. jan. 11. 12:23
 3/29 anonim ***** válasza:
78%
Ha jenki lennék, akkor republikánus. Így viszont, hogy nem szeretem a jenkiket, inkább demokrata :D
2012. jan. 11. 12:31
 4/29 anonim ***** válasza:
75%
Konkrétan és név szerint Ron Paullal. Nem a republikánusokkal úgy általában, hanem konkrétan Ron Paullal. Neki kellene a következő elnöknek lennie, bár sajna nincs rá túl sok esélye.
2012. jan. 11. 12:34
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés. A republikánusoknak nem bírom a konzervatív világszemléletét, a demokratáknak meg a gazdasági programja nem tetszik.

De mégis inkább republikánus.

2012. jan. 11. 12:41
 6/29 Antimod ***** válasza:
76%

2001 szeptember 11. óta mindegyik párt leírta magát előttem.

Mondjuk előtte sem dilemmáztam sokat rajtuk.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. jan. 11. 13:02
 7/29 anonim ***** válasza:
62%

Republikánus? Egy George W. Bush után? Láttátok ti már a 700-as klubot az ATV-n? Azt valami republikánus megmondóember csinálja; egyszerűen undorító. A vallási fanatizmus, a butaság, a szellemi sötétség legmagasabb foka. Még az hiányzik, hogy ez a sötét banda még egyszer hatalomra kerüljön.

(Gondolom, persze akik Magyarországon a republikánusokra szavaznának, jobbikosok, mert azt hiszik, az amerikai jobboldal analóg az európaival. Hát nagyon nem.)

2012. jan. 11. 13:04
 8/29 A kérdező kommentje:
Nekem azért tetszenek a republikánusok, mert Fideszes vagyok és a republikánusok a legjobban a Fideszre hasonlítanak.
2012. jan. 11. 13:11
 9/29 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a demokraták szimpatikusabbak. Inkább egy Obama, mint egy Bush.
2012. jan. 11. 13:20
 10/29 anonim ***** válasza:
95%

Amerikában a következő elnökjelöltnek semmi köze az előzőhöz. Ezért nem okos dolog összemosni Busht a republikánusokkal.

Egyébként én azért írtam, hogy a kettő közül inkább republikánusokkal értek egyet, mert a demokrata gazdaságpolitika nem sikerült igazán, ráadásul csak a társadalom alsó 10%-ának kedvez.

A vallási fanatizmust én sem bírom a republikánusokban, de az sajnos jellemző nagyon sok demokratára is(most egy olyan országról beszélünk, ahol többen hisznek Ádámban, mint az evolúcióban)

Amúgy én nem vagyok jobbikos, sőt! Szerintük én vagyok az ügyeletes neolibsi :D

2012. jan. 11. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!