Az USÁ-ban a demokratákkal vagy a republikánusokkal értesz inkább egyet? Ha amerikai lennél melyikre szavaznál és miért?
Nehéz kérdés. A republikánusoknak nem bírom a konzervatív világszemléletét, a demokratáknak meg a gazdasági programja nem tetszik.
De mégis inkább republikánus.
2001 szeptember 11. óta mindegyik párt leírta magát előttem.
Mondjuk előtte sem dilemmáztam sokat rajtuk.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Republikánus? Egy George W. Bush után? Láttátok ti már a 700-as klubot az ATV-n? Azt valami republikánus megmondóember csinálja; egyszerűen undorító. A vallási fanatizmus, a butaság, a szellemi sötétség legmagasabb foka. Még az hiányzik, hogy ez a sötét banda még egyszer hatalomra kerüljön.
(Gondolom, persze akik Magyarországon a republikánusokra szavaznának, jobbikosok, mert azt hiszik, az amerikai jobboldal analóg az európaival. Hát nagyon nem.)
Amerikában a következő elnökjelöltnek semmi köze az előzőhöz. Ezért nem okos dolog összemosni Busht a republikánusokkal.
Egyébként én azért írtam, hogy a kettő közül inkább republikánusokkal értek egyet, mert a demokrata gazdaságpolitika nem sikerült igazán, ráadásul csak a társadalom alsó 10%-ának kedvez.
A vallási fanatizmust én sem bírom a republikánusokban, de az sajnos jellemző nagyon sok demokratára is(most egy olyan országról beszélünk, ahol többen hisznek Ádámban, mint az evolúcióban)
Amúgy én nem vagyok jobbikos, sőt! Szerintük én vagyok az ügyeletes neolibsi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!