Hitler új megvilágításban. Mit szóltok hozzá?
A Jobbik lapja nagyon szép és megható, már-már Wass Albert művészi magasságait súroló novellát közölt a Führerről, melyből kiderül, hogy a béke és szeretet nagykövete volt. Nem vette volna lelkére, ha egy atomfegyver sok millió ártatlan ember halálát okozná:
Én nagyon meghatódtam, és elgondolkodtam azon, hogy egy posztumusz Nobel-díjat megérdemelne, de akár a boldoggá avatását is lehetne kezdeményezni Vatikánban. Nektek is tetszik?
"# 4/18
Kommunista ideológia 4X több embert ölt meg!!! "
Kb. négyszer annyi idő alatt nem volt nehéz.
Amúgy ki mondta, hogy ha a nácikat utáljuk, akkor a komcsikat már szeretni kell? Szemét egy bagázs volt mind a kettő. Ennyi.
Amúgy pedig nem a megölt emberek pontos számán van a hangsúly.
Ha már 1.000.000-nál több embert megöltél, majdhogynem mindegy az utókor szemében, hogy 2.000.000-t, vagy 10.000.000-t.
Sztálint idézve, egy ember halála tragédia, sok emberé statisztika.
A kommunisták is ritka nagy állatok voltak, de Hitlert attól még nem lehet felmagasztalni, mert az áldott jó szívével csak negyedannyi embert ölt meg. (Pláne, hogy az is milliókat jelent.)
9:13
Az iróniához nem sok érzéked van. Pedig igyekeztem a lehető legnagyobb gúnnyal fogalmazni :) Tényleg komolyan vetted, amit írtam a bevezetőben?
Kérdező:
Ez esetben elnézést kérek! Megdöbbentő volt, de tudod annyi agyatlan degenerált hülye van a világban ( a 99%-uk itt a GYK-n össze is gyűlik), hogy tényleg elhittem, hogy valaki így gondolkodik...én ma már sajnos semmin nem lepődök meg :S
tegnap 09:13
Te nem sűrűn jársz erre, látom
tényleg nem érted, hogy ironizált????
Háklis dolog a megítélés. A "kis diktátorokat" (Mussolini, Franco, Pinochet, Rákosi...) mindenki kevés szóval egyszerűen elítéli. A "nagyokkal" ez már más. Legyen az diktator vagy világhódító. Dzsingiszkánt a mongolok tisztelik, az európaiak átkozzák és ez nem változot az idők folytán. Attilát szarvakkal és patával ábrázolták annó. Napoleont saját korában európa kárhoztatta, ma dicsőítik ugyanazon országokban. Hitler és Sztálin között volt egy különbség. Hitler és eszméje saját fajtája érdekében volt embertelen (más kérdés hogy végeredményben azt áldozta fel), Sztálin a saját (tágabb értelemben) nemzetét irtotta, saját eszméje érdekében. De Sztálint is csak idővel lehetett egyre jobban kritizálni. Bizonyára meglepődnénk, ha majd 500 év mulva olvasnánk róluk jellemzést.
A megítélést az eltelt idő határozza meg!
"Attilát szarvakkal és patával ábrázolták annó."
Az olaszok ma is azt tennék, hogyha divatban lenne az ilyen ábrázolásmód.
Egy Attila nevű ismerősöm volt látogatóban Olaszországban (áttételes ismerősöknél) és amikor bemutatkozott, nem akarták elhinni, hogy van olyan "elmebeteg", aki ilyen szörnyű nevet ad a gyerekének. :)
Mellesleg, hozzátenném, ma Oroszországban Leninnek is meglepően jó imázsa van. Bár az tény, hogy Szibéria nagy részében a Kommunista Párt ma is 70-80%-ot kap a választásokon, de amúgy is, Lenint Oroszországban ma a többség inkább pozitív, mint negatív figurának ítéli meg. Oroszországtól nyugatra meg csak kicsit jobb a megítélése, mint "nagyra becsült" utódáé.
"Dzsingiszkánt a mongolok tisztelik"
Nem, elítélik. Cedenbál elvtárs bocsánatot kért érte Kádár elvtárstól.
"Cedenbál elvtárs bocsánatot kért érte Kádár elvtárstól."
A kelet-német elvtársak meg kijelentették, hogy ők már külön nép és semmi közük a nyugat-németekhez. Oszt 1991 után mégis volt nagy egymás nyakába borulás és bár meg van ma is az ellentét kelet és nyugat között, mégsem tagadja senki, hogy mindkét fél ugyanolyan német, mint a másik.
Az, hogy a magukat kommunistának nevező diktátorok mit mondtak, nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!