Hitler új megvilágításban. Mit szóltok hozzá?
A Jobbik lapja nagyon szép és megható, már-már Wass Albert művészi magasságait súroló novellát közölt a Führerről, melyből kiderül, hogy a béke és szeretet nagykövete volt. Nem vette volna lelkére, ha egy atomfegyver sok millió ártatlan ember halálát okozná:
Én nagyon meghatódtam, és elgondolkodtam azon, hogy egy posztumusz Nobel-díjat megérdemelne, de akár a boldoggá avatását is lehetne kezdeményezni Vatikánban. Nektek is tetszik?
"nagyon sokat köszönhet az emberiség"
Ha azért amiket tett köszönet jár akkor te elmebeteg vagy!Hány embert öltek meg a nácik te szerencsétlen?Hány országot támadtak meg?Köszönöd a Duna hídak lerombolását?A németek próbáltak atombombát készíteni, és nem kell nagy ész hogy használták volna! Csak a Norvég partizánok tettek róla hogy ne tudják az atomkísérleteket erdményesen befejezni.A történelmet illenék tudni mielött valaki beszél róla!
"Azért Wass Albertből nem kellene viccet csinálni."
Pedig a Patkányok honfoglalásával ő is magas szintre emelte a felebaráti szeretet irodalmi ábrázolását.
Hitler nem vette volna lelkére hogy használja az atombombát?
Még 1943-44-ben is arról beszéltek a németek,hogy ez csak tervszerű visszavonulás,de nem sokára jön a "csodafegyver" és Németország győzelme biztos. Még akkor is ezt nyomták a híradókban,amikor Hitler ellen a merényletet megkísérelték.
Iga,azt nem tudtuk,hogy ez a csodafegyver az atombomba.
"Iga,azt nem tudtuk,hogy ez a csodafegyver az atombomba."
Akik tehettek róla hogy ne készüljön el azok tudták.Nehéz lett a németeknek a Norvég nehézvíz!A rjükani partizánok nehézzé tették!
Hát, nekem egyáltalán nem az jött át ebből a kis alkotásból, amit te mondasz, kedves kérdező.
Hitler személyiségéről ez csak annyit mond el, hogy nem volt egy teljesen eszét vesztett, vérengző vadállat, amit azért a többség nem is vitat. Viszont az sehol nem jön át belőle, hogy a béke embere lett volna. Pusztán csak realistának mutatja be az író, aki nem akarja vállalni a kockázatot, hogy az atombomba esetleg a saját erőit is megsemmisítse. Ennyi. Ha valóban a béke embere lett volna, nem azt mondja, hogy a régi módszerekkel fojtatja a háborút, hanem azt, hogy minél kevesebb véráldozattal befejezi. Sőt, ha a béke embere lett volna, el sem kezdi az egészet.
Szerintem ez a kis szösszenet nem is igazán Hitlerről szól. Csak azért ő a főszereplő, mert őt mindenki egy véreskezű vadállatnak tartja. Azzal pedig, ha az ő szájába adjuk, hogy gonosz az, aki az atombombát beveti, ne kiket lehet lejáratni... naná, hogy az amerikaiakat. Az egész nem más, mint egy burkolt Amerika-ellenes propaganda. Azt akarja bemutatni, hogy az USÁ-nál még a gyilkos vadállatnak, magának a Sátánnak tartott Hitler is emberségesebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!