Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit szóltok ehhez liberális...

Mit szóltok ehhez liberális feminista barátaim? (Kihangsúlyozva, hogy "liberális"! )

Figyelt kérdés

[link]

Magyarország: 165./112.

Málta: 165./48.

Lengyelország:165./35.

Írország: 165./22.

Nem fűzök kommentárt. Mindenki döntse el, hogy mit akarok, miért írtam ki a kérdést így... Vigyázat, cseles vagyok, és provokatív...

2011. szept. 29. 20:00
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:

"elvakult magzatjogvédők, akiknek egy félcentis sejtcsomó fontosabb, mint én..."

Tudod Te is félcentis "sejtcsomó"-ként kezdted... Amelyik NEM része a nő testének. És "sejtcsomó"-ként is ugyanaz voltál, mint most... Mellesleg egy 8-10 hetes magzat, de már a hat hetes sem sejtcsomó, már nekik is ver a szívük, mérhetőek az agyhullámaik, és fájdalmat is éreznek. Ezek tények, semmi közük a valláshoz.

2011. szept. 30. 06:34
 52/58 A kérdező kommentje:

"Na akkor most mi van? Mit szerettél volna mondani ezzel az idióta összefüggéssel? Szerinted mennyiben befolyásolja az abortuszok mennyisége a nők politikai, egészségügyi, gazdasági, iskolázottsági helyzetét? Kétlem, hogy ez a 6 darab ország azért van az első 10-ben, mert legális náluk az abortusz, ahogy azt is kétlem, hogy a példáid azért vannak az első harmadban, mert náluk tilos."

Pont ezt akartam. Hogy nem ez a lényeges.

2011. szept. 30. 06:35
 53/58 A kérdező kommentje:
Ami meg a tiltott abortusz veszélyeit illeti: Magának csinálja. Ne legyen már az elkövető joga előrébb való, mint az áldozaté. És még annyit, hogy ha-feltéve, de nem megengedve-hogy létezik olyan helyzet, amikor elfogadható az abortusz, ugye senki nem gondolja, hogy MINDEN HARMADIK terhesség esetében indokolt? Nekem senki ne mondja, hogy évi 40 000+ esetben legvégső kényszermegoldás...
2011. szept. 30. 06:40
 54/58 anonim ***** válasza:
66%

"Szerintem mindig is tiltva volt."

- Spanyolországban voltak időszakok, mikor legális volt. Azonban Franco alatt keményen megbüntették az ilyenekkel kísérletezőket, ezzel a közvéleményt a liberalizmus mellé állítva.

"Ebben én nem vagyok biztos, különben is csak nemrég legalizáltak."- hát ja, csak 25 éve. Az új, 2010-es törvény szerint pedig 16 éves kortól anonim módon is kérhető az abortusz, a 12. hétig, veszély esetén pedig a 22. hétig is.

Egyébként a spanyolok egy elég sötét korszakként tekintenek Franco éveire. Minden ami hozzá kapcsolódik, az a spanyolok szemében rossz. Franco az idióta katolikus törvényeivel lényegében elősegítette a "holland-típusú" liberalizmust Spanyolországban. A vallásos spanyolok közül is csak 57% utasítja el a 2010-es törvényt.

Ugyanígy állnak a melegekhez is. Főleg a fiatalabbak, lényegében kiközösítik a homofóbokat. Köszönhetően Franco konzervatív ámokfutásának.

2011. szept. 30. 13:39
 55/58 A kérdező kommentje:

"- Spanyolországban voltak időszakok, mikor legális volt."

Mikor pontosan? Elvégre nálunk is volt Ratkó előtt is legális. Néhány évig... 1945 előtt SOHA.

"Azonban Franco alatt keményen megbüntették az ilyenekkel kísérletezőket, ezzel a közvéleményt a liberalizmus mellé állítva."

Keményen büntetni szerintem is elsősorban az orvost, vagy egyéb személyt kell, aki megcsinálja. A nőt enyhébben, azért ő valahol legtöbbször áldozat is(Sokszor a férfi viszi bele, akit ezért szintén büntetni kéne.), de azért ő se csak ártatlan bárányka. Elvégre végül is mégis ő dönt úgy, hogy megöleti gyermekét.

"hát ja, csak 25 éve. Az új, 2010-es törvény szerint pedig 16 éves kortól anonim módon is kérhető az abortusz, a 12. hétig, veszély esetén pedig a 22. hétig is."

[link]

"Az előző, 1985-ben elfogadott törvény rendkívül szigorú korlátokat szabott az abortusz elvégzésére, és elméletileg lehetővé tette börtönbüntetés kiszabását a jogszabályt megsértő nők esetében."

Szerintem 1985 igen csak Franco után volt már... Ez egyébként egy 2010-es cikk... 25 éve az esetek töredékét kitevő KIVÉTELES esetekben legalizálták,gondolom kb. mint most Lengyelországban. Nem pedig a nő csak úgy gondolja, hogy nem kell neki, és elveteti.

"Egyébként a spanyolok egy elég sötét korszakként tekintenek Franco éveire. Minden ami hozzá kapcsolódik, az a spanyolok szemében rossz."

Pont ez a baj nálunk is. Össze van mosva az emberek tudatában Ratkó, meg az abortusztilalom. Pedig az abortusztilalom nem Ratkóék ötlete volt.

"Franco az idióta katolikus törvényeivel lényegében elősegítette a "holland-típusú" liberalizmust Spanyolországban. A vallásos spanyolok közül is csak 57% utasítja el a 2010-es törvényt."

Nem egészen értem, hogy mégis miféle keresztény, aki szerint nem bűn embert ölni, ezt hagyjuk is.

[link]

Azért szép számmal vannak ellenzők. Persze. Van olyan is, aki nem, de ott talán még mindig a többség ellenzi. De emberi jogi kérdéseket különben sem lehet pusztán többségi alapon eldönteni, például ha többség ki akarná irtani a cigányokat, attól az még emberi jogsértés maradna.

"Ugyanígy állnak a melegekhez is. Főleg a fiatalabbak, lényegében kiközösítik a homofóbokat. Köszönhetően Franco konzervatív ámokfutásának."

A meleg meg az abortáló nőket ne keverjük már össze. A melegek amíg nem botrányos módon vonulgatnak, senki jogait nem sértik.

2011. szept. 30. 14:36
 56/58 anonim ***** válasza:

"Mikor pontosan?"

1936 és '39 között, az anarchista területeken.

Nem olvastam el mindent amit írtatok, de minek hangsúlyoztad ki a liberálist? Én nem vagyok liberális, mégis feminista vagyok.

2011. szept. 30. 18:02
 57/58 anonim ***** válasza:
88%

"liberális zsidó kását"

Eléggé primitív lehetsz, ha eddig jut el az agyad...

Meg nálatok majdnem olyan erkölcsök vannak, mint muszliméknál, egyedül a nő nincs bebugyolálva?

De felőlem kereshetsz magadnak "igazi" nőt, ha neked nem tetszik a "zsidó liberális" (amúgy a konzervatívabb zsidók szerint is elfajultak a nők, nem csak a kőkeresztények és a radikális muszlimok vannak ezen a véleményen), de engem légyszi hagyj ki belőle, nem rabszolgát keresek magamnak a konyhába, én speciel szeretek főzni férfi létemre.

2011. okt. 2. 13:51
 58/58 anonim válasza:
18%
Előző: Hülye vagy, és te nem Férfi de nem is Nő vagy hanem egy újabb feminista.
2011. okt. 8. 12:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!