Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit szóltok ehhez liberális...

Mit szóltok ehhez liberális feminista barátaim? (Kihangsúlyozva, hogy "liberális"! )

Figyelt kérdés

[link]

Magyarország: 165./112.

Málta: 165./48.

Lengyelország:165./35.

Írország: 165./22.

Nem fűzök kommentárt. Mindenki döntse el, hogy mit akarok, miért írtam ki a kérdést így... Vigyázat, cseles vagyok, és provokatív...

2011. szept. 29. 20:00
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
53%

én liberális vagyok és feminista, és szerintem a felmérés hülyeség, Magyarországon nőnek lenni kb. ugyanazért rossz, amiért férfinak lenni (alacsony fizetések, stb.)

fogalmam sincs más országok abortusztörvényeiről, de annak azért örülök, hogy itthon még én döntök a saját testem felett, nem Semjén Zsolt és a többi elvakult vallásb*zi egy olyan ókori mitológia nevében, amiben nem is hiszek, meg nem a szintén elvakult magzatjogvédők, akiknek egy félcentis sejtcsomó fontosabb, mint én...

2011. szept. 29. 21:11
 42/58 anonim ***** válasza:
62%

Azt spanyolosként elárulom, hogy Franco alatt tiltva volt az abortusz, aminek az lett a vége, hogy egy csomóan bábákhoz mentek, ami következtében gyakran meghalt az anya, de minimum vmi károsodást szenvedett. Mikor a köztudatba bekerült, hogy a bábák nem állnak a helyzet magaslatán, akkor egy csomó nő önmagának akarta elintézni, pl. hasba rúgatta magát, különböző otthon található eszközökkel próbálkoztak, mindenféle mérgeket ittak stb... főleg a fiatalok.

Ez egy olyan korban működhetett volna, mikor a sok analfabéta nem tudta, hogy ilyen létezik, de már túl sokat tudunk.

És látjuk, hogy a tiltás Spanyolországban hova vezetett: manapság az abortuszt a spanyolok többsége olyan megkérdőjelezhetetlen alapjognak tekinti, mint a vallásszabadságot.

2011. szept. 29. 21:31
 43/58 anonim ***** válasza:
75%

"Senki nem néz le senkit. Én mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy míg Magyarország a szabad gyilkolászás önrendelkezés címen törvényével az utolsó harmadban van , az említett országok mind a legjobb harmadban. Akkor hova is akarnak tartozni Spronz Júliáék, meg társai? Hány magyar nő élne inkább Írországban, és hány ír nő Magyarországon?"

2. Svédország

Legális az abortusz.

3, Kanada

legális

4.Dánia

legális

5.Finnország

Csak bizonyos esetekben engedélyezett.

6.Svájc

Csak bizonyos esetekben engedélyezett.

7.Norvégia

legális

8.USA

legális

10.Hollandia

legális

Na akkor most mi van? Mit szerettél volna mondani ezzel az idióta összefüggéssel? Szerinted mennyiben befolyásolja az abortuszok mennyisége a nők politikai, egészségügyi, gazdasági, iskolázottsági helyzetét? Kétlem, hogy ez a 6 darab ország azért van az első 10-ben, mert legális náluk az abortusz, ahogy azt is kétlem, hogy a példáid azért vannak az első harmadban, mert náluk tilos.

2011. szept. 29. 21:33
 44/58 anonim ***** válasza:
91%
Úgy beszélsz kérdező mintha azért lenne Magyarország ott a listán ahol van mert nálunk lehet "gyilkolászni" ahogy te mondod.
2011. szept. 29. 21:34
 45/58 anonim ***** válasza:
93%

Rákosi idejében nálunk is tiltott volt az abortusz. Börtönbe zárták azokat a bábákat vagy orvosokat,akik még is elvégezték. Igaz,sokan megszülték a gyereket ( de volt biztos munkájuk,hogy eltudják tartani),de nagyon sokan titokban mégis elvégeztették,meghaltak vagy megnyomorodtak egész életükre.

Fel kellene már fogni: a szülőknek joga van dönteni,hogy megtartják vagy elvetetik a gyereket, Ha nincs meg a felneveléséhez szükséges háttér,akkor a gyerek szempontjából vétek megszülni. Nincs szükség még több nyomorgó gyerekre.

Aki azt javasolja,hogy hordja ki,szülje meg és adja örökbe,az először saját maga próbálja ki a tanácsát. Utána nem fog ilyesmit javasolni.

2011. szept. 29. 21:38
 46/58 anonim ***** válasza:
65%

Én ehhez úgy állok hozzá, hogy mivel ilyen témákat csak egy feminista, egy liberális feszeget, - akiktől a gyomrom felfordul - ezért büszke vagyok erre a helyezésre. Tudni kell, amikor ilyet olvasunk, akkor a nő helyére a feminista szót kell beilleszteni, mivel ők úgy gondolják, hogy az ő véleményük egyenlő minden nő véleményével. Az, hogy ezt az eredményt értük el tulajdonképpen érdekes következtetést enged levonni:

Jól tudjuk a feministáról, hogy egy olyan beteges egyenlősdit akarnak kieszközölni, ami létező minden különbséget eltöröl nő és férfi között ezáltal le akarja zülleszteni a nőket amolyan torz férfi-nő kategóriába. Egy nő igenis legyen nőies és vigyázzon azokra a vonásaira amik nőiessé teszik. Ugyancsak áll a férfi nemre, hogy ők meg igenis képviseltessék azokat az erősségeiket ami igazán férfivé teszi őket. A férfiaknál szerencsére nagyon jól működik az a rendszer itthon, hogy a feminim jegyeket képviselő férfiakat elnyomják, megalázzák, kiközösítik megőrizve ezáltal azokat a jellegeket amiket mindenkoron képviselnie kellett a férfiaknak. A nőknél sajnos nem működik ilyen jól ez a rendszer, ami azzal is magyarázható, hogy náluk az egy komoly versengési szempont, hogy mennyire tudják magukat előadni egy férfinak és azért valljuk be kellemes meglepetés, amikor egy nővel mondjuk autószerelésről is tudsz beszélgetni, holott tudjuk, az nem épp a női munkák mintapéldája.

Térjünk rá a tételekre ami alapján a minősítéseket meghatározták:

Szabadságjogok:

Egyetlen btk/ptk szabályzat sincs mely férfiak előnyére/hátrányára, nők előnyére/hátrányára rendelkezne. Ez azt jelenti, hogy ez nem igaz hazánkra (gondolom ezt a pontot a nagyon ősi elvek alapján élő országok miatt tették bele, mint pl a muzulmán államok)

Szexuális zaklatás elleni védelem házasságon belül és kívül:

Ez egy olyan dolog, hogy ha véletlenül is precedenst hallanunk erre felkapjuk a bökőt/boxert/láncot/viperát a jó egyszerű kelet-európai módszerrel megoldjuk a jogorvoslatot a hivatalosan illetékes hatóságok bevonása nélkül. Amúgy ez a pont a cigányok lakta országokban a gyengébb férfiakra is veszélyt jelent ugyanis nem egyedülálló eset, hogy egyes iskolákban a védtelenebbeket megerőszakolják enyhén túlkoros cigány osztálytársaik.

Fogamzásgátlás:

Erről pontos statisztikám nincs, de szerintem minimum 95%-ban használnak fogamzásgátlót: akár gumióvszert, tabit, rossz esetben 48 órásat aktus esetén. A szülési hajlandóságban viszont nagyon rosszul állunk, de ez nem nők, hanem párok belügyei. Akárhogyis nézem, sajnos mindíg teljes egyetértésben hallom mindenkitől, hogy nem akar gyereket. Az abortuszról pedíg csak annyit, hogy soha nem lennék saját gyermekem gyilkosa.

Nemek egyenlősége az oktatásban:

Már nem azért, de az durván bebaszna, ha egy nő mondjuk gépész mérnöknek, ipari elektronikai mérnöknek, atomfizikusnak, vagy valami hasonlónak akarna menni. Legalábbis nekem minden álmom lerombolná. Egyszerűen a saját érdekükben ne tegyék. Mellesleg megsúgom, nincs olyan oktatási intézmény, mely negatívan diszkriminálná a nőket. Hála Istennek a nők Magyarországon nem is keresik a jellegeikkel nem egyeztethető oktatásokat és munkákat.

Nők aránya a munkaerőben:

Ki nevelje a gyereket, ha dolgozik a nő? Az apa aki szintén dolgozik? Nem tudom, manapság mi van az emberekkel, de már van egy több évezrede bevállt szokás, mi szerint a férfi igyekszik minél nagyobb anyagi hátteret biztosítani a család számára, míg az anyuka neveli a gyerekeket, ellátja a házimunkát. Ha olyan jó állásom lesz én is erre a modellre szeretnék támaszkodni.

Nők fizetése a férfiakhoz képest, vezető pozíciójú nők aránya:

Nyilván ha egy atomerőműben baszol el valamit az több anyagi kárt és felelőséget von maga után, mint hogyha egy irodában teszel hasonlót. Mindazonáltal hogy ha valaki akkor én, nagyonis szívügyemnek érzem, hogy az osztályok, melyek társadalmunk működését biztosítják egyenlő megbecsülésben részesüljenek és ne legyen "a jólmenő üzletember", "a proli dokkmunkás" megbélyegzés, annakellenére nem tudok egyetérteni azzal, hogy egyenlő fizetést kapjon egy olyan ember aki az ország teljes áramellátásával "játszik" minden nap és egy olyan, akit ennél sokkal kisebb felelősség terhel. Szerintem munka szempontjából a felelősség/nehézség/tudás sorrendet kellene tartani a fizetés megállapítása során.

Nők aránya a parlamentben, kormányban:

Mégis mitől lenne jobb attól egy nőnek, hogy több a női politikus? Mitöbb ki tiltja meg nekik, hogy politizáljanak?

Ezeknek igazából az fáj, hogy nem esszük a liberális zsidó kását. Hogy nálunk megbukott a liberalizmusuk, a feminizmusuk, a pacifizmusuk, a kapitalizmusuk, a hőn áhított demokráciájuk, leszerepeltek nálunk. És persze nem mellesleg, aki nem szakmai tudás, hanem egyéb alapon szavaz attól azonnal megkell voni minden szavazati jogot amiért kockáztatni meri egy ország sorsát személyes pitiáner okok miatt

2011. szept. 29. 22:33
 47/58 anonim ***** válasza:
87%

Ez a lista úgy hülyeség ahogy van...Kína a 22. helyen?

Végülis...x'DDDDDDDDDDDDDDDDDD

2011. szept. 29. 23:26
 48/58 anonim ***** válasza:
100%
22:33-as megmondta a tutit
2011. szept. 30. 01:50
 49/58 A kérdező kommentje:

"Rákosi idejében nálunk is tiltott volt az abortusz."

Nem csak Rákosi alatt. Ez egy óriási baromság, hogy Rákosival, meg Ratkó-val azonosítják az abortusztilalmat. 1945 előtt MINDIG tilos volt. Ahogy a többi országban is csak a 20. században, többnyire annak is csak a második felében vált divattá legalizálni a fejlett, demokratikus országokban is többnyire a 60-as 70-es évektől. A liberálisok úgy állítják be, mintha ez az egész olyan ősi dolog lenne. Igen, mindig is volt, csak nem ennyi, és a társadalom bűnnek tekintette. Ez az egész erkölcsi züllés csak a 20. század tragikus terméke.

2011. szept. 30. 06:28
 50/58 A kérdező kommentje:

"Franco alatt tiltva volt az abortusz"

Szerintem mindig is tiltva volt.

"manapság az abortuszt a spanyolok többsége olyan megkérdőjelezhetetlen alapjognak tekinti, mint a vallásszabadságot."

Ebben én nem vagyok biztos, különben is csak nemrég legalizáltak.

2011. szept. 30. 06:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!