9/11 tíz éve történt. Mit gondolsz?
"mit értesz megváltás alatt?"
Én azt, hogy egy csomó korccsal kevesebb él a földön.
"Lásd például a cári Oroszországot, amikor átmentek a "húdeigazságos" kommunizmusba, ahol mindenki milyen egyenlő lett, kivéve az egyenlőbbeket."
A cári Oroszország még fennálása óta sohasem ment át kommunizmusba.
"Lásd például a cári Oroszországot, amikor átmentek a "húdeigazságos" kommunizmusba, ahol mindenki milyen egyenlő lett, kivéve az egyenlőbbeket."
A cári Oroszország még fennállása óta sohasem ment át kommunizmusba.
Ne vesszünk már össze azon, hogy nem sikerült megvalósítani a kommunizmust. Újrafogalmazom a kedvedért. Forradalom hatására új rend jött létre. A cári családot kivégezték. Oroszországból Szovjetunió lett. A kommunista párt lett az egyetlen párt, amire szavazni kellett. Egypártrendszer, diktatúra. A cél a kommunizmus volt, ami nem valósult meg, viszont megvalósult helyette egy diktatórikus tervgazdálkodásos antikapitalista mesterséges kialakított rendszer.
Ezt viszont a köznyelveb továbbra is kommunizmusnak hívják, mégha a szó eredeti értelmében ez nem volt az. Ígyhát én is ennek hívom, mert így esik jól. Kommunimzmus, amit a kommunisták csináltak, lexarom magasról, hogy nem sikerült a kommunizmus magasabb fokára lépniük! Megköszönöm, ha nem kötsz megint belém.
"Ezt viszont a köznyelveb továbbra is kommunizmusnak hívják"
Nem hívják. A köznyelv szocializmusként ismeri.
"Hitelből fizetett háború
Mindez Joseph Stiglitz közgazdász szerint 2008-ig 5 ezer milliárd dollárba is kerülhetett, azóta újabb számításai [4] szerint még közel ezermilliárdba. Ez felfoghatatlanul sok pénz, de ennek megértéséhez nem is feltétlenül a nullák száma érdekes, hanem az, hogy ez volt az első háború, amit teljes egészében hitelből finanszíroztak.
George W. Bush gyakorlatilag elhitette a sokkot kapott nemzettel, hogy nem kell anyagi áldozatot hozni a háborúkért. Nemhogy adóemelés nem következett, de újabb adócsökkentések jöttek, miközben a hadi kiadások elképesztő számokig szaladtak. Abban, hogy az Egyesül Államok gazdasága megroppant, és ma súlyos hiánnyal küzd, miközben Bush 2 százalékos költségvetési többlettel kezdett, óriási része volt ennek. Ahogy Frank Rich írja [5] a New York magazinban: az emberek jogosan gondolhatták, ha ahhoz nem kell adóemelés, hogy két háborút vívjunk egyszerre, miért kellene bármiért?
Egy hónappal a támadás után robbant ki a világ akkori legnagyobb gazdasági botránya, az Enron csődje [6]. Bush akkor még foglalkozott a piramisjáték-szerűen működő óriásvállalat ügyével, ezután azonban semmilyen további figyelmet nem kapott ez a terület. Ehelyett az amerikaiak az adócsökkentéssel együtt azt az üzenetet kapták, akkor tesznek a legjobbat, ha minél többet vásárolnak, és pörög a gazdaság.
Közben otthon
Az eredmény közismert. A kezelhetetlen méretűre fújódott ingatlanlufi, a piac elárasztása értéktelen papírokkal együtt vezettek oda, hogy ez egész tákolmány 2008-ban rádőlt a világra, és olyan gazdasági válságot hozott, aminek láttán bin Laden is csettinthetett."
"rejehw válasza:
Geci buta vagy." Ha én az vagyok akkor Te mekkora alpári senkiházi balf@sz lehetsz, hogy csak ennyit tudsz kinyögni?!
De látom, hogy a hasznos válaszaid sem haladják meg az 50%-ot! Örülj neki, hogy válaszra méltattalak!
Nem tudom ki a nagyobb "alpári senkiházi balfasz", de szerintem te utaltál arra, hogy 3000 ártatlan ember halála megváltás.
Ha mondjuk vezető politikusokat öltek volna meg, akkor esetleg elgondolkodom. De civilek haltak meg.
Gusztustalan vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!