Isten igazságait bárki tagadhatja, a holocaust igazságait pedig senki. Nem ellentmondásos ez?
A mindenható Isten létét, és minden igazságát tagadhatom a szólásszabadság jegyében, a hívő közösség iránti tapintat nélkül, de ha a holocaust igazságát tagadom, akkor tapintatlanságom annyira sérti a zsidó közösséget, hogy büntetésre számíthatok.
Nem a holocaustot kívánom vitatni, hanem a szólásszabadság kettős értelmezése zavar.
Utolsó, ezt a hatvanhat állítást higgyem el mindenféle alátámasztás nélkül?
Ezt ugye te se gondoltad komolyan?
Itt vannak a válaszok: [link]
Egyébként én voltam Auschwitzban, javaslom ti is látogassátok meg, ha bírja a gyomrotok.
rejehw: de mostmár tudjuk legalább, hogy van aki ezt is elhiszi:
"Az a bökkenő, hogy a holocaust bizonyítottan megtörtént, Isten meg nem bizonyítható."
No azért a bizonyíthatóság tekintetében nincs a kettő közt különbség.
Ha Isten létét tagadják is akkor is fog létezni Isten:)
Holokauszt is lehetett ,de nem 6 milliót öltek meg ,hanem legfeljebb 100-200 ezret.De azoknak a fele inkább a munkában ill. a tífuszban halhatott meg ,gázkamrák működését már annyiszor megcáfolták ,hogy avval nem is foglalkozok.
én nem tudom, hogy megtörtént-e a holokauszt vagy sem, azon a véleményen vagyok, hogy igen, de nem is ez a lényeg.
én is csak ezt a választ tudom rá, hogy sok befolyásos és gazdag zsidó ember van, akiknek az érzéseit (érdekeit?) sérti a holokauszttagadás, másképp nem születhetett volna meg egy ilyen törvény. ennyi erővel bármelyik népcsoport hozhatna ilyen törvényt, hogy büntetjük, ha valaki mást gondol a történelmünkről, mint mi.
19:01:
pont ez a lényeg.:)
hogy te megteheted ezt büntetlenül, pedig az én érzéseimet sérti.
ellenben a holokausztot nem tagadhatom.
nekem egyébként semmi bajom a zsidókkal.
csak kicsit furcsának tartom ezt a kiváltságos törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!