Miért hallgat az egyház?
19:32
Az egyház szóvivőjét hallotuk. Majd a tettek beszélnek. És mit ér az egyház azzal, hogy valahol elmondja: ne legyetek melegek! - Lady Gagának van annyi követője, mint a Pápának. A Vatikán alul marad a médiával szemben, de igazából a vezetőség korrupt. Az olyan kisemberek, mint akik falvakban, vagy a kisebb városokban papoknak állnak azok mások, de a vezetőség mindig sáros.
Bizonyára minden alapod meg van rá, hogy vádaskodj. Templomba járó, imádságos lelkületű, bibliaismerő, egyházi ügyekben benfentes hívő lehetsz.
Egyébként nem értem a hasonlatod. Hogy jön ide Lady Gaga? Mit változtat a tényeken, tehát konkrétan azon, hogy az egyház NEM hallgat meleg ügyben (mert hogy a kérdés ezt hiányolta, nem a tetteket), az, hogy Lady Gagának hány követője van? A hitelességet nem népszerűségben, nem mennyiségre, nem kilóra mérik. Tényleg kell, hogy elkezdjek Bibliai utalásokkal, meg linkekkel dobálózni? Nem szeretnék.
Azt a rosszízű megjegyzést sem tudom mire vélni, hogy "az egyház szóvivőjét hallottuk". Természetesen nem vagyok semmilyen egyház szóvivője, egy tényt állapítottam meg, nevezetesen, hogy az Egyház számtalan alkalommal kifejtette az élítélő álláspontját a homoszexualitással kapcsolatban. Emellett arról talán nem tudsz, hogy minden keresztény hívő bűnnek tartja? Máskor ez mindig baj szokott lenni. Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs rajta sapka az a baj. Ha politizál, ne politizáljon, ha nem politizál, akkor "miért hallgat"...
Az, hogy nem folyamatosan ezt ismételgetik, az nem csoda, elvégre van mondanivaló bőven ezen kívül is. De mint mondtam, nem maradt el az elítélő állásfoglalás sem. Azon túl, hogy teljesen egyértelmű a viszonyulás.
Várom a demokraták, ateisták, és a többiek "tetteit" és nyilatkozatait! Jövőre lehet bizonyítani, nem a szálkát keresni, mikor magunkban nem látjuk a gerendát.
Ha Jézus látná a mai egyházat.
"Templomba járó, imádságos lelkületű, bibliaismerő, egyházi ügyekben benfentes hívő lehetsz."
- Nem járok templomba, az egyházat nem tartom sokra, az ószövetség megvan, de nem olvastam el.
"Egyébként nem értem a hasonlatod. Hogy jön ide Lady Gaga?"
Nézz meg egy klippet, úgy csinál, hogy d*gja a fickókat, meg a srácok egymást ölelgetik. Emellett tele van kőműves szimbólumokkal. Többszáz millióan hallgatják a zenéjét, a Pápára kb 1 milliárdan figyelnek.
A felnövekvő nemzedék nem a Pápa szavait kersi, hanem Gaga zenéjét tölti le a netről. Kire fog hasonlítani a következő generáció?
"Természetesen nem vagyok semmilyen egyház szóvivője"
Tagadsz :), na gyerünk, elő az igazsággal :)
A keresztény egyház mára már eléggé elavult dolog, egyesek még föl is vásárolták. Erőtlenné vált. Mondhat akármit, mit ér vele? A beszéd ma már kevés.
"Ha Jézus látná a mai egyházat."
Látja. És rég nem lesz már sehol Lady Gaga, amikor egyház még mindig lesz.
""Templomba járó, imádságos lelkületű, bibliaismerő, egyházi ügyekben benfentes hívő lehetsz."
- Nem járok templomba, az egyházat nem tartom sokra, az ószövetség megvan, de nem olvastam el."
Csak az Ószövetség? Ezt furcsállom... ezek szerint fogalmad sincs a kereszténységről, a templomnak a küszöbét sem láttad, papokkal nem is találkozol sem alsó sem felső szinten, de te is a partvonalról bekiabálva osztod az észt. Ez elég következetlen.
""Egyébként nem értem a hasonlatod. Hogy jön ide Lady Gaga?"
Nézz meg egy klippet, úgy csinál, hogy d*gja a fickókat, meg a srácok egymást ölelgetik. Emellett tele van kőműves szimbólumokkal. Több száz millióan hallgatják a zenéjét, a Pápára kb 1 milliárdan figyelnek.
A felnövekvő nemzedék nem a Pápa szavait kersi, hanem Gaga zenéjét tölti le a netről. Kire fog hasonlítani a következő generáció?"
Nem válaszoltad meg a kérdést. A kérdező azt kérdezte, miért hallgat az egyház. Én erre válaszoltam, hogy nem hallgat. Hogy jön a képbe Lady Gaga?
"Természetesen nem vagyok semmilyen egyház szóvivője"
Tagadsz :), na gyerünk, elő az igazsággal :)
Vallásos vagyok, ami ezt jelenti, megVALLOM a hitem. Ennyi az egész.
"A keresztény egyház mára már eléggé elavult dolog, egyesek még föl is vásárolták. Erőtlenné vált. Mondhat akármit, mit ér vele? A beszéd ma már kevés."
Továbbra is annyit tudok kérni, döntsétek el végre, mit akartok. Ha az egyház próbál terjeszkedni, akkor rinyáltok, hogy visszamegyünk a középkorba. Ha nem terjeszkedik, csendben van, akkor hiányoljátok, és csapkodtok, hogy na hol az egyház ilyenkor? Ha egy szót is szólna, már inkvizícióról, boszorkányüldözésről fröccsögnétek. Ha viszont nem szól, akkor miért hallgat? Remélem érzékeled az ordító következetlenséget...
Az Egyház tanai világosak. A homikat 2000 éve elítélik, teljesen nyilvánvalóan. A papság dolga, hogy az Evangéliumot terjessze, és a szentségeket kiszolgáltassa. Ne várd, hogy szenteltvízzel meg pásztorbottal fognak b*ziparádéra járni, csak hogy neked bizonyítsanak. Ők nem demokraták, akik szavazatokért versengenek. Nyilván ezt szoktad meg, de néha vonatkoztass el kicsit. Egy 2000 éves intézményről beszélünk, a demokrácia 20 évével szemben (Magyarországon vagyunk). A demokrácia már összeomlóban van állítólag. Szerintem soha nem is volt, de most azt rebesgetik, hogy Orbán épít diktatúrát. Az egyház viszont sosem fog megszűnni. És lám, még mindig van tekintélye, hiszen a kérdésből is látszik, hogy adtok a szavára, megerősítést vártok tőle. Annyi a gond, hogy a következő lépést nektek kellene megtenni. De ti ehelyett Lady Gaga koncertre mentek, mert... ti tudjátok miért.
"Elavult" itt számomra annyit tesz, hogy "nem divatos". Engem ez hidegen hagy, a hitelességéből semmit sem veszítene, még ha az egész világon csak egy követője lenne is. Lady Gaga divatos, tessék róla példát venni, ő nem elavult. Ő értéket közvetít. Őtőle tanul az ifjúság. Apropó... a ruháján keresztek vannak, és rózsafüzéreket nyeldes... hogy is van ez? Provokáló lenne mindez, ha senkit nem érdekelne az egyház? Még most sem kérdőjeleződik meg a tekintélye. Még most is viszonyítási alap. Elég ha bekapcsolom a TV-t egy jósműsornál. Ott is azt látom, hogy a kereszténységre próbálnak hasonlítani, vagy épp azzal szemben próbálják magukat meghatározni. Mert enélkül nem menne. Nem lehetne eladni. Nem lenne divatos.
"És rég nem lesz már sehol Lady Gaga, amikor egyház még mindig lesz."
Azt a nőt nem sajánlom, de annak sem örülnék, ha az egyház így folytatná tovább. Át kellene szervezni.
Az Ószövetség az zsidós könyv, tudom, h a keresztények a másikat éltetik.
"ezek szerint fogalmad sincs a kereszténységről"
nincs, de én csak az egyházi rendszert és munkáját kritizálom, nem a keresztényeket.
A görögöknél az egyház szót emelt a gazdasági válság, a kormány, és a megszorítások ellen, a média ellen, és terjesztette az emberek között papíron. Na ez tetszik. Ők fellépnek, oktatnak, felnyitják a görögök szemét, már akinek lehet.
"A demokrácia már összeomlóban van állítólag."
A demokrácia sosem működött. És zsidó találmány.
""Elavult" itt számomra annyit tesz, hogy "nem divatos""
Nem. Az más. 2000 év alatt az egyház (vagy ha úgy nézzük az utóbbi kb 4-500 évben, mióta reformálta magát) nem lépett előre, nem fejlődött, nem tanít többet az embereknek. Ha rajta múlna még 1000 év múlva is a jelenlegi dolgokat tanítaná. Igazából az én bajom az, hogy csak Krisztusra épít, holott rengeteg bölcs ember volt, aki mondott hasznos dolgokat, de az egyház nem használja őket. PL: oshot kitagadta az egyház, mert egyházellenesnek ítélte, holott az egyik legolvasottabb emberke, számtalan könyve jelent meg az életről, emberekről, Istenről, amelyek nagyon hasznosak.
"Apropó... a ruháján keresztek vannak, és rózsafüzéreket nyeldes..."
Nem azért, hogy eladja magát, hanem mert kőműves, csak nézd meg a piramist, minden klipjében visszatérő elem. Nem eladni próbálja magát, hanem sátánista.
Kérdező, azért mert :
1. Az egyházhoz ennek semmi köze.
2. Vannak emberek akik toleránsak (értsd: nincs bajuk a mássággal), és vannak akik nem. Ez mindíg így van. Mindenkinek a megítélése különböző szemszögekből más és más.
A Vatikán hivatalosan nem szólhat bele Olaszország ügyeibe mivel a Vatikán "önálló államnak" számít. Így hiába veszi körbe Róma, saját vezetése, meg mindene van. Ez olyan mint pl Szlovákia sem szólhat bele Magyarország belügyeibe.
""Egyébként nem értem a hasonlatod. Hogy jön ide Lady Gaga?"
Nézz meg egy klippet, úgy csinál, hogy d*gja a fickókat, meg a srácok egymást ölelgetik. Emellett tele van kőműves szimbólumokkal. Több száz millióan hallgatják a zenéjét, a Pápára kb 1 milliárdan figyelnek.
A felnövekvő nemzedék nem a Pápa szavait kersi, hanem Gaga zenéjét tölti le a netről. Kire fog hasonlítani a következő generáció?"
Gondolom Madonnát meg már rég kiátkozta az egyházatok.
Köszöni szépen jól van nélkületek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!