Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most én vagyok hülye, avagy...

Most én vagyok hülye, avagy miért hallgat a kormány arról ami a nagyvilágban zajlik?

Figyelt kérdés
Minden országban az a legfőbb téma (és probléma), ami a világgazdaságban történik, minden ország azon van, hogy kieszeljen valamit ebben az áldatlan állapotban. A mi kormányunknak meg az a legfőbb gondja, hogy kidolgozzon valami frappáns, biztosan nagy sikert arató felsőoktatási törvényt, hogy még jobban megszivassák a munkavállalókat. Meg verik a mellüket, hogy még mindig mekkor a támogatottságuk. Na igen, mintha lenne náluk jobb. Kb. olyan kérdés ez, hogy melyik párttal szimpatizálsz, mintha azt kéne eldöntened, melyik ujjad harapjad le. Na de visszatérve: csak én nem látom, vagy tényleg nem naqgyon érdekli őket a kialakult helyzet? Pedig gyorsan el kellene kezdeni gondolkozni, mert tuti, hogy ez az egész durván befolyásolni fogja a jövő évi költségvetést. Vagy azért hallgatnak ennyire, mert már előre tudják, hogy újabb megszorításokat fognak bevezetni, és inkább hallgatnak, mint sz*r a fűben?
2011. aug. 9. 00:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
kétharmad... megtehetik - megszavazták egyesek nekik...
2011. aug. 9. 00:40
 2/12 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező a kormány nem a Tények külhírekkel foglalkozó stábja. Nem az a dolguk, hogy a nagyvilágból híreket gyűjtsenek aztán azt közöljék veled.

Ott az internet, bármilyen újságot el tudsz olvasni az amerikaitól kezdve az etiópig. Érdekel mi van a nagyvilágban és úgy gondolod a kormány nem informál róla téged? Menj fel egy ilyen külföldi hírportálra és tádámm!

Nem tudsz angolul? Semmi baj, magyar oldalak is vannak ahol külföldi hírek vannak, a más nyelvű oldalakról meg a hír lényegét ki tudod hámozni google fordítóval.

Azt meg észre kéne venni, hogy semmilyen k*rvanagy probléma nem történik a világgazdaságban, ezt csak a félelemkeltő, rendbontó netnácik meg a megvezethető vészmadarak szajkózzák nálunk, akik naphosszat összeesküvés-elméleteket és Nyugatellenes propagandalapokat olvasnak. Érdekes módon annak ellenére, hogy "VÁÁSÁÁG VANN!" (ami egyébként 2009 tavaszán véget ért) az emberiség termelékenysége minden évben megduplázódik és egyre jobbak az életkörülményeink, egyre fejlettebb a technika.

Magyarország meg annyira de annyira szar, hogy kb. minden kapható nálunk a boltokban, ami az úgynevezett "Nyugaton" (a rendszerváltás után 20 évvel nem is értem, hogy miért gondolkodnak egyesek még mindig ilyen világfelosztásban), az utcán Lexus-ok furikáznak, a gyerekek Iphone-t nyomkodnak a buszon, a legújabb ben10-es meg szuperhősös hátizsákkal a vállukon, de mindegy te ezt úgyse érted, te vagy az az embertípus aki még Norvégiában, vagy Amerikában, a legnagyobb jólétben is jajveszékelne.

2011. aug. 9. 01:24
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha a kormány minden kis manőveréről őszintén tájékoztatná a lakosságot,valószínűleg 10 másodpercen belül véget érne az életük...
2011. aug. 9. 01:46
 4/12 anonim ***** válasza:
44%

Nem baj, ha átalakítják a felsőoktatást, ugyanis a kormánynak kiadáscsökkentésre van szüksége. A felsőoktatás ilyen szempontból elég nagy vízfej. De beszélhetnénk a rokkantakról, a segélyekről. Van egy csomó dolog, ami értelmetlen pénznyelő. Nem hiszem el, hogy nem érdeked az, hogy a felsőoktatásban a munkaerőpiacon helytállni képes embereket képezzenek és ne a sok kamudiplomást támogassák, akik előbb vagy utóbb a közmunkaprogramban köt ki, mert máshová nem kell. Esetleg elhelyezkedik a szakmáján kívül, ahhoz meg minek a felsőoktatás? Nyilván csak az lázad ellene, aki tudja, hogy ez lesz a sorsa. Hogy csak a felsőoktatásnál maradjunk, mint pénznyelőnél, hiszen csak ezt említetted, nem kell, hogy mindenki diplomás ember legyen. Aki továbbtanulásra adja a fejét az tényleg tanuljon, és egy olyan elitképzésben vegyen részt ami után el tud helyezkedni. Az adófizető polgár (diplomás vagy sem) aligha kívánhat ennél többet, amikor az adóforintjait a felsőoktatásra szórják el. EZ a szomorú helyzet, még ha ez sokaknak iszonyatosan fáj is, illetve az érdekeikkel ellentétes. Ez van.

Mondjuk pénznyelőből a felsőoktatás csak az egyik.

Aztán az itt megspórolt adóforintok kellenek ahhoz, hogy később a munkád révén több pénz maradjon a zsebedben, illetve nagyobb vásárlóereje legyen.

Aki a saját maga itt-és-most érdekein túl is képes látni a szemellenzőt felemelve, az rájön, hogy nincs ez így rosszul, illetve rájön a jelenlegi állapot tarthatatlanságára.

2011. aug. 9. 01:49
 5/12 anonim ***** válasza:
57%

Ha a szavazástól BÁRMI megváltozna, betiltanák...

Üdv a való világba, Neo...

2011. aug. 9. 01:50
 6/12 anonim ***** válasza:
53%
Ez egy emberellenes kormány.
2011. aug. 9. 06:20
 7/12 anonim ***** válasza:
43%

"Most én vagyok hülye, avagy miért hallgat a kormány arról ami a nagyvilágban zajlik?"

Beszélnie a médiának kell róla. És ha figyelnéd a hírportálokat, néznél híradót, akkor látnád is, hogy szó van róla.

"Minden országban az a legfőbb téma (és probléma), ami a világgazdaságban történik, minden ország azon van, hogy kieszeljen valamit ebben az áldatlan állapotban."

Igen, ez általában megszorítás, adóemelés, pénzbehajtás és társai.

"A mi kormányunknak meg az a legfőbb gondja, hogy kidolgozzon valami frappáns, biztosan nagy sikert arató felsőoktatási törvényt, hogy még jobban megszivassák a munkavállalókat. "

Elnézve az elmúlt 1 évet: előre gondolkodtak. Vagy szerinted most kéne még valamiféle megszorítás? Szerintem kéne, de ez más kérdés. A felsőoktatási törvénynek nem sok köze van a munkavállalók megszivatásához. Amiről te beszélsz, az a munka törvénykönyvének a módosítása a munkaadók előnyére.

"Meg verik a mellüket, hogy még mindig mekkor a támogatottságuk. "

Nem verik a mellüket. Épp az ellenzék az aki 1% (mérési hiba...) rájuk nézve javulást óriási visszaesésnek titulál.

"Na de visszatérve: csak én nem látom, vagy tényleg nem naqgyon érdekli őket a kialakult helyzet?"

Miből gondolod, hogy a színfalak mögött mi történik? Ha valamit kihoznak, az sem biztos, hogy neked annyira jó lesz...

" Pedig gyorsan el kellene kezdeni gondolkozni, mert tuti, hogy ez az egész durván befolyásolni fogja a jövő évi költségvetést."

Bizony. És ha befolyással van, az vagy bevételkiesés, vagy kiadásnövkedés lesz. Mindkettőt neked kell majd pluszban befizetni.

"Vagy azért hallgatnak ennyire, mert már előre tudják, hogy újabb megszorításokat fognak bevezetni, és inkább hallgatnak, mint sz*r a fűben?"

Lehet. De mivel lesz neked jobb, ha megtudod, hogy tényleg? Többet lehet megmondtamozni meg fröcsögni?

"Most én vagyok hülye...?"

Remélem válaszoltam a kérdésre...

"Ha a szavazástól BÁRMI megváltozna, betiltanák... "

Előre(?) a diktatúráért? Ránkférne lassan. Nem látszott, hogy annyi agyilag zokni ember él az országban, mint most. Pedig biztos voltak, valahonnan kellett örökölni.

2011. aug. 9. 07:23
 8/12 anonim ***** válasza:

"Minden országban az a legfőbb téma (és probléma), ami a világgazdaságban történik"

Igen. Görögországban a görög államcsőd a fő téma, Olaszországban az olasz bankrendszer válsága a téma, az USA-ban az amerikai adósságválság a fő téma és így tovább. A világ nem más, mint az országok összessége.

Nehogy azt hidd, hogy a görögök egyfolytában Svájc problémáival vannak mostanában elfoglalva, vagy az amerikaiak fő problémája az olasz bankok likviditása.

A magyar kormány nem külpolitikai szerkesztőség, nem feladatuk ezekről a témákról előadásokat tartani. Nekik Magyarország ügyeit kell intézniük.

"A mi kormányunknak meg az a legfőbb gondja, hogy kidolgozzon valami frappáns, biztosan nagy sikert arató felsőoktatási törvényt"

Ez egy fontos feladat. Az oktatási kormányzatnak ezzel kell foglalkoznia.

Te egyébként azt hiszed, hogy nincs külön államtitkár az oktatás ügyeinek intézésére? Szerinted ha a kormány foglalkozik az oktatással, akkor nem jut ideje a pénzügyekre? Akkor miért van arra is külön államtitkár?

Ostoba hőbörgés a "kérdésed". Gyűlölöd a kormányt, és keresed az indokokat az aktuális gyűlöletáriádhoz, de most éppen kifogytál a rendes ürügyekből.

2011. aug. 9. 08:14
 9/12 gr. Shadow ***** válasza:

Kedves kérdező!

A mi kormányunknak minden helyzetre van kidolgozott stratégiája ezért nem kell gondolkodással fárasztani magukat.

Ez a stratégia pedig a megszorítás!

Gondolkodj kicsit! Ha hatalmon lennél érdekelne a felsőoktatás, illetve az egész oktatás helyzete?

Nem, mert te oda nem fogsz járni!

Ellenben a börtönök korszerűsítése és kényelme igen, mert oda még kerülhetsz.

És ha már itt tartunk (igen lehet mindenféle szélsőjobbos anarchistának hívni) megvan a jövő évi költségvetésük is amely így néz ki:

Mindent lefelezünk, kivéve:

-segílykék

-képviselői illetmények

-BKV támogatás

-MÁV támogatás

-mutyi keret

-zsinagógaépítési hozzájárulás

-ötcsillagos börtönök létrehozását szolgáló alap

-tanácsadói honorárium alap

-értelmetlen dolgok kitalálásáért jutalmazó alap

Válaszom kissé hosszúra sikerült, és talán a tárgytól is eltértem kissé, de kérlek nézd el nekem.

2011. aug. 9. 08:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Úgy látom, képrdező, te is külföldi oldalakról tájékozódsz. :) Német felsőfokra készülök, így rendszeresen német cikkeket olvasok... hát igen! Minden tele van gazdasági cikkekkel, azzal, hogy itt is nagy a gond, ott is nagy a gond, hogy olasz és spanyol kötvényeket vásárolt az EZB, hogy ideiglenesen kisegítse a két országot, mert teljesen el vannak adósodva és veszélyezteti az Euro-zónát (mellesleg közgazdásznak tanulok, így érdekel is)... és minderről itt, Magyarországon még egy szót sem hallottam, pedig szerintem fontos lenne legalább az európai hírekről értesülni. A magyar ember csak arról fog értesülni majd, hogy romlott az Euro, hogy felmentek nyugaton az árak, nem fogja érteni, pl a svájci frank miért van az egekben... itt semmiről sem tudósítanak, ami fontos. A média egy agymosott sz*r, eddig sem bírtam, mert szerintem a magyar média csak arra jó, hogy hergelje az embereket, hogy pánikot keltsen azért is, mert a szomszéd néni ablaka beporosodott, aztán mikor tényleg fontos hírekről lenne szó, akkor jön a hallgatás. Nem értem... A kormányunkat meg inkább nem értékelném. :D Azok után, hogy csak magukkal meg a hatalmukkal vannak elfoglalva, azok után, hogy az EU előtt lejáratnak minket, ne várjuk, hogy ha majd mi leszünk akkora sz*rban, mint most az olaszok meg a spanyolok, majd kisegítenek, akkor is oldjuk majd meg magunk, és jogos is lesz.
2011. aug. 9. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!