Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A "liberális" világrend mikor...

A "liberális" világrend mikor hullik szét?

Figyelt kérdés

Oroszország, és Kína nem kereskedik dollárban, és szorosabbra fonja az együttműködést.

Oroszország és Kína szövetségese Irán, amely az egyik legnagyobb szabad kőolajkészlettel rendelkezik, Irán szövetségese Szíria, amely azt hiszem a negyedik, vagy ötödik legnagyobb haderővel rendelkezik.

Oroszország bármikor elvághatja Europát a földgáztól.

Kína, és Oroszország, Irán mellett India is gyorsabban fejlődik az EU zónánál, és kínával együtt a legnagyobb munkaerőpotenciával bír.

Az egész Euro rendszer az eladósodott, recesszióval küzdő USA dollár rendszertől függ, saját ipara alig van, mert kínába telepítették jórészben.

Az EU demográfiai, és gazdasági helyzete rendkívül sötét.

Az amerikai hadsereg jelenleg két vesztésre álló háborúba öli az erőforrásait.

Ilyen körülmények között vajon hány év alatt omlik össze egészen a "liberális világrend"?

2010. nov. 30. 11:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

A vallási fanatizmus már megint más kérdés. Ha mindenki ateista lenne, akkor mi történne? Több ideje lenne az embereknek földi dolgokon gondolkozni, fejlettebbek lennénk, de a gazdaság akkor is létezne és megkockáztatom, hogy háborúk is lennének, mint ahogy az a South Park egyik epizódjában fejtegetve volt. Az emberek ÉN lények és ennek jelenleg a liberális gazdaság a legmegfelelőbb forma. A rendszert támadó eszmék akkor látnak napvilágot, mikor az embernek, az ÉN lénynek romlanak a körülményei. Lásd a mostani világválság. Ha újra rendeződik a helyzet, akkor lenyugszanak a kedélyek, mert süt a nap, van pénz és van teendő.

Ahhoz, hogy a liberális gondolkodás, kapitalizmus összeomoljon, legalább 3-4 nagy világválság kellene egymás után.

2010. nov. 30. 12:56
 22/29 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen nem mondtam, hogy utálni kellene, csupán valamilyen "gyűjtő" fogalommal meg kell jelölni ezt a problémát, hogy a kérdést fel lehessen tenni.

Pontosabb lett volna a "neoliberelizmus", esetleg a "vadkapitalizmus", "globalizmus" kifelyzések valamelyikét használni, de így jobban felkeltettem a figyelmet. Lényegében "csaltam" egy kicsit.

Természetesen nem sértődtem meg, tisztelem a kort, és további jó egészséget kívánok. A magam konzervatív módján (bár ez a szó sem azt jelenti már, amit eredetileg takart)

2010. nov. 30. 13:01
 23/29 anonim ***** válasza:
Viszont az ember nyomás alatt rosszul teljesít. Ebből következik, hogy ha hirtelen széthullana a mostani, többségi gazdasági rendszer, akkor valami nagyon rossz következne. A kilátástalanságból indulat kerekedne, indulatból pedig háború. Mindenki küzdene a saját biztonságáért és jólétéért, mert ugye ÉN lények vagyunk. Nem lenne MI... Fú! Bele sem merek gondolni, jó ez így, ahogy van.
2010. nov. 30. 13:05
 24/29 anonim ***** válasza:
így van, mindgi válságos helyzetben jelennek meg a rendszer ellen lázadók. Amint emelkedő pályára állunk, ez meg fog szünni, reméljük minél hamarabb.
2010. nov. 30. 13:07
 25/29 anonim ***** válasza:

"Pontosabb lett volna a "neoliberelizmus", esetleg a "vadkapitalizmus", "globalizmus" kifelyzések valamelyikét használni, de így jobban felkeltettem a figyelmet. "

A globalizmusnak valóban számos visszataszító vadhajtása létezik, amelyek ellen hasznos és fontos a fellépés, a küzdelem. A neoliberális vadkapitalizmust pedig én is hozzád hasonlóan utálom és károsnak tartom. Csak ezt nem szabad az egész jelenlegi, szabadversenyre épülő piacgazdaság egészére érteni. Ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is, ahogy mondani szokták.

Persze érthető az utálat azok után, ami Magyarországon történt 1990 után. Az viszont egyszerűen szabadrablásnak, a nemzeti vagyon bagóért való kiárusításának és elherdálásának tekinthető.

2010. nov. 30. 13:21
 26/29 A kérdező kommentje:

Ezzel egyetértek.

Azzal is egyetértek, hogy az "ember éntermészetű".

Azzal viszont nem értek egyet, hogy az én természetű ember számára ez fenálló rendszer ideális lenne.

Ilyen alapon mivel tudvalevő, hogy a gyerekek nem szeretnek iskolába járni, akár szavazhatnának is arról, hogy ne legyenek iskolák.

Ez a döntés egyszerre lenne demokratikus, liberális, de egyben ostoba is.

Biznyított dolog, hogy a kommunizmus működhet egy kellően kis létszámú csoportban a liberalimus is működhet nagyobb keretek között is.

Mégis van egy olyan érzésem, hogy egy kellően nagy létszámú közösséget, egy "szuperállamot" egy kontinensnyi méretű, hatalmas népességű közösséget már csak leginkább "diktatorikus" módszerekkel lehetne hatékonyan vezetni (már ha ilyen kialakul valahais).

Szerintem ugyanis van a rendszerek összetettségének egy olyan foka, ami felett már csak eza vezetési forma működőképes.

Ez persze már csak fejtegetés.

2010. nov. 30. 13:33
 27/29 anonim ***** válasza:
Hogy szavazhatnának már a gyerekek, amikor nincs szavazójoguk?
2010. nov. 30. 16:36
 28/29 anonim ***** válasza:

A liberalizmus olyan mint egy elhullott/beteg állat testében élősködő féreg. Szívja a vért amíg tudja.

Ha bármi komolyabb dolog történne ne adj isten mint például hogy összeomlana megint a tőzsde vagy egy mindent elsöprő válság, netalán még akár egy háboú is ezek a korrupt liberális kormányok megbuknak mert semmihez sem tudnak kezdeni.

Egyébként a lengyel liberalizmus a legeslegenyhébb liberalizmus amit ismerek és szerintem ha a többihez hasonlítjátok igazam van (bár ennek a kérdéshez kevesebb köze van)

2010. nov. 30. 19:26
 29/29 anonim ***** válasza:

" Vagy Európában fűteni kell, hogy liberalizmus legyen, mert a hideghez csak usankás kommunizmus áll jól? "

ezen szakadtam xD

2010. nov. 30. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!