Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Netanyahu miért hazudja hogy...

Netanyahu miért hazudja hogy a muszlimok vették rá Hitlert a zsidók kiirtására?

Figyelt kérdés

Netanyahu úgy nyilatkozott hogy Hitler valójában nem akarta kiirtani a zsidókat, de a muszlimok meggyőzték erről. Más zsidóktól is hallottam már ezt a hazugságot. Bizonyítékként pedig egy találkozót említett ami Amin al-Husszeini és Hitler között történt 1941 végén. Ez egy nagyon undorító hazugság, két okból is. Egyrészt felmenti Hitlert aki legalább 6 millió zsidó haláláért felelős. Másrészt a muszlimokat rágalmazza akik a 2. világháború alatt többszázezer zsidó életét mentették meg, nem adták ki őket a náciknak illetve befogadták a menekülő zsidókat.

Hitler már az 1920-as években is úgy nyilatkozott hogy a zsidókat ki fogja írtani. A 30-as években megkezdődött a zsidók üldözése Németországban. Megfosztották őket állampolgárságuktól, egyes szakmáktól, közszférából majd zsidó boltokat, zsinagógákat gyújtottak fel közben százakat öltek meg és megkezdődött a gettósítás. 1939-től elkezdték kiépíteni a koncentrációs táborokat és a zsidó lakosság deportálását. Tehát az említett találkozó idejére (1941 vége) már álltak a koncentrációs táborok és rég megkezdődött a zsidók elleni népirtás, így egyértelmű hogy Netanyahu hazudik. Ez az Amin al-Husszeini pedig csak egy mufti volt Jeruzsálemben akit nem is a muszlimok választottak meg hanem a britek és a találkozó idején már mufti sem volt. Így még azt sem lehet mondani hogy a Jeruzsálemi muszlimokat képviselte, az iszlám világot meg pláne nem és ahogy mondtam 1941 végére a zsidók elleni népirtás már rég megkezdődött így nem al-Husszeini vehette rá erre Hitlert.

Valójában a 2. világháború alatt a muszlimok védték a zsidókat és többszázer zsidó életét mentették meg. Például Marokkó nem adta ki a területén élő zsidókat a náciknak. Törökország vonatokon mentette ki a zsidókat Európából és Albánia is sok zsidót fogadott be. Összességében sok százezer zsidó köszönheti az életét a muszlimoknak.

Elsősorban zsidók válaszára vagyok kíváncsi. Ezek ismeretében nem tartjátok undorítónak Netanyahu hazugságát?

ma 08:50
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

Azt vágod, hogy te szó szerint ugyanazt teszed, mint Netanjahu?

Érzelmi manipulációra játszol azzal, hogy félreérthető, vagy egyenesen fals állításokat teszel, pont mint Netanjahu. Úgy teszel mintha a teljes muszlim világ megvádolásáról lenne szó, holott ilyenre még csak utalást sem tett soha. Ahogy később meg úgy teszel, mintha az aktívan náciellenes Marokkói szultán a teljes muszlim világot prezentálná, holott nem. Ez kizárólag az ő politikája volt, a muszlim világ többi részének köze nem volt hozzá.

ma 09:48
 22/43 anonim ***** válasza:

"Mivel Amin al-Husszeini palesztin muszlim és mufti is volt így Netanyahu célja a palesztinok, muszlimok rágalmazása volt ezzel. "

Ezt csak te költötted hozzá, így ez irreleváns.

"Egyből azt állítottad hogy hazudok, a forrást pedig mutattam."

Egyből biztos nem, ilyet már csak utána állítottam, és rá is mutattam hogy miben teszed ezt.

"Pontosan igaz mindkettő."

Attól, hogy te önkényesen olyasmit adsz mások szájába, amit azok nem mondtak, nem lesz valós a dolog.

"Hol látsz az írásomban ilyet?"

Lásd a 22. kommentet. De a korábbiakban is ott vannak a példák. Amire konkrétan reagáltál ezzel, abban is ott egy példa.

ma 09:51
 23/43 anonim ***** válasza:
Netanyahu szövege csak annak félreérthető, aki félre akarja érteni. Netanyahu pontosan fogalmazott: az akkori jeruzsálemi mufti együttmúködött Hitlerrel.
ma 09:52
 24/43 anonim ***** válasza:

"Úgy akarta beállítani hogy a muszlimok ötlete volt a zsidók kiirtása, gondolta a közvélemény így jobban elfogadja hogy Izrael népirtást végez most a palesztinok ellen."

Aha, tehát lényegében azt a hazugságodat, hogy most népirtás folyna, próbálod megideologizálni azzal, hogy Netanjahu szájába is hazugságokat adsz?

ma 09:52
 25/43 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, hogy ennyire buta vagy, vagy ennyire terrorista."

Bemutatom hogy a cionista zsidó vezető milyen gyülöletkeltő hazug állításokat tesz és szerinted ettől terrorista vagyok? :)

"Natanyahu NEM azt mondja, hogy Hitler a muszlimok vették rá a zsidók kiirtására, hanem azt, hogy az akkori jeruzsálemi mufti együttmúködött Hitlerrel. És ez ismert, bizonyitott történelmi tény."

Hazugság. Ott a videó. Netanyahu szó szerint azt mondta Hitler csak kitelepíteni akarta a zsidókat nem megsemmisíteni. És hogy a mufti mondta neki hogy irtsa ki a zsidókat. Mivel Amin al-Husszeini palesztin muszlim és mufti is volt így Netanyahu célja a palesztinok, muszlimok rágalmazása volt ezzel. Úgy akarta beállítani hogy a muszlimok ötlete volt a zsidók kiirtása, gondolta a közvélemény így jobban elfogadja hogy Izrael népirtást végez most a palesztinok ellen.

ma 09:55
 26/43 anonim ***** válasza:
82%
Megnéztem a videót. Valóban nem szerencsés a megfogalmazás, de sehol nincs benne olyan állítás amely Hitlert felmentette volna, sem olyan, ami akár a muszlimok, akár a palesztinok ellen szólt volna. Egyetlen konkrét ember van megjelölve a nácik cinkosaként, és az al-Husseini.
ma 09:56
 27/43 anonim ***** válasza:
82%

"Mivel Amin al-Husszeini palesztin muszlim és mufti is volt így Netanyahu célja a palesztinok, muszlimok rágalmazása volt ezzel."

Al-Husseinit rágalmazta, nem a palesztinokat és nem a muszlimokat. Ha ilyen hazugságokat kell mások szavaihoz hozzáköltened, hogy érvelni tudj, ezzel pont azt bizonyítod, hogy az érved hamis.

ma 09:59
 28/43 A kérdező kommentje:

"A britek és az amcsik rengeteg német párti arab országban tettek rendet, ami nagyon sok zsidót mentett meg."

Hazugság. Hol segítettek a muszlimok a náciknak a zsidók kiirtásában?

"Marokkó pedig anti náci ország volt. Utálták a nácikat. Tehát a muszlim nem egy nép, hanem a vallásosak. Sokkal többet számított az adott ország kultúrája, mint a vallás, mert aki muszlim az nem változott azonnal Hitlerfanná."

Az iszlámmal teljesen ellentétes a náci ideológia ezért a muszlimok mindenhol védték, segítették a zsidókat szóval hiába hazudozol.

"Neteanjahu meg állított valamit, félig hiteltelen. Állítása szerint Hitler hozta meg a döntést, az ő felelőssége a holokauszt és Huszeini volt a felbujtó."

Megint hazudsz. Nem ezt mondta. Netanyahu szó szerint azt mondta Hitler csak kitelepíteni akarta a zsidókat nem megsemmisíteni. És hogy a mufti mondta neki hogy irtsa ki a zsidókat.

"Ezt nehéz úgy értelmezni, hogy Hitler nem felelős, miközben szó szerint azt mondja, hogy de"

Ez pontosan azt jelenti hogy Netanyahu szerint nem Hitler a felelős.

"Ezt csak közvetve tudja alátámasztani, hogy a zsidók elpusztításának politikájában támogató volt Huszeini. De konkrétumokra semmi bizonyíték."

Nem ismert hogy pontosan mit beszéltek, de az biztos hogy 1941 végén már régen folyamatban volt a nácik általi zsidó népirtás.

"Ez a történelem kiszínezése, hangulatkeltés, propaganda, politikai módszer, de nincs benne több."

Ezt mondom én is. Muszlimok elleni hangulatkeltés, propaganda, gyülöletkeltés a cionista zsidók által.

ma 10:03
 29/43 A kérdező kommentje:

"Azt vágod, hogy te szó szerint ugyanazt teszed, mint Netanjahu?

Érzelmi manipulációra játszol azzal, hogy félreérthető, vagy egyenesen fals állításokat teszel, pont mint Netanjahu."

Hazudsz. Én a tényekből vonok le igaz következtetést. Netanyahu viszont tényekben hazudott.

"Úgy teszel mintha a teljes muszlim világ megvádolásáról lenne szó, holott ilyenre még csak utalást sem tett soha."

Pontosan ez volt Netanyahu célja. A palesztinok, muszlimok megrágalmazása.

"Ahogy később meg úgy teszel, mintha az aktívan náciellenes Marokkói szultán a teljes muszlim világot prezentálná, holott nem. Ez kizárólag az ő politikája volt, a muszlim világ többi részének köze nem volt hozzá."

A muszlim világ többi része is védte a zsidókat. Több példát is hoztam.

ma 10:06
 30/43 A kérdező kommentje:

"Netanyahu szövege csak annak félreérthető, aki félre akarja érteni. Netanyahu pontosan fogalmazott: az akkori jeruzsálemi mufti együttmúködött Hitlerrel."

Idézem szó szerint Netanyahu szavait: Hitler didnt want to exterminate the jews he wanted to expel the jews.

Magyarul Netanyahu szerint Hitler nem akarta kiirtani a zsidókat csak kitelepíteni.

ma 10:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!