Támogatnál egy olyan törvényt, ami arról szól, hogy vallási könyvek kizárólag úgy jelentethetők meg, ha a másképp gondolkodók kiirtására, vagy egyéb módon történő vegzálására felszólító részek cenzúrázva vannak?
Nyilván nem csak nálunk, hanem az egész fejlett világban.
Én alapból nem vagyok egy cenzúrapárti, de ebben az egy esetben úgy vélem, jótékony hatása volna. Csökkenteni tudnánk vele a radikális, terrorista elemek számát.
Úgy jelenhessenek meg, hogy akikről szól, azok adják írásbeli hozzájárulásukat!
Jézus, Allah, és a többiek is.
Ellenkező esetben tüntessék fel, hogy mesekönyv.
Az a baj, hogy az igazán vallásosak, akik gyakorolják is a vallásukat egy csendes kis csoport.
A látszatvallásosak vannak marha sokan, akik nem nyitják ki naponta a Bibliát, Koránt, de a szájuk jár. Nekem a rokonaim rengeteget hőzöngenek, hogy milyen nagy keresztények, meg keresztény Magyarországot, de 30 éve nem voltak templomban.
Csak azt akarom mondani, hogy nem a könyvekkel van baj, és nem is azokkal, akik igazán hisznek egy vallásban, hanem akik felhasználják mindezt.
2:
Azzal a különbséggel, hogy a vallási könyvekben gyakran a pozitív hős a tömeggyilkos, és még meg is ideologizálják. Ezzel együtt a Bibliát pontosan ugyanazért nem bántanám, amiért a Mein Kampfot sem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!