Jött egy felszólitó levél nekem mert jártam egy tanfolyamora és nem tudtam befizetni teljesen. Ez nem támogatott tanfolyam volt. Ha nem tudok fizetni, birosági tárgylás is lesz. A tartozásom még kb.93000 Ft. Lecsukhatnak?
Figyelt kérdés
2009. dec. 13. 02:57
1/5 anonim válasza:
Nem csuknak le,de a tartozást kamatokkal,végrehajtási költségekkel megnövelve kifizettetik veled.Vedd fel a kapcsoltot azzal,aki írta a felszólító levelt,és ha nem tudod egyösszegben kifizetni,akkor kérj tőlük részletfizetést.Olcsóbb,mintha megvárod a Bírósági tárgyalást.
2/5 anonim válasza:
Nem fognak ezért lecsukni, de én is azt javaslom, próbálj megegyezni a tanfolyam szervezőjével.
3/5 anonim válasza:
Bírósági tárgyalás nem igazán hiszem, hogy lesz. Ugyanis polgári követelést első körben - pláne mivel 200e Ft-ot meg nem haladó - csak nemperes eljárásban, fizetési meghagyás kibocsátását kérve tudnak bíróságra vinni. Ha pedig te nem mondasz ellent a fizetési meghagyásnak, minden tárgyalás mellőzésével fog jogerőssé válni...
4/5 anonim válasza:
Talán ha lesz munkahelyed, letiltják a béredből, havonta max a bér 33%-a tiltható le.
5/5 A kérdező kommentje:
Akkor most elég ha irok az ügyvédnek egy e-mailt,amiben megemlitem neki hogy lesz munkahelyem nemsokára és hogy onnan vonják le,szeretném elkerülni a birósági tárgyalást?
2010. jan. 2. 16:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!