Egy aránylag uj törvény kapcsán ha a címzett nem veszi át az ajánlott felszólító levelet akkor az kézbesítettnek tekinthető jogilag. De mi a helyzet ha a posta "elköltözött" megjelöléssel dobja vissza?
Bárki felé, akivel olyan szerződésben állsz, hogy felszólító levelet küldözgessen adott esetben, köteles vagy az elérhetőségeidben beállt változást rövid határidőn belül jelezni. Tehát ha elköltöztél, és nem ér utol a levél, az is a te hibád.
A "nem veszem át" játékot csak tértivevényes levéllel lehet megjátszani, de éppen ezért nem is tértivevényesen küldik az ilyen leveleket.
"Ez nem új törvény, kézbesítési vélelem"
De már jócskán rendszerváltás utáni. Talán 2000. körültől van így, előtte nem így volt. Az ajánlott levél átvételét ugyanúgy alá kellett írni, mint ahogy ma már csak a tértivevényest kell.
az aránylag uj alatt kb. ezt értettem, igen én is úgy emlékeztem 2000 környékén jött.
oké alá kell iratni de mi van amikor nem irják alá?
és a kérdés igazából az, hogy történik e valami ügymeneti lassulás elköltözött esetén vagy ugyanaz mintha megtagadná az átvételt vagy nem kereste?
Ne keverjük a dolgokat.
A kézbesítési vélelem CSAK a hivatalos iratokra vonatkozik. Amit te mint magánszemély adsz fel, ott nincs ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!