Mit csináljak? Mit kéne tennem?
Július 25.én írta a közjegyző, hogy írásban és postai úton közöljem a lakcímemet, 30 napon belül meg kell kapnia.
Föladtam, tértivevényes ajánlottan. A postai követő szerint augusztus 1.én kézbesítve volt.
Azóta hiába várom a tértivevényt. És nem írt a közjegyző sem, hogy megkapta a levelem.
Most mit kéne csinálnom?
Először is ellenőrizd, hogy jó helyre küldted-e, illetve a tértivevényen a visszaküldési cím helyes-e?
Ha mindkettő rendben van, akkor két dolgot tehetsz:
1: Hátradőlsz, és megnyugodsz, mivel a te megtetted a tőled elvárt nyilatkozatot, és valószínű hogy az meg is érkezett.
2: Felhívod a közjegyzőt a problémával, és meg fogja neked mondani, hogy mi a helyzet.
Ilyen helyzetben amúgy a közjegyző válaszlevelére ne várj, mert egyetlenegy hivatal sem szokott válaszlevelet küldeni arról, hogy megérkezett nekik valami (legfeljebb az ügyindító iratok a kivételek)
Köszönöm.
Azt már nem tudom leellenőrizni, hogy a cím jó volt-e. A borítékon biztos, mert azt én írtam.
Az ajánlottat, vagyis a registered-et a postán töltötték ki, én nem is tölthetem ki. Külföld.
Ha a követő azt írja, hogy delivered, akkor valaki alá kellett, hogy írja, azaz náluk kell, hogy legyen.
Megkérdeztem ímélben, hogy most mi van, és még nem válaszoltak.
Odamenni nem tudok, a telefonáláshoz rossz a fülem. Mi van, ha én csak várok, várok, és eltűntették a levelet.
És azt írják az iratokba, hogy nem kapták meg.
De lehet, hogy csak rémeket látok.
Valaki más a közjegyző hivatalából azt írta, hogy jövő hétig szabadságon van a közjegyző.
Arról semmit, hogy mi van levéllel, pedig valaki alá kellett, hogy írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!