Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak? Mit kéne tennem?

Mit csináljak? Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Július 25.én írta a közjegyző, hogy írásban és postai úton közöljem a lakcímemet, 30 napon belül meg kell kapnia.

Föladtam, tértivevényes ajánlottan. A postai követő szerint augusztus 1.én kézbesítve volt.

Azóta hiába várom a tértivevényt. És nem írt a közjegyző sem, hogy megkapta a levelem.

Most mit kéne csinálnom?

2016. aug. 15. 19:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is ellenőrizd, hogy jó helyre küldted-e, illetve a tértivevényen a visszaküldési cím helyes-e?

Ha mindkettő rendben van, akkor két dolgot tehetsz:

1: Hátradőlsz, és megnyugodsz, mivel a te megtetted a tőled elvárt nyilatkozatot, és valószínű hogy az meg is érkezett.

2: Felhívod a közjegyzőt a problémával, és meg fogja neked mondani, hogy mi a helyzet.

Ilyen helyzetben amúgy a közjegyző válaszlevelére ne várj, mert egyetlenegy hivatal sem szokott válaszlevelet küldeni arról, hogy megérkezett nekik valami (legfeljebb az ügyindító iratok a kivételek)

2016. aug. 15. 23:53
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Azt már nem tudom leellenőrizni, hogy a cím jó volt-e. A borítékon biztos, mert azt én írtam.

Az ajánlottat, vagyis a registered-et a postán töltötték ki, én nem is tölthetem ki. Külföld.

Ha a követő azt írja, hogy delivered, akkor valaki alá kellett, hogy írja, azaz náluk kell, hogy legyen.

Megkérdeztem ímélben, hogy most mi van, és még nem válaszoltak.

Odamenni nem tudok, a telefonáláshoz rossz a fülem. Mi van, ha én csak várok, várok, és eltűntették a levelet.

És azt írják az iratokba, hogy nem kapták meg.

De lehet, hogy csak rémeket látok.

2016. aug. 16. 00:50
 3/3 A kérdező kommentje:

Valaki más a közjegyző hivatalából azt írta, hogy jövő hétig szabadságon van a közjegyző.

Arról semmit, hogy mi van levéllel, pedig valaki alá kellett, hogy írja.

2016. aug. 16. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!