Ez egy lerázó szöveg volt a postától, vagy tényleg így van? Mit kéne tennem?
Az alkoholista, semmittevő apámmal élek egy háztartásban, és ha éppen nem a kocsmában van,akkor itthon iszik.
Bármit kapok a postán, 90%,hogy ő van itthon, és ő veszi át.
Természetesen a pénz reményében ki is bontja, ha pénz érkezik eltünteti, (ha nem,akkor is előfordul) de mindig felbontva kapom a leveleim.
A legutóbb egy értesítő jött, nekem és apámnak is.
Én a sajátomat eltettem, ő bement a postára, kivette az övét, és kikérte az enyémet is, amit értesítő nélkül is átadtak neki.
Ezután besétáltam a postára a kis értesítőmmel, keresték a levelem percekig, majd szóltak,hogy hát ezt egy családtag már elvitte.
Ekkor elmondtam a problémám, de ők jogszabályokra hivatkozva leráztak,hogy hát ha egy címen élünk akkor ők kiadják a családtagnak, kivétel ha díjtérítés ellenében ezt külön meg nem jelöli a feladó,hogy csak én kaphatom meg.
Engem ez felháborít, ha egyszer az én nevemre jön, miért veheti át egy családtag?Pontosabban úgy mondták,hogy azonos lakcímen élőknek kiadják.Ha nekem van egy albérlőm, akkor neki is ki fogják adni?
Abszolút fel vagyok háborodva!
A közeljövőben több utánvételes csomagot fogok feladni, mégis mi a francot csináljak?A pénzt vegye át apám mert ilyen életképtelen a posta?(a feladó nem fog semmit sem a saját költségére fizetni,hogy csak én kapjam meg a levelem)
Aki nem tudja ,hogy milyen egy alkoholista, és az a válasza,hogy vele beszéljem meg, azt megkérem,hogy inkább ne is írjon mert csak mínuszt fogok rá adni.
Persze,hogy felháborít, basszus, egyszer vegyék át azt a levelet amit vártok, és soha ne kapjátok meg, akkor majd megnézem mennyire lesztek nyugodtak...mindjárt bocsánatot kérek,hogy nem tetszik,az,hogy más veszi át a leveleim.
2-es, sajnálom,hogy 0 a szövegértésed, és, hogy hiába kértem, hogy ne adjatok olyan választ,hogy apámmal csináljak valamit.
Tudom,hogy nem tudod mi az az alkoholista, csak a leírások alapján, ezért adtad ezt a választ, de ez egy összetettebb dolog, mint hinnéd.
Elméletileg sok megoldás van az alkoholsiták ellenk.Gyakorlatialg meg kettő. 1.megávrod ímg meghal 2. megölöd.
Máshogy nem hagyja abba az ivást.
Harmadik lehetőség: önkéntes segítőcsoport (pl. Anonim Alkoholisták), vagy elvonókúra. Persze ez csak akkor megy, ha apád is akarja.
A kérdésedre válaszolva: Nem csak lerázó szöveg, tényleg így van az érvényes szabályok szerint, azaz családtagok átvehetik egymás küldeményeit.
Amit tehetsz, már írták: bérelj postafiókot. Nem olyan nagy összeg, esetedben bizonyára megéri. Pár naponta besétálsz a postára, megnézed a fiókodat, és kiveszed belőle a cuccokat.
Ha pedig pénzről van szó, akkor jobban jársz, ha bankszámlára kéred a fizetéseket. (Azt nem tudom, működik-e postafióknál; ha igen, akkor nem szükséges a folyószámla.)
Helló!
Én is postás vagyok, és ahogy már itt többet is leírták, valóban a jelenlegi jogszabályok szerint és postahelyi ÁSZF szerint értesítő nélkül is odaadhatjuk közvetlen rokonnak/családtagnak az ajánlott leveleket és az utalványokat is egyaránt, lakcímkártya és személyi igazolvány felmutatása ellenében. Ha azonos a lakcím és valóban igazolható, hogy családtag, akkor átveheti. A postai munkatárs nem tudhatja, hogy Te megtiltottad a faternak, hogy nem veheti át a cuccaid. Ha utánvétes csomagokat adsz fel és sűrűbben, akkor célszerű folyószámlára visszakérni az összeget, egyrészt olcsóbb a feladási díja Neked, amikor feladod a csomagot, másrészt pedig átvétel után hamarabb megkapod az összeget, mintha címre kp-ben kérnéd vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!