Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Netanyahu miért hazudja hogy...

Netanyahu miért hazudja hogy a muszlimok vették rá Hitlert a zsidók kiirtására?

Figyelt kérdés

Netanyahu úgy nyilatkozott hogy Hitler valójában nem akarta kiirtani a zsidókat, de a muszlimok meggyőzték erről. Más zsidóktól is hallottam már ezt a hazugságot. Bizonyítékként pedig egy találkozót említett ami Amin al-Husszeini és Hitler között történt 1941 végén. Ez egy nagyon undorító hazugság, két okból is. Egyrészt felmenti Hitlert aki legalább 6 millió zsidó haláláért felelős. Másrészt a muszlimokat rágalmazza akik a 2. világháború alatt többszázezer zsidó életét mentették meg, nem adták ki őket a náciknak illetve befogadták a menekülő zsidókat.

Hitler már az 1920-as években is úgy nyilatkozott hogy a zsidókat ki fogja írtani. A 30-as években megkezdődött a zsidók üldözése Németországban. Megfosztották őket állampolgárságuktól, egyes szakmáktól, közszférából majd zsidó boltokat, zsinagógákat gyújtottak fel közben százakat öltek meg és megkezdődött a gettósítás. 1939-től elkezdték kiépíteni a koncentrációs táborokat és a zsidó lakosság deportálását. Tehát az említett találkozó idejére (1941 vége) már álltak a koncentrációs táborok és rég megkezdődött a zsidók elleni népirtás, így egyértelmű hogy Netanyahu hazudik. Ez az Amin al-Husszeini pedig csak egy mufti volt Jeruzsálemben akit nem is a muszlimok választottak meg hanem a britek és a találkozó idején már mufti sem volt. Így még azt sem lehet mondani hogy a Jeruzsálemi muszlimokat képviselte, az iszlám világot meg pláne nem és ahogy mondtam 1941 végére a zsidók elleni népirtás már rég megkezdődött így nem al-Husszeini vehette rá erre Hitlert.

Valójában a 2. világháború alatt a muszlimok védték a zsidókat és többszázer zsidó életét mentették meg. Például Marokkó nem adta ki a területén élő zsidókat a náciknak. Törökország vonatokon mentette ki a zsidókat Európából és Albánia is sok zsidót fogadott be. Összességében sok százezer zsidó köszönheti az életét a muszlimoknak.

Elsősorban zsidók válaszára vagyok kíváncsi. Ezek ismeretében nem tartjátok undorítónak Netanyahu hazugságát?

ma 08:50
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
8: Mert kamu. Nehezen hihető, hogy erre 20 év múlva emlékezett vissza úgy hirtelen, miután meghalt az illető.
ma 09:29
 12/43 anonim ***** válasza:
0%

NETANYAHU ILYESMIT SOHA NEM MONDOTT!!!!!!!!

Már megint hazudozol.

ma 09:32
 13/43 A kérdező kommentje:
Erre azért vissza lehet emlékezni. Nem mindennap hall ilyet az ember. És hát Hitler meg is tette, tehát igencsak valószínű hogy tényleg ezt mondta.
ma 09:32
 14/43 A kérdező kommentje:

"NETANYAHU ILYESMIT SOHA NEM MONDOTT!!!!!!!!

Már megint hazudozol."

Kedves hátrom és fél pipás zsidó hozzászóló. Belinkeltem a videót :) De itt van újból ahogy Netanyahu nyilatkozik :)

https://www.youtube.com/watch?v=f9HmkRYlVZw

ma 09:33
 15/43 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez tényleg félreérthető volt, de utólag helyesbítette is a nyilatkozatát:

[link]

ma 09:36
 16/43 A kérdező kommentje:

Tehát akkor tényleg ezt mondta így nem hazudtam igaz? :) Vagyis te rágalmaztál engem.

Netanyahu azért "helyesbítette" mert hatalmas felháborodást keltett és még Izraelből is rengeteg kritikát kapott ami nem csoda tekintve mennyire undorító hazugság. Konkrétan felmentette Hitlert és a muszlimokat rágalmazta akik megmentették a zsidókat.

ma 09:38
 17/43 anonim ***** válasza:
51%

Mondjuk az írásod ettől még ugyanúgy tele van hazugsággal. Pl sehol szó nem volt arról hogy a muszlimok vették volna rá erre. A Mufti nem a muszlimok, de még csak nem is képviselője a muszlimoknak.

Ugyanígy az egész írásod tele van manipulatív, kizárólag a gyűlöletkeltés céljából írt hazugságokkal.

ma 09:39
 18/43 anonim ***** válasza:

"Tehát akkor tényleg ezt mondta így nem hazudtam igaz?"

De, jó pár dologban igen.

"Vagyis te rágalmaztál engem."

Forrást kértem, nem rágalmaztam.

"Konkrétan felmentette Hitlert és a muszlimokat rágalmazta akik megmentették a zsidókat."

Pont ezt a két dolgot nem tette. Igen, hülyeség volt alapvetően amit mondott, és félreérthető is, de az előbbi két állítás egyikét sem tette.

ma 09:40
 19/43 anonim ***** válasza:
63%

Neteanjahu egy szót sem mondott a muszlimokról az eredeti szöveg szerint. Csak Husszeini-t vádolta. A muszlim amúgy is a legmegosztottabb vallás. És országon belül is számított, hogy egy párt Hitler párti vagy nem. A britek és az amcsik rengeteg német párti arab országban tettek rendet, ami nagyon sok zsidót mentett meg. De voltak semlegesebbek, mint Törökország vagy Albánia. Hitler nekik is sok volt, pedig muszlimok. Marokkó pedig anti náci ország volt. Utálták a nácikat. Tehát a muszlim nem egy nép, hanem a vallásosak. Sokkal többet számított az adott ország kultúrája, mint a vallás, mert aki muszlim az nem változott azonnal Hitlerfanná.

Neteanjahu meg állított valamit, félig hiteltelen. Állítása szerint Hitler hozta meg a döntést, az ő felelőssége a holokauszt és Huszeini volt a felbujtó. (Ezt nehéz úgy értelmezni, hogy Hitler nem felelős, miközben szó szerint azt mondja, hogy de). Ezt csak közvetve tudja alátámasztani, hogy a zsidók elpusztításának politikájában támogató volt Huszeini. De konkrétumokra semmi bizonyíték. Ez a történelem kiszínezése, hangulatkeltés, propaganda, politikai módszer, de nincs benne több. Ráadásul már lassan 1 évtizedes hír.

ma 09:45
 20/43 A kérdező kommentje:

"Mondjuk az írásod ettől még ugyanúgy tele van hazugsággal. Pl sehol szó nem volt arról hogy a muszlimok vették volna rá erre. A Mufti nem a muszlimok, de még csak nem is képviselője a muszlimoknak."

Mivel Amin al-Husszeini palesztin muszlim és mufti is volt így Netanyahu célja a palesztinok, muszlimok rágalmazása volt ezzel. Úgy akarta beállítani hogy a muszlimok ötlete volt a zsidók kiirtása, gondolta a közvélemény így jobban elfogadja hogy Izrael népirtást végez most a palesztinok ellen.

"Forrást kértem, nem rágalmaztam."

Egyből azt állítottad hogy hazudok, a forrást pedig mutattam.

"Pont ezt a két dolgot nem tette. Igen, hülyeség volt alapvetően amit mondott, és félreérthető is, de az előbbi két állítás egyikét sem tette."

Pontosan igaz mindkettő.

"Ugyanígy az egész írásod tele van manipulatív, kizárólag a gyűlöletkeltés céljából írt hazugságokkal."

Hol látsz az írásomban ilyet? Pont Netanyahu az aki gyűlöletkeltés céljából tett ilyen nyilatkozatot.

ma 09:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!