Nyugaton idővel elfogadottá válik iszlamofóbnak lenni?
Én sokszor jártam nyugaton és beszélgettem ottani emberekkel. A felszínen persze elfogadóak az emberek, de ha egy kicsit megpiszkálod a témát még nem találkoztam olyan őshonos némettel, franciával, hollanddal, akit ne zavart volna az iszlám terjedése. Maguk a muszlimok, mint kollégák, barátok nem, de maga a vallás és annak a külsőségei, mint fejkendő, mecsetek, minaretek igen.
Amúgy meg a nyugati világ valójában mindig félt az iszlámtól, már Luther is a sátán küldöttének nevezte Mohamedet, a középkorban rengeteg háborút vívott egymással a két világ. Mai kontextusban nézve is tényleg nem kompatibilis egymással a nyugati típusú individualizmus és a muszlim szokások. Maguk az itt élő muszlimok is szenvednek emiatt, keresik az identitásuk, ezt emberileg meglehet érteni, de engedtessék meg az európaiaknak is, hogy ne akarjanak mindent megengedni nekik.
“ nem találkoztam olyan őshonos némettel, franciával, hollanddal, akit ne zavart volna az iszlám terjedése”
És te ezen csodálkozol?
Betolakodok a kertedbe, házadba, levetetem a keresztet a falról, kidobatom veled a kedves emlékeidet, eltartatom magam ingyen, én diktálom, hogy milyen öltözékben jársz.
És akkor még szeresselek is, mert “fób” vagyok?!
Szerintem a két világ tud egymás mellett létezni.
Csak vannak problémás elemek, amiket nem lehet kiszűrni, mert mindenki fél a megbélyegzés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!