Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nyugaton idővel elfogadottá...

Nyugaton idővel elfogadottá válik iszlamofóbnak lenni?

Figyelt kérdés

Én sokszor jártam nyugaton és beszélgettem ottani emberekkel. A felszínen persze elfogadóak az emberek, de ha egy kicsit megpiszkálod a témát még nem találkoztam olyan őshonos némettel, franciával, hollanddal, akit ne zavart volna az iszlám terjedése. Maguk a muszlimok, mint kollégák, barátok nem, de maga a vallás és annak a külsőségei, mint fejkendő, mecsetek, minaretek igen.

Amúgy meg a nyugati világ valójában mindig félt az iszlámtól, már Luther is a sátán küldöttének nevezte Mohamedet, a középkorban rengeteg háborút vívott egymással a két világ. Mai kontextusban nézve is tényleg nem kompatibilis egymással a nyugati típusú individualizmus és a muszlim szokások. Maguk az itt élő muszlimok is szenvednek emiatt, keresik az identitásuk, ezt emberileg meglehet érteni, de engedtessék meg az európaiaknak is, hogy ne akarjanak mindent megengedni nekik.

jan. 2. 13:17
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

“ nem találkoztam olyan őshonos némettel, franciával, hollanddal, akit ne zavart volna az iszlám terjedése”

És te ezen csodálkozol?

Betolakodok a kertedbe, házadba, levetetem a keresztet a falról, kidobatom veled a kedves emlékeidet, eltartatom magam ingyen, én diktálom, hogy milyen öltözékben jársz.

És akkor még szeresselek is, mert “fób” vagyok?!

jan. 2. 13:25
 2/5 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem a két világ tud egymás mellett létezni.

Csak vannak problémás elemek, amiket nem lehet kiszűrni, mert mindenki fél a megbélyegzés miatt.

jan. 2. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Igen, csak cenzúráznak mindent, ami a muszlimok ellen van.
jan. 2. 15:00
 4/5 anonim ***** válasza:
24%
Nem, idővel egyre több és több nyugat európai fog áttérni az iszlámra.
jan. 2. 16:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha majd a muszlim hátterű bevándorlók túl szülik az európaiakat akkor biztosan elfogadhatatlan lesz iszlamofóbnak lenni. Már pedig a születési rátákat el nézve ez bizony nagyon könnyen bekövetkezhet még a mi életünkben, nem valamikor a távoli jövőben.
tegnapelőtt 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!