Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ezért kell az Egyesült Államok...

Ezért kell az Egyesült Államokat utálni?

Figyelt kérdés

Velünk ellentétbe ott az ember az lehet ami akar ha megdolgozik érte.

"Amerikában ez az egyik legcsodálatosabb dolog, hogy ha céltudatosan dolgozol, akkor sikeres lehetsz. A férjem, gyakran mondogatta az elején, hogy Amerikában bármit elérhetsz, én kicsit szkeptikus voltam (magyar vagyok végül is), de beláttam, hogy igaza van."

És ott meg is lehet élni.

"Az életszínvonal magasabb, mint Magyarországon és ennek következményeként az emberek is általában kiegyensúlyozottak és boldogok."

Az árak ott mint Pest. Kivéve a lakás és ingatlan.

"Washington belvárosában elég drága a parkolás, egy órára 2 dollár (350 forint), de ha egész nap maradsz, az 20 dollár (3 500 forint) fölött van. A mozijegy ára 8 dollár (1400 forint), egy kávé a Starbucksban 3-9 dollár (525-1575 forint), a méretétől függően. A sör árát nehéz meghatározni, attól függ, hogy milyen étteremben rendeled. Általában a ruhák és kozmetikumok ára alacsony. Minden alkalommal, amikor elindulunk családtagokkal és magyarországi barátokkal vásárolni, mindenki megdöbben, hogy mennyivel olcsóbbak itt a ruhák, beleértve a Tommy, Nike, Ralph Lauren és minden egyéb márkát. A nővérem imádja a cipőket, és rendszeresen megjegyzi, hogy itt öt párat tud venni abból a pénzből, amiből Magyarországon egyet. A buszjegy áráról fogalmam sincs, a metró itt népszerű tömegközlekedési eszköz, és kb. 5 dollár (875 forint) egy napi jegy."

/O'Connor Judit - Washington/

[link]

És sok más példa van még erre.

[link]

2010. nov. 6. 06:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Azért jó lenne ha nem szállnál el magadtól és a nagy amerikádtól! Az internetet (legalábbis a mai formáját) egy brit találta fel a CERN-ben. És nehogy azt hidd, hogy amerika sz_rta ki még a spanyol viaszt is. Amerika szinte nem is gyárt semmit, mindent szinte Kínában gyártanak és igancsak sok termékből van európai. De a te kérdésed is meg lehet fordítani! Ha ennyire amerika rajongó vagy, akkor ne vegyél se európai, se ázsiai kocsit, ne vegyél olasz esetleg francia márkájú ruhát, stb... Ja és mellesleg, ha az amerikaiak olyan jók, akkor miért van az, hogy rajtuk kívül a világon legtöbben vagy európai vagy ázsiai autót vesznek? Csak nem azért mert nem tetszik nekik az ízlésficam kinézetű autóik? Európában közismert, hogy 50 méterről ki lehet szúrni az amerikaiakat, annyira szarul öltözködnek. Európa mindig is a kifinomultság és a kultúra kontinense volt. Ennek így is kell maradnia.

És azt sem értem, hogy a sok amerika rajongó miért nem megy oda ha annyira tetszik neki?

2010. nov. 6. 17:11
 22/33 A kérdező kommentje:

"Ha ennyire amerika rajongó vagy, akkor ne vegyél se európai, se ázsiai kocsit, ne vegyél olasz esetleg francia márkájú ruhát, stb."

Nem ugyanaz. Én nem rühellem ezeket az oszágokat.

2010. nov. 6. 22:49
 23/33 A kérdező kommentje:

Nem teljesen a CERN volt aki feltalálta. Ők a 80-as években kezdték el fejleszteni.

A 60-as években az USA katonasága katonai célokra kezdte el használni. Innen indult ki.

"A gyökerek az 1960-as évekig nyúlnak vissza, a történet katonai fejlesztések civil szférába való átszivárgásával kezdődött. Abban az időben merült föl ugyanis az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép-hálózat szükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei működőképesek maradnak."

2010. nov. 6. 22:57
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért írtam, hogy a mai formájában. Meg kellene tanulnod olvasni. 90-ben Tim Berners-Lee találta fel a webet, ami nélkül nem beszélhetünk a mai értelemben vett netről. És különben is meg lehet nézni azt a sok amerikai tudóst. Egyiküknek sincs amerikai neve, mind külföldön született. Na ennyit az amerikai tudományról...

"Nem ugyanaz. Én nem rühellem ezeket az oszágokat."

Persze, hogy nem ugyanaz. Nem ők ölnek dollármilliárdokat a kultúrájuk tejesztésében. Amerikát egy paraszthoz tudnám hasonlítani, aki be akar kerülni a városi emberek közé (Európa), ott aztán összevitatkozik a helyi nagymenővel (1-2. vh), megveri és ezután ő lesz az etalon. Az eddig kifinomult városiak az ő viselkedését utánozzák, csak azért mert most ő van pozícióban. De ez a viselkedés degradáló mivel, hát az USA egy "paraszt", aki kb így viselkedik: "Háu nézzétek, hougy szájbafingottám áz Eürzsit! Hahaha!" Ez nála a kultúra legmasabb foka! Komolyan mondom egyszerűen nem szabadna létezni! Nem szoktam egy kultúrát sem becsmérelni - főleg olyanokat nem mint a több ezer éves kínai és indiai - de ezt nem lehet kultúrának nevezni. Ez az emberiség szégyene!

Hála Istennek már nem sokáig lesznek ők a világ urai, a dollár értéke egyre csökken - a FED nyomatja rendesen a játékpénzt, emiatt Berlin is beszólt neki tegnap - , nemsokára elveszíti tartalékvaluta szerepét is.

Véleményem szerint az EU-nak is létre kellene hoznia egy hollywood szerűséget, ha nem akar amerikai lenni. Az indiaiak és a kínaiak is ezt tették. Nekik bejött.

2010. nov. 7. 10:07
 25/33 anonim ***** válasza:
hát néhány millió indián lemészárlásával loptak maguknak egy országot. Grat nekik de amikor hitler bácsi csinálta ugyan ezt az már hü de nagy bűn volt.
2010. nov. 8. 18:29
 26/33 A kérdező kommentje:

"hát néhány millió indián lemészárlásával loptak maguknak egy országot. Grat nekik de amikor hitler bácsi csinálta ugyan ezt az már hü de nagy bűn volt."

Történelem hiány. Azok az európaiak voltak. Vagyis a gyarmatosítók.

2010. nov. 8. 18:50
 27/33 anonim ***** válasza:

[link]

a "tisztogatást" ekkor fejezték be. és 1900 évekbe is irtották őket

2010. nov. 8. 19:02
 28/33 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel a keresztényeket is lehetne utálni.(keresztes hadjáratok)
2010. nov. 8. 19:05
 29/33 anonim ***** válasza:
Az Egyesült Államokat európai szabadkőművesek alapították.No comment.
2010. nov. 8. 20:47
 30/33 anonim ***** válasza:

"Ha a "kizsákmányoló" Amerika nem élelmiszersegélyezné pl. Egyiptomot vagy a palesztinokat, milliónyi muzulmán pusztulna ott éhen. Ja, hogy amerikai zászlókat égetnek? Talán, mégsem Amerikában van a hiba?"

Igen, és milliónyi ember is pusztul éhen, főleg a 3.világban, ahova el sem jut a segélyszállítmányok java, vagy ha el is jut, nem a nyomorgókhoz jut el, hanem a kormányszimpatizáns ( amerikai)katonák már a határon megsarcolják, holott dőzsölnek a jólétben.

Palesztinába is küld az USA segélyeket?!Hiszen Izrael csatlósa, nem fogja a saját gazdáját arcul köpni, a szégyentelen, segélyeken élő terrorállamot.

2010. nov. 8. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!