Ezért kell az Egyesült Államokat utálni?
Velünk ellentétbe ott az ember az lehet ami akar ha megdolgozik érte.
"Amerikában ez az egyik legcsodálatosabb dolog, hogy ha céltudatosan dolgozol, akkor sikeres lehetsz. A férjem, gyakran mondogatta az elején, hogy Amerikában bármit elérhetsz, én kicsit szkeptikus voltam (magyar vagyok végül is), de beláttam, hogy igaza van."
És ott meg is lehet élni.
"Az életszínvonal magasabb, mint Magyarországon és ennek következményeként az emberek is általában kiegyensúlyozottak és boldogok."
Az árak ott mint Pest. Kivéve a lakás és ingatlan.
"Washington belvárosában elég drága a parkolás, egy órára 2 dollár (350 forint), de ha egész nap maradsz, az 20 dollár (3 500 forint) fölött van. A mozijegy ára 8 dollár (1400 forint), egy kávé a Starbucksban 3-9 dollár (525-1575 forint), a méretétől függően. A sör árát nehéz meghatározni, attól függ, hogy milyen étteremben rendeled. Általában a ruhák és kozmetikumok ára alacsony. Minden alkalommal, amikor elindulunk családtagokkal és magyarországi barátokkal vásárolni, mindenki megdöbben, hogy mennyivel olcsóbbak itt a ruhák, beleértve a Tommy, Nike, Ralph Lauren és minden egyéb márkát. A nővérem imádja a cipőket, és rendszeresen megjegyzi, hogy itt öt párat tud venni abból a pénzből, amiből Magyarországon egyet. A buszjegy áráról fogalmam sincs, a metró itt népszerű tömegközlekedési eszköz, és kb. 5 dollár (875 forint) egy napi jegy."
/O'Connor Judit - Washington/
És sok más példa van még erre.
"Az egy nagyon helyes dolog, hogy az USÁ-ban a mai napig van kivégzés. Igény itt is lenne rá, kezdhetnénk pl az MSZP-SZDSZ formációval, aztán jöhetne Dávid Ibolyka."
Nem helyes, ugyanis a nyugati elvek ellen való barbár szokás. Annak támogatói is ugyanilyen barbárok. A hazaárulókat pedig a bíróságnak kellene elítélni, aztán pedig a börtönbe záratni. Ha ez nem megy, akkor az azért van, mert a magyarok demokrácia értelmezése elég "sajátos" és belefér a többségnek egy ilyen hazaárulás is. Magyarországon csak olyan politikusok lesznek, amilyet a rendszer és nép kitermelt magának. (Ami tükrözi a magyar mentalitást; ez addig nem fog változni, amíg a magyarok mentalitása is ilyen "Balkáni" marad)
"Most lehet lepontozni, de amit ezek csináltak, az hazaárulás. Amerikában ezért gondolkodás nélkül halálbüntetést osztanak. Teljesen jogosan."
Szerintem ez a te véleményed, habár nem értek egyet veled, de ezért lepontozni baromság. Viszont ha jól tudom hazaárulásért ott sem végeznek ki, csak ilyen sorozatgyilkosságokért, stb... De akkor is barbár szokás.
"És kicsit sántít a példád, mert azok után, hogy gazdaságilag kirabolta azokat az országokat a segélyezés a minimum. "
Mikor és kiket rabolt ki gazdaságilag, hm?
"Mikor és kiket rabolt ki gazdaságilag, hm?"
Hát nem is tudom, talán a Palesztínokat, amikor hozzájárultak Izrael létrejöttéhez. Engem abszolút nem érdekel sem Izrael, sem pedig Palesztína; éppen ezért nem foglalok állást mivel nyugatiként én is élvezem az Izraeli "helyőrség" előnyeit. De azért a tények attól még tények maradnak.
"Az EU több segélyt küld. "
Ühüm. Ha a magyarok tudnák, hogy az EU többel segélyezi a semmirekellő palesztinokat, mint amit Magyaro. kap az EU-tól, akkor itt sem hasznosidiótáskodnának annyian a palesztinok miatt.
Mellesleg az EU országok elleni muzulmán terrortámadások (pl. London, Madrid) után is spontán örömünnep tört ki szerte a muzulmán világban. Pedig nem vall sok észre tőlük abba a kézbe harapdálni folyamatosan, amelyik enni ad. Az EU és Amerika türelme fogyóban van a muzulmánokkal szemben. Akkor aztán nekik annyi.
Mellesleg az amerikai kultúrát senki sem kényszeríti rád. Nem kötelező a McDonalds-ban enni, nem kötelező CSI-t meg Született feleségeket nézni. Nekem néhány kattintás a távszabályzómon és nézhetek orosz, kínai vagy spanyol csatornát is, ha ahhoz van kedvem. Vagy az Al-Jazeerát. A nyugati demokrácia jóvoltából megtehetem.
"Ühüm. Ha a magyarok tudnák, hogy az EU többel segélyezi a semmirekellő palesztinokat, mint amit Magyaro. kap az EU-tól, akkor itt sem hasznosidiótáskodnának annyian a palesztinok miatt."
Én csak azt állítottam, hogy az USA kizsákmányolta a Palesztínokat. Hogy jön ide az EU? Amúgy is írtam, hogy abszolút nem érdekel sem Palesztína, sem pedig Izrael.
"Mellesleg az EU országok elleni muzulmán terrortámadások (pl. London, Madrid) után is spontán örömünnep tört ki szerte a muzulmán világban. Pedig nem vall sok észre tőlük abba a kézbe harapdálni folyamatosan, amelyik enni ad. Az EU és Amerika türelme fogyóban van a muzulmánokkal szemben. Akkor aztán nekik annyi."
Ez igaz! De Amerika esetében egyátalán nem igaz az amit írsz. Szerinted az nem türelmes, aki hagyja hogy a 9/11 helyszínének közelében mecsetet építsenek? Európában is csak azért van ez mert a jobboldal és vele együtt a szélsőjobb megerősödött. Amúgy egyet értek.
"Mellesleg az amerikai kultúrát senki sem kényszeríti rád. Nem kötelező a McDonalds-ban enni, nem kötelező CSI-t meg Született feleségeket nézni. Nekem néhány kattintás a távszabályzómon és nézhetek orosz, kínai vagy spanyol csatornát is, ha ahhoz van kedvem. Vagy az Al-Jazeerát. A nyugati demokrácia jóvoltából megtehetem."
Te hülye vagy? A csapból is az amerikai folyik, az összes csatornán. Szerinted ki fog spanyolt vagy francia adót nézni, ha az amerikai sorozatok vannak agyonterjesztve? Én is nagyon szeretem az európai filmeket, de azok hogy tudnának versenyre kelni az amerikai dollármilliárdokkal? Szerinted Európának és a kultúránknak egyáltalán van esélye? Ott milliárdokkal támogatják a saját igénytelen sz_rjuk terjesztését. Nem csodálkoznék, ha húsz év múlva csak rap zenét lehetne hallani, az összes forma 1-es pálya oválissá lenne átépítve és az olyan nevek mint Real Madrid vagy Manchester United amerikai foci csapatok nevét jelentené.
Én ezért is vagyok híve az EU-nak. Egyszerűen, ha nem akarunk Amerika 2.0 lenni akkor muszály összefognunk mert egyedül gyengék vagyunk.
"Én ezért is vagyok híve az EU-nak. Egyszerűen, ha nem akarunk Amerika 2.0 lenni akkor muszály összefognunk mert egyedül gyengék vagyunk."
Messzemenőkig egyetértek én is ezzel. Csak sajnos ez rajtunk európaiakon is múlik, méghozzá nagyon. Ha egyszer erre van igény, kereslet, akkor ezt fogják nyomatni és kész.
"Irritál a kultúrája, és főleg az, hogy a mienket (Európa) meg egyenesen eltiporják."
Amerikának nincs kultúrája. A sok bevándorló kultúrái olvadtak össze. Pl van ott ázsiai, afrikai, EURÓPAI.
"Mindenki utálja azt, akinek a sajátjánál nagyobb vagyona, lehetőségei vannak. De fordítsuk meg a dolgot: nem kell álszentnek lenni, bármelyik ország olyan lehetőségekkel mint az Egyesült Államok ugyanúgy kihasználná a saját helyzetét és ezzel a többi országot a saját érdekeiért. Sőt, lennének országok, amelyek rosszabbak is lennének."
Pontosan. Amerika tudta, hogy lehet kihasználni. Mindegyik ország, ha tehetné kihasználná a többit.
"Mellesleg az amerikai kultúrát senki sem kényszeríti rád."
Pontosan. Nem áll melletted senki, hogy azt keljen nézni. Egyszerű kikapcsolod a tv-t. És azért van sok amerikai film mert hollwood a filmgyártás fellegvára. Én döntöm el, hogy mit akarok nézni. De ez a nagy ránk erőltetik a kultúrájukat akkor nem nézed, de akkor nem használj semmi amerikait. Ja de a net is az. Kapcsold ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!