Szerintetek ki volt az Egyesült Államok történetének legjobb elnöke?
Sok jó elnök volt, nézőpot kérdése.
John Adams-et mondanám, indok annyi, hogy nélküle ma nagyon nagy valószínűséggel nem létezne USA. Hogy jobb lenne ez nekünk, vagy rosszabb, abba most ne menjünk bele, nem ez a kérdés.
"Ez egyetlen igaz elnöke az John F. Kennedy volt."
Szerintem Kennedy csak egy kis mitugrász volt, felkapta a média és kész.
Első vagyok. Mert a konfliktusok miatt és a kortársai nézetei miatt a franciák eltörölték volna őket a fiatal kormánnyal együtt. A közvéelmény nem szerette, nem tudta befogni a száját, rossz természete is volt, de tudott nagyban gondolkodni. Franklin Delano Roosewelt is jó elnök volt.
Kennedy egy visszás figura, a média kapta őt fel, a háttérben csúnya ügyei voltak, ügyeskedni próbált, ezért is választotta Johnsont alelnöknek, gesztusként. Arra nem számított, hogy el is fogja fogadni, utána már le akarták róla beszélni... de mindegy, ezek más kérdések. Szerintem továbbra is John Adams volt az egyik legkiemelkedőbb államférfi Amerika szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!