Miért és mikor lett az összes nyugati és európai jobboldali párt fasiszta? Mi vezeti a jobboldalt elkerülhetetlenül diktatúrához és népirtáshoz?
Mert a populista bullshtekben látják a megoldást a valódi diskurzus helyett.
Az nem biztos, hogy mindenkire mérve megfelelő megoldás, hogy 1000 emberből 100 elég hangosan ugyanúgy akar valamire megoldást találni.
5, én balos média olvasása nélkül is megmondom, hogy azok a megoldási javaslatok, amiket többek közt a magyar kormánypárt is javasolt sokszor egy-egy európai probléma megoldására, az a legrosszabb náci időket idézi bennem.
Ha valaki elvégez egy bizonyos alapfokú tanulmányokat, amiket álltalános és középiskolákban szokás tanitani, majd olvas 1-2 történelmi jellegű könyvet, akkor ki fog benne alakulni egy önálló világkép és tud kritikai gondolkodni, balos média nélkül is.
"Miért és mikor lett az összes nyugati és európai jobboldali párt fasiszta?"
nem lett az. és a fasizmus az sokkal inkább baloldali eszme, mint jobboldali. Mussolini hithű kommunista, csak a háborúpártisága (mert úgy gondolja háború nélkül nem lesz kommunista forradalom) miatt kivágják a kommunista pártból és ezért alapít egy saját mozgalmat, ami 99%-ban megegyezik a kommunizmussal.
"Mi vezeti a jobboldalt elkerülhetetlenül diktatúrához és népirtáshoz?"
semmi. a jobboldal nagyon ritkán lesz diktatórikus és népírtó (van rá példa, de nem jellemző). ami ehhez szokott vezetni, az a baloldali, majd én megmondom neked mi a jó, majd én tudom mi vezet a nagyobb jóhoz mentalitás.
a szélsőjobb az esetek többségében nem "nagyon jobboldali", hanem autoriter bal és azért a baloldali formációkkal harcol, mert ugyanazokat az embereket kb. ugyanazzal akarja megszólítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!