A székelyek a saját "rezervátumukat" teremtették meg azzal, hogy nem tanultak meg jól románul? Mert Hargita és Kovásza megyéken kívül a román nyelv nélkül már nem lehet érvényesülni.
" 30/59 A te válaszod:
12%
Románia miben gátolja a székelyek kultúrájának megőrzését? Tilos a székelyeknek magyarul beszélniük? Nem élek ott, nem tudom mi folyik ott, beismerem, tudatlan vagyok. De akkor elmondanád, hogy konkrétan mik a problémák?
tegnap 16:59"
Ezt felteszem újra.
"59
Nem vagytok elnyomva úgy mint Funár alatt ám önként beolvadtok. Ezért vagytok már csupán 14%.
Vegyes házasság. És ez pont a román nyelvtudás miatt van, amit annyira szidsz."
És ez miért baj? Miért baj az, hogy 100+ év óta Románia részeként egyre inkább beolvadnak Romániába? Ez egy természetes folyamat.
Miért baj az, hogy megtanulnak együtt élni békében, szeretetben a székely meg a román?
Te tényleg csak a nemzetiségét, bőrszínét nézed meg a másik embernek?
A gyakorlatban mivel értékesebb egy 100% árja székely vérű ember, mint mondjuk egy 50-50% román-székely? Az már nem is Ember a szemedben?
Vagy nem értem a problémádat.
Általános iskolában megtanultunk számolni %-ot, felnőttként érdemes lenne azt is megtanulni, hogy embertársainkra nem csak egy számként tekintünk egy statisztikában, hanem Emberként.
""Románia miben gátolja a székelyek kultúrájának megőrzését?" Nyugodtan nézz utána. Hargita és Kovászna megye tele van magyar iskolákkal, és magyar kulturális intézményekkel. Mindkét megye vezetése magyar. Hargita Megye Tanácsa( megyei önkormányzat) [link] Kovászna Megye Tanácsa( megyei önkormányzata) [link] Láthatod, hogy csak és kizárólag magyarok vannak minkét megyei önkormányzat vezetésében."
Hmmm... éééés ezzel gátolva vannak? Vagy nem értem. Lehet fordítva ülök a lovon, de ez számomra nem hangzik elnyomásnak. :D
De akkor mi a baj?
Megnéztem a videót, nem látok magyar-székely zászlóégetést, Securitate-t akik agyonvernék a székelyeket. Egy normális ünnepség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!