A székelyek a saját "rezervátumukat" teremtették meg azzal, hogy nem tanultak meg jól románul? Mert Hargita és Kovásza megyéken kívül a román nyelv nélkül már nem lehet érvényesülni.
130 Akkor mégegyszer, tagoltan, hogy még egy tápos is megértse: NEM AD-JA NEKÜNK A PÉN-ZE-TE-KET OR-BÁN!
Tudom, hogy kemény munka az értelmezés, pláne egy olyan színvonalú oktatási rendszer végtermékeként, amilyen Tápiában van, de szedd össze magad, összpontosíts és próbáld megérteni:
SEMMIT, EGY BÜDÖS VASAT SEM KAPTAM SOHA ÉLETEMBEN a mocskos pénzetekből!
NULLA FORINTOT!
Kunyerálni ti szoktatok, méghozzá attól az EU-tól, amelyikkel harcban álltok!
Az erdélyi magyarok SEMMIT NEM KUNYERÁLTAK, SOHA!
Ha adott valamit a tápos kormány, legfennebb EGYESEK ELFOGADTÁK!
Én még ezek közé sem tartozom, őszintén undorodom a pénzetektől IS!
Én az ADÓMBÓL rengeteg moldáviai, ukrajnai, szerbiai ROMÁN taníttatását támogattam - mert Románia számára ez ALAP, hogy támogassák a határon túli kisebbségeiket!
Leéltem úgy egy életet, hogy SOHA nem hallottam románt arra panaszkodni, hogy az ő adójából (meg az ENYÉMBŐL!) miért támogatja Románia a határon túli románokat - csakis az ellenkezőjét: hogy nem tesz ELEGET, hogy KEVÉS!
Ennyivel jobb, egészségesebb, összetartóbb nép a román mint a táposmagyar!
Meg is nyerték a történelmet, éppen ezért - miközben ti a béka valaga alá csúsztatok Európában, Romániából regionális középhatalom lett! Mert egy sajátjait és önmagát szerető nép!
Summa summarum, mégegyszer, lassabban: NEM KAPTAM ÉS NEM IS KUNYERÁLTAM A BÜDÖS PÉNZETEKBŐL SOHA EGY VASAT SEM!
Ellenben AZ ÉN ADÓMBÓL tanul INGYEN a romániai egyetemeken a határon túli román!
Egyéb hazugság?
132 "Amúgy bárcsak pénzelné Orbán az erdélyi magyarokat, húznék is egyből oda biztos jobb a hangulat."
Az a rossz hírem, hogy egyáltalán nem pénzel minket - a jó viszont az, hogy valóban jó a hangulat! Magyarországhoz képest mindenképp!
A pénzért viszont kár felkerekedni! :))))
Csak hogy értse mindenki: kizárólag a gyerekek után jár egy évi egyszeri 100 ezer forintos támogatás.
Átváltva ez 1500 lej. A HAVI átlagkereset Romániában 8532 lej. A minimálbér 3700 lej.
Tehát egy ÉVRE igényelhet egy szülő egy egyszeri juttatást, ami egy fél muinimálbérnél is kevesebb.
Ez az a frenetikus nagy "pénzosztás", amire a s.ggüket verik a földhöz egyes táposok - hogy ők most ki vannak fosztva! Egy átlag stadionra vagy kisvasútra a sokszorosát költi el a magyar kormány - de mi sem természetesebb, mint hogy táposékat nem azok a tételek zavarják (Európa legkorruptabb országában!), csakis az, amit határon túli GYERMEKEK anyanyelvi oktatására fordítanak...
"Cigány egy nép. Nem hogy tudatlan,
nem az a baj: nem is akar
tanulni! — Bárgyú zsibbadatban,
másfél ezer éve, míg vihar
zúgott körötte (tudniillik
a szellemé), ül bávatag;
igricei — míg múlton múlik
az idő — fölvonítanak
olykor; a jobb nép vigad sírva,
hogy ,,hajh, a régi szép idők!",
s hogy aszongya: ,,így volt megírva"
s hogy aszongya: ,,hajh, azelőtt" —
és így tovább. —
Melyik úristen
írta meg így? mikor? hova?
hisz tohonyaságban térdiglen
caplatott már Árpád lova;
eszik, iszik, ölel és alszik
,,az istenadta nép" rogyásig
s robotol nyögve (égre hallszik)
— mit néki más, mit néki másik —,
méri magát a sárga földdel;
az okosabbja is azért járt
tanulni külországokon,
hogy vettessék Gyulafehérvárt
le a toronyból! fű se zöldell
sírján, mert sírja sincs: a hon
ennyi — vagy volt csak; a modernje
kimegy, kitanul és kitűnik
és szétszóródik, mint a pernye,
és anyanyelvének betűit
mintha bal kézzel írná már; a
nyelve hánytató makaróni,
és a haza emléke pára
(isten, ki tudná fölsorolni
e sok miért — miért-nemet!) —
nagynéha, talán, meglehet,
hogy izzón szívébe hasít:
élnek — ha élnek — rokonok
a Kárpátoktól le Vasig;
s itt benn és odakünn konok
dühvel marják egymást: mit elvet
az egyik, az a jó az ellen-
félnek; s egy-gyöngyünket, a nyelvet
disznók elé szórjuk, a szellem
őrét hátulról ütjük főbe,
mint se tatár, török, se német
nem bírta, és ,,tejfoggal kőbe..."
s szánk a másik száját enné meg — —
cigány egy nép, nem tesz, csak jajgat,
hogy ez s az eladta magát,
és az s ez el fogja előbb-
utóbb.
Feleim, vigasztalhat,
hogy jól becsapja a vevőt.
Véres porond. Korlát, se gát.
Önkéntes gladiátorok:
egyik a másra acsarog
és támad újra, újra, újra,
s az öregisten hüvelykujja
lefelé bök — rajt, hejjehujja!
Nyomunk a szél porral befújja.
Hát ezek vagyunk, magyarok."
- ennyit érdemes ehhez hozzáfűzni. Szilágyi Domokos keserű szavaival...
135 Mégegyszer, hogy egy nagyon síkagyú tápos is megértse: NEM TUDJUK VISSZAKÜLDENI - MERT NEM KAPTUK MEG!
Ami nincs a birtokomban, nem tudom odaadni, bárhogy kunyerálsz, tápos!
A te pénzedből meg amúgy se küldött a miniszterelnököd semmit. Az a "rengeteg" támogatás, amit ide küldött, bőven kijön a saját szavazóinak az adójából, akik viszont helyeslik, hogy oda küldi, ahova.
Vedd úgy, hogy a te adód otthon maradt, jó célokra! Minden Gucci-táskát te magad finanszíroztál, jó?
Fogd fel úgy, hogy határon túlra csak a fideszesek adója ment - a te adód a legjobb helyre került: Svájcba, ahol Orbán Ráhel - magyar helyett angol! - nyelvű oktatását támogathattad!
Na megnyugodtál? Jobb egy kicsit?
Az értelmesebbje számára pedig elmondom: Orbán Viktor erdélyi presztízsberuházásai és strómanokon keresztül történő bizniszei NEM AZ ERDÉLYI MAGYARSÁGOT TÁMOGATJÁK!
Ugyanígy terjeszkednek az Adrián, Fimumében, finanszírozzák a belgrádi vasútat, befektetnek Afrikába - és ember nincs, aki a közpénz útját átlátná!
Csak nagyon hülye táposok képzelik azt, hogy azok a közpénzmilliárdok, amelyekből Erdélyben bizniszel a kormányuk, valaha is eljutnak az erdélyi magyarokhoz!
Szállodaláncokat vásárolnak fel, kastélyokat, földeket, erdőket - ahová az erdélyi magyar aztán a lábát nem teheti be!
Felépítenek pár stadiont, ugyanúgy túlárazva, a saját cégeikkel persze, a túlárazás hasznát meg VISSZACSORGATJÁK A PÁRTNAK (úgyhogy nyugi, visszamegy az Magyarországra, az ő zsebükbe!).
Szemkiszúrásnak megtámogatnak egy-egy szobrot, épületfelújítást. De kapargasd csak meg a felszínt: magyarországi, fideszes szobrász gázsiájába megy a pénz!
Finanszíroznak egy magyar rendezvénysorozatot - juppiiiii! Nézz csak mögé: KÖTELEZŐ Mága Zoltánt meghívni rá és a fellépők 99%-át ŐK DIKTÁLJÁK LE és MIND MAGYARORSZÁGI, egy erdélyi sincs köztük!
Odab.sszák a közpénzt mondjuk egy kolozsvári civil szervezetnek, hogy az aztán KÖTELEZŐEN TÓTH GABRIELLA MŰVÉSZNŐT HÍVJA MEG BELŐLE!
És ezt hívja a sok tápos idióta az erdélyi magyarság támogatásának!
Amit átutalnak közpénzből, ők viszik haza táskában MAGÁNPÉNZKÉNT!
Hány határon túli szobrász csinált szobrot a közpénzükből határon túl???? Hány határon túli zenekarnak ívelt fel a csillaga????
Az a határon túli magyarság támogatása, hogy ide is intéznek egy koncertet a párt kedvenc művészeinek?????
Vannak saját művészeink is, akiknek nincs miből élni!!!!
Aki kíváncsi, milyen haverok zsebeiben köt ki a magyarországi közpénz (és onnan hogy vándorol vissza magyarországi zsebekbe), az mondjuk olvasgasson rendszeresen Átlátszó Erdélyt! Tessék: [link]
De a hülyeséget abba lehet hagyni, mert már tényleg fullba nyomjátok a kretént!
"Nézegesd az Erdélyi Magyar Televízió műsorait mert ott rendszeresen beszámolnak erről."
Jaja. Meg az M1-en is! :))))
Amiről nem számolnak be, hogy egy erdélyi városban a Magyar Napokon hány erdélyi lép fel és hány magyarországi!
Amiről nem számolnak be: hogy a költségkeret 99%-át haza is viszik a kedvenceik a gázsijukként!
Ja, és még egy dolog: miközben SOHA EGY FORINTOT SEM KAPTAM Magyarországról - egész életemben TÁMOGATTAM a magyar gazdaságot!
Mert vagyok olyan hülye én is, mint az erdélyi magyarok többsége, hogy REFLEXBŐL a romániai OTP Bankot választom (ami a magyar OTP meghosszabbítása), REFLEXBŐL a MOL Benzinkutaknál tankolok, Magyarországról rendelek könyveket, folyóiratokat, arról nem beszélve, hány fesztiválon, kiránduláson, üdülésen támogattam a magyar turizmust!
Sőt, képes voltam a MAGYAR ÜZLETBE járni vásárolni, mert ott van a Boci csoki meg a Medve sajt, meg a Túró rudi - nem baj ha drágább, de a "miénk"!
Mert tényleg vagyunk néha olyan hülyék, hogy a saját erdélyi logikánkat és összetartásunkat kiterjesztjük az "anya"-országiakra (az ilyen gonosz mostoha "anyát" is vigye el az ördög!).
Ha megnézed a romániai MOL és OTP klientúráját, garantálom, hogy 90%-ban az erdélyi magyarok tartjuk fenn!
Mondom: mert hülyék vagyunk! Mert úgy vesszük, hogy "a mieink"! Miközben azok úgy vesznek, hogy "románok" és a határon túli gyerekektől sajnálnak évi 100 ezer forintot!
Visszataszító!
Egy dolog biztos: részemről ez a "mieink" dolog eddig tartott. Létezik, szerencsére már "Székely Termék", "Erdélyi Termék", "Transilvania Bank", van ahova a pénzemet átvinni - és erre bátorítok minden erdélyi magyart!
Így is a csőd szélén tántorognak, mert korrupcióra nem sajnálják a pénzt, csak anyanyelvű oktatásra a határon túli gyermekeknek! Hát essenek is bele!
Mi csak önmagunkra számíthatunk - és ez jól is van így! Erdélyi az erdélyinek legalább nem vájja ki a szemét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!