Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem engedélyezik szélese...

Miért nem engedélyezik szélesebb körben az eutanáziát?

Figyelt kérdés

Megjárta külföldöt is Karsai ügye, de ott se foglalkoztak vele.

Én nem értem, hogy egy halálos beteg ember esetében miért nem lehet ezt engedélyezni??

Így most frankón meg fog fulladni az ember.

2024. jún. 13. 19:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
54%
Csak hogy mi a garancia arra, hogy megfelelően fogják szabályozni?
2024. jún. 24. 01:13
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

te most troll vagy vagy simán hülye?

akkor ennyi erőből ne csináltass banknál számlát, mert mivan ha lehúznak.

ne menj orvoshoz mert mi van ha félrekezel.

ne menj ki az utcára mert mi van ha kirabolnak.

buta paranoid lény vagy.

nincs ebben semmi személyeskedés, egyszerűen buta vagy ahhoz hogy megérdemeld.

2024. jún. 24. 01:24
 23/27 anonim ***** válasza:
66%

Ki a troll 22 ?

[link]

ez csak egy, de vannak példák rá bőven. Egyfajta társadalmi nyomás alá fognak egyes rétegeket ezzel helyezni...:

-Mi újság nagyi? Hallotta már, hogy a szomszéd Marika néninek tegnap volt az eutanáziája? Már nagyon nem bírta magát... a családjának is mennyi gondja volt vele... neki is jobb már így. Magának fáj még a térde nagyon?

Ugye, az sem lesz már jobb, maga is már egyre nehezebben bírja... meg nekem sem lesz időm erre, tudja, jön a baba a Zolikáéknál...

Szóval így.

Szerintem Te nem értesz valamit...

2024. jún. 24. 10:10
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

Az egy dolog hogy egy család meg akar szabadulni az öregtől mert nekik például "teher".

De az orvos aki az eutanáziát végzi annak csak kell a kezébe nyomni egy kórházi zárójelentést, hogy ez a baja ami miatt eutanáziát kaphat, meg gondolom van egy másik papír amiben szerepel hogy a beteg beleegyezett és hozzátartozói is, és tanúk vannak erre.

Ez olyan mint ha azt mondanád hogy álbajusszal bemégy a bankba kölcsönt felvenni és a személyire még filccel oda rajzolod a bajszod, aztán amint kilépsz nincs bajusz, nem is te voltál ott.

Inkább a ti felfogásotok a túlságosan egyszerű.

2024. jún. 24. 15:41
 25/27 anonim ***** válasza:
66%
Ha ebbe az irányba megyünk, akkor elképzelhető, hogy idővel egy társadalmi nyomás fog ezekre a dolgokra nehezedni, a kerekesszékes példa is ezt prezentálja, persze ez "egyedi" eset, ugye, meg bocsánatot is kértek, de van ország, ahol minden "ok" nélkül kérhet eutanáziát valaki, mert pl depressziós, mozgássérült stb. Kíváncsi lennék, K.D. mikor döntene úgy, hogy na, csináljuk, ha meg lenne rá a lehetősége... én magamból kiindulva, ha ezt eldönteném, szerintem nem élném meg, hogy ezt végrehajtsák rajtam, mert előtte simán szívrohamot kapnék... még lenyugtatózva is. Szóval ez sehogy sem olyan egyszerű, hogy dejó, mehetek eutanázni... vagy 2-5 hónap múlva megfulladok... akkor még lehet meggondolnám a "vastüdőt" is(akár +egy év is). Félő, hogy itt is ketté fog osztódni a dolog gazdag/szegény részre.
2024. jún. 24. 16:38
 26/27 anonim ***** válasza:
66%

24# +még...

Azt írtad "teher". Kétféle általános "teher" létezik ebben a formában az életben, az egyik a gyerek, a másik az idős nyugdíjas szülő.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1267..

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1269..

Jelenleg arra fele halad a dolog, hogy minél hamarabb "leválasszák" a gyermeket a szülőkről, hogy ne legyen nekik "teher", hagy tudjanak a karrierjükkel foglalkozni, vagy a gyári műszakot teljesíteni. Ezek után ha a gyermek felnő, és a szülője már "teher" akkor a szülőt válasszák le szociálisan. Nem tudom, érthető-e mire akarok célozni...

Szerintem pedig, egy normális társadalmi berendezkedésben sem a gyermek, sem a nagyszülő nem teher, akár ki is egészíthetik egymást, lenne erre más megoldás is, de a kapitalizmus nem szereti a "terheket", igyekszik tőlük megszabadulni a profit érdekében.

2024. jún. 24. 17:08
 27/27 anonim ***** válasza:
66%
Szóval véleményem szerint, már nem kell sokáig várni, hamarosan elérhető lesz a "kényelmes halál" annak aki szeretné, meg azoknak is akik terhet jelentenek a kapitalista társadalomnak. Lesz rá utalvány is, mert nem lesz ám ingyenes. Lesz alapjövedelem is, amennyiben a delikvens vállalja, hogy 45 éves korára meghal, vagy onnantól kezdve dolgoznia kell amíg bír, ha már nem bír, akkor megint csak off. Lehet kombinálni a dolgokat, ezek masszív utópiák, de manapság igencsak furcsa irányt vettek a dolgok szerintem. Propagandával mindenre rá lehet venni az embereket, ha elég kicsi kortól kezdve kapják, megfelelő koncepcióval.
2024. jún. 24. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!