Miért nem engedélyezik szélesebb körben az eutanáziát?
Megjárta külföldöt is Karsai ügye, de ott se foglalkoztak vele.
Én nem értem, hogy egy halálos beteg ember esetében miért nem lehet ezt engedélyezni??
Így most frankón meg fog fulladni az ember.
Strasbourgban nem nem foglalkoztak vele, hanem úgy ítélték, nem az ő hatáskörük a jelenlegi jogszabályok alapján ebben dönteni. Azért ez nagy különbség. Így működik a jog.
Gondolom akik Mo.-n így döntöttek, megvan a saját filozófiai magyarázatuk rá (az élet szent és sérthetetlen, mindig van esély a csodára, nem szabad feladni stb stb), de olyan közelről nem figyeltem az ügyet. Esetleg az is benne lehet, hogy politikai öngyilkosság lenne (no pun intended) egy politikusnak feldobni hogy engedélyezni kéne az eutanáziát Magyarországon. Szerinted az átlagos szavazó hogy reagálna arra, hogyha valaki azt mondaná, "milyen jó lenne, ha bármikor megöletheted magad a kórházban"?
Mindenesetre szerintem is hülyeség a döntés.
Mert keresztény funadamentalista kormányunk van.
Inkább szenvedj éveket, de ne lehessen véget vetni az életednek hiába szeretnéd.
Szerintük ez csodálatos vége egy életnek.
világ legnagyobb szégyene ez. régóta jognak kellene ennek lennie az egész világon.
"Pld gondolj anyadra, nem olyan beteg, de mi van ha en azt mondom megkert hogy eutanaziazzam el es en dalolva megteszem?" mondjuk megkérdeznék őt is nem? a válaszodban nem fejtetted ki mit jelent itt az hogy beteg
5.
Ennyi erővel töröljük el a börtönöket is, mert bárkit bedughatnak simán 🤡
Gondolom a Karsai ügy is totál átverés.
#7 Pl. a rokonok összebeszélnek az orvossal, kell az örökség, meg akarnak szabadulni tőle vagy ilyesmi.
És az normális, hogy huszonéves depressziós emberek is eutanáziával vetnek véget az életüknek?
Ennek a nőnek nem eutanázia kéne, hanem egy pszichiáter.
Ha bevezetnék, biztosan lennének visszaélések belőle. Olyan emberek is meghalnak, akiket meg lehetne menteni.
Simán kijátszhatják a szabályokat. A 28 éves depressziós nő talán gyógyíthatatlan beteg? Mégis kinyírják fiatalon.
Meg simán lehet, hogy rákényszerítik majd olyanokra is, akik élni akarnának még. Sokan nem tudnák megvédeni magukat azoktól, akik meg akarják ölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!