Ha a balti államok anno nem léptek volna be a NATO-ba, vajon ma még önálló államok lennének, vagy már elfoglalta vagy belorusszizálta volna őket Oroszország?
# 60
Sok dologban nem értünk egyet, de most abban az egyben kivételesen igen, hogy én is megelégedtem volna a Krímmel, azon túl egyetlen lépést sem, és lett volna, aki elismeri a Krímet, aki meg nem, az hülye maradt volna.
Én az orosz politika helyében sem 2022. február 24-én, sem 2024 május 13-án, sem soha nem kísérleteztem volna villámháborús kísérlettel, hanem eseménytelenül, teljesen átlagos hétköznapként telt volna minden.
Ha a balti államok nem lennének NATO tagok, akkor nem lenne ekkora arcuk, nem mernék üldözni az orosz kissebbségüket.
Ez esetben kb. úgy viselkednének Oroszországgal, ahogy Finnország viszonyult a SZU-hoz a hidegháborúban. Figyeltek arra, hogy belpolitikájukkal se sértsék meg a nagytestvért, de a vele való kereskedelmen meg sokat kaszáltak.
Kérdező
Nem csak Magyarország, meg Franciaország hitszegő a NATO 5-ös cikkely és hasonló fekete - fehér egyezmények kapcsán.
Ukrajnának odaígérik a világ létező összes fegyverzetét, erre minél lassabban, minél később, és minél kevesebbet kapnak meg, 10 - 20 példányt az adott harckocsiból, tüzérségi eszközből, és hasonlókból.
A Nyugat cinikus hozzáállásának a jelképe az ilyen hozzáállás.
# 38-as
Én nem vagyok Putyinista. Sőt. Nem kedvelem Putyint.
Az ilyen félmeztelenül vadászpuskával pózoló, búvárkodó, harckocsit, sőt nehézbombázót vezető képek teljesen rosszul néznek ki, erőltetettek, és feleslegesek. Kontraproduktívak. Proli, és populista stílusú pózerkodás, ami nem szimpatikus nekem.
A Krímet jogi eszközökkel, és nem katonasággal kellett volna megpróbálni visszaszerezni. És Ukrajna többi részét is.
Azonban más asztalra tartozik a politikus személye, és másra az adott országban levő közállapotok.
Én Oroszországot ugyanolyan snassz országnak tartom, mint Magyarországot, Csehországot, és sok mást.
Ha Oroszország diktatúra lenne, akkor be lenne tiltva a Google platform, a Facebook-család, és a hasonlók. De nem.
Sok nyugati politikusok kormányfői / hasonló pozícióbeli stílusa teljes mértékben arra épül, hogy ők a tévedhetetlen vezetők, akik mindig tudják, hogy mi a jó és helyes döntés, és soha nem hibáznak. A nyugati országok között is van különbség, az USA az egyértelműen szabad ország, ellenben Kanada, és a hozzá hasonlók azok politikai korrektséggel takarózva fojtják el a szabad véleménynyilvánítást.
Ami Magyarország hovatartozását illeti, én semelyik politikai tábornak nem akarok tövig benyalni, hanem csak többekkel, el nem kötelezettként, semleges félként üzletelni, nekünk előnyösen.
# 53-as
" Valami megmagyarázhatatlan naivitás van a jobboldalon az oroszok irányába. "
" Ha Putyin maga jelentené be, hogy megtámadta Magyarországot azt se hinnék el, azt mondanák rá, hogy AI generált felvétel 🤣🤣 "
Lassan 1,000 napja nem tudja Putyin elfoglalni Kelet-Ukrajnát. Sőt az ukránok képesek voltak Kurszk megyébe is betörni. És mégis a Magyarország elleni orosz inváziótól félnek sokak, többek között te is.
A fene sem érti ezt a nagy, sőt borzasztó retteghetnéket, amit sokak előadnak.
# 60-as
" Nem volt elkerülhetetlen. A 6000 atomtöltettel rendelkező Oroszországot senki sem fenyegette. "
Persze az ukránok rossz hadműveleti irányt választottak Kurszkkal, de attól még orosz államterületre léptek be.
És mégsem repült az atom Kijevre.
B@zdmeg! Három hónap után válaszolsz, ok. Csak egy kib@szott példának hoztam fel, hogy Magyarországot megtámadnák, de te képtelen vagy egy egyszerű mondatot sem értelmezni. Hagyj békén, szevasz!
# 67
Pont ez a vicc, hogy a háború az nagyon távol van tőlünk, és úgy is marad, mégis kimaxolod a rettegést, meg az idegbajt. Meg a háború Jó és Rossz harcára való lebutítását.
De ez a te problémád.
További kellemes vergődést :)
Te idióta, hányszor ugassam el, hogy az csak egy példa volt, nem rettegtetés, hogy végre felfogd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!