Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a NATO célja ?

Jeffrey Spender kérdése:

Mi a NATO célja ?

Figyelt kérdés

A NATO védelmi katonai szervezet volt, de mára mi a célja ?

Annak idején Sztálin, és az ő szellemi utódai vezette Szovjetunió ellen jött létre.

1991-re bedöglött, és megszűnt a Varsói Szerződés, és a Szovjetunió is, ami ellen pont létrehozták. Az elemzésekben olyanokkal is számoltak, hogy még Oroszországban polgárháborús állapotok uralkodnak, polgárháború fog kitörni, és több tucat szakadár, hadúr, oligarcha államocskára, és etnikai köztársaságra fog szétszakadni.

1991 után ki a jó ég ellen kellett védelmeznie kit és mitől a NATO-nak ?

Szóval megszűnt a Varsói Szerződés, és a Szovjetunió, ami ellen pont létrehozták. Oroszország az államcsőd állapotában volt. Afrikában, a Közel-Keleten, és Ázsiában pedig nem volt területileg illetéke, és mind a mai napig nincs.

Bölcsen előrelátók voltak, hogy számoltak az orosz agresszorkodással ?

2024. jan. 24. 12:57
1 2
 11/19 Molyember ***** válasza:
53%
Pontosan mi bajod a NATO-val? Miért baj, ha van egy ilyen katonai szövetség, ami elég elrettentő ahhoz, hogy ne legyen háború?
2024. jan. 24. 15:28
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

Én egy halálhulla átlagos ember vagyok, az égadta világon semmi különleges sincs bennem, pontosan ezért tartom, hogy a NATO az EU mellett a legjobb, ami ezzel az országgal történhetett. Köszönöm szépen, de nekem tökéletesen megfelel az, hogy a befizetett adóm egy csekély része végett ne kelljen fegyvertfogva embert öljek.

Egy átlagos ember.

2024. jan. 24. 15:33
 13/19 anonim ***** válasza:
93%
#10: Ez általában így szokott lenni az átlagemberek szintjén, aztán valahogy mégis megtörténik a baj. Ha nem, akkor annál jobb, de hogy mi bajod van azzal, hogy van egy plusz biztosíték, hogy ilyen ne történjen, azt nem tudom.
2024. jan. 24. 15:33
 14/19 A kérdező kommentje:

# 13

A portugál, a szlovák, a magyar, a román, és a bolgár hadseregek azok a teljesen más politikák ellenére egyformán elhanyagoltak, ha lenne román - magyar háború, az abból állna, hogy magyar és román ultrák baltákkal, macsétékkel, szamurájkardokkal, és feketepiacos Kalasnyikovokkal aprítanák egymást, egyikért sem kár, államilag elképzelhetetlen az ilyesmi.

A béke az önmagától is létrejöhet, és ilyenkor a NATO egy fontoskodó szervezetté válik.

2024. jan. 24. 17:23
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

#14: A NATO nem csak ezekből a hadseregekből áll. Azt a részletet pedig továbbra is elfelejted, hogy ez a jelenlegi helyzet, ami bármikor változhat.

"A béke az önmagától is létrejöhet"

Persze, létrejöhet, csak épp nincs rá garancia. Én inkább a NATO fontoskodását választom, mint egy katonai konfliktus magasabb kockázatát.

2024. jan. 24. 17:53
 16/19 A kérdező kommentje:

# 15

A Brit Hadsereg az Falkland, vagyis 1982 óta csak és kizárólag lejtmenetben van.

Franciaország globális gyarmattartóként viselkedik, és 2014 előtt Oroszországgal is üzletelt.

Németországnál is ami lehet, elmaradt.

Norvégia, Svédország, és Finnország között volt-e a valaha konfliktus ? Bár ők nem is egymással vannak haragban ...

2024. jan. 24. 17:57
 17/19 anonim ***** válasza:
90%
#16: Jó, a jelenlegi állapotok alapján szerinted a NATO nélkül is örök béke lenne a nyugati világban, szerintem meg erre nem lenne semmilyen garancia hosszabb távon. Máshogy gondoljuk, nincs ezzel baj.
2024. jan. 24. 18:02
 18/19 anonim ***** válasza:
32%

molyember: "ami elég elrettentő ahhoz"

ha olyan elrettentő a nato, akkor miért ijesztegetnek az orosz-nato háborúval, főleg ha ukrajnával se bírnak?

2024. jan. 24. 18:38
 19/19 anonim ***** válasza:
41%
Mi a te célod ezzel a kérdéssel Jeffrey Epstein?!?
2024. jan. 24. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!