Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a NATO célja ?

Jeffrey Spender kérdése:

Mi a NATO célja ?

Figyelt kérdés

A NATO védelmi katonai szervezet volt, de mára mi a célja ?

Annak idején Sztálin, és az ő szellemi utódai vezette Szovjetunió ellen jött létre.

1991-re bedöglött, és megszűnt a Varsói Szerződés, és a Szovjetunió is, ami ellen pont létrehozták. Az elemzésekben olyanokkal is számoltak, hogy még Oroszországban polgárháborús állapotok uralkodnak, polgárháború fog kitörni, és több tucat szakadár, hadúr, oligarcha államocskára, és etnikai köztársaságra fog szétszakadni.

1991 után ki a jó ég ellen kellett védelmeznie kit és mitől a NATO-nak ?

Szóval megszűnt a Varsói Szerződés, és a Szovjetunió, ami ellen pont létrehozták. Oroszország az államcsőd állapotában volt. Afrikában, a Közel-Keleten, és Ázsiában pedig nem volt területileg illetéke, és mind a mai napig nincs.

Bölcsen előrelátók voltak, hogy számoltak az orosz agresszorkodással ?

2024. jan. 24. 12:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
23%
A világháború kirobbantása.
2024. jan. 24. 13:02
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Attól, hogy néhány hónapig, netán évig nincs fenyegetés, miért kellene felmondani egy katonai szövetséget?
2024. jan. 24. 13:02
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
Az a célja, hogy 2023ban a 2. VH óta nem látott mennyiségű kissebb-nagyobb katonai konfliktus volt a világ legkülönbözőbb pontjain. És ez 2024-re már nőtt, pedig még csak január van. Na, ehhez képest, a NATO tagállamok területén pontosan, ugyanannyi katonai konfliktus volt, mint az előző években, vagyis 0. Ez a célja és az értelme a NATO-nak és részemről én örülök neki, hogy magam is a NATO vagyok.
2024. jan. 24. 13:11
 4/19 anonim ***** válasza:
81%
A NATO elsődleges célja a biztonság megőrzése az elrettentés által. A világ folyamatosan változik, új veszélyek bármikor előjöhetnek, lásd jelen esetben Oroszországot. Ha nem lesz fenyegetettség, az annál jobb, csak örülni tudok neki.
2024. jan. 24. 13:13
 5/19 anonim ***** válasza:
90%

– Mester, mindig azt tanítod, hogy ne használjuk a harcművészeti tudásunkat. Akkor miért tanuljuk egyáltalán?

– Jobb harcosnak lenni egy kertben, mint kertésznek egy csatában.

Ez a NATO célja (még akkor is ha ez egy sose mondott közhely)

2024. jan. 24. 14:18
 6/19 anonim ***** válasza:
0%

"részemről én örülök neki, hogy magam is a NATO vagyok."

Hun szógálsz?

2024. jan. 24. 14:39
 7/19 A kérdező kommentje:

# 3

Az rég rossz, ha NATO kell ahhoz, hogy ne legyen angol - francia, német - francia, vagy román - magyar háború.

2024. jan. 24. 15:08
 8/19 anonim ***** válasza:
75%
Én örülök kérdező, hogy ennyire rossz, komolyan mondom, örülök neki, hogy a rossz NATO miatt nem kell embert öljek. Ennél rosszabb ne legyen nekem soha!
2024. jan. 24. 15:14
 9/19 anonim ***** válasza:
93%
#7: Szomorú vagy nem szomorú, de attól még ez van. Anélkül sem valószínű, hogy lenne, így viszont biztos, hogy nincs. Neked nem jobb így, békében?
2024. jan. 24. 15:15
 10/19 A kérdező kommentje:

# 9

Én azt látom, hogy pár huligánon, szélsőjobbos kocsmatörténészen kívül nyilván nem ezekből áll a többségi társadalom, senki nem akar háborúzni.

Eklatáns példája ennek a Román Hadsereg, amely még a Magyar Honvédségnél is rosszabb.

https://www.youtube.com/watch?v=0_YnxJJcC7M

Ha az átlagembert kérdeznék, hogy költsünk-e a seregre, azt mondanák, hogy felőlük a Leopárd 2A7-es harckocsi is mehet a szabad ég alá, a betonplaccra, tönkremenni.

2024. jan. 24. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!